Που οφείλονται αυτά τα φωτάκια στον ουρανό – Δεν είναι άστρα! (ΒΙΝΤΕΟ)


Τα «κατάφερε» τελικά ο διαβόητος επιχειρηματίας Έλον Μασκ και έχει γεμίσει τον ουρανό με τους μικροδορυφόρους του, του συμπλέγματος Starlink με το οποίο θέλει να προσφέρει φθηνό και γρήγορο διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο.

Έχοντας στείλει σε τροχιά αρκετούς από τους έως και 12.000(!) μικροδορυφόρους του που θέλει να στείλει συνολικά ο Μασκ και η εταιρεία του Space-X θα προκαλέσουν σημαντικό πρόβλημα στην νυκτερινή παρατήρηση των αστρονόμων (ιδιαίτερα των ερασιτεχνών) γεμίζοντας με «μυστηριώδη φώτα» το νυκτερινό ουρανό.

Τα βίντεο με τους δορυφόρους αυτούς βάρους 227 κιλών ο καθένας, που θα γυρνούν γύρω από τη Γη σε ύψος περίπου 550 χιλιομέτρων έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους και το ερώτημα είναι αν έτσι είναι με μερικές εκατοντάδες τι θα γίνει όταν βάλει σε τροχιά και τους 12.000 δορυφόρους που οραματίζεται.

Τι και αν οι αστρονόμοι έχουν εγείρει σημαντικούς προβληματισμούς αναφορικά με την αλλαγή που πρόκειται να προκαλέσουν οι δορυφόροι του Starlink ο Ε.Μασκ τους έχει γράψει κανονικά στα παλαιότερα των υποδημάτων του συνεχίζοντας τις εκτοξεύσεις.

Από που πήρε την άδεια για να γεμίσει το νυκτερινό ουρανό; Μάλλον από την… «σημαία»
ΠΗΓΗ
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger