ΑΥTΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ Ο ΙΔΙΟΣ

Αυτός ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος… Οι εποχές είναι πρωτόγνωρες. Δυστυχώς, πάψαμε εμείς οι άνθρωποι να ρωτάμε το γιατί. Πάψαμε να ενδιαφερόμαστε για τη φύση, για την κοινωνία, για τα φαινόμενα γύρω μας. Εμπιστευτήκαμε ακατάλληλους ανθρώπους. Δώσαμε στους εχθρούς μας τη δυνατότητα να επιλέγουν αυτοί το “σωστό” για μας, να ερμηνεύουν αυτοί τα φαινόμενα για τα οποία εμείς αδιαφορούμε. Παρασυρθήκαμε από τον παροξυσμό μας να καταναλώσουμε ασύστολα κάθε τι περιττό μέσα σε μια καπιταλιστική, άκρως αστικοποιημένη κοινωνία, η οποία, αφού μας ρούφηξε πνευματικά και σωματικά, ετοιμάζεται τώρα να μας επιβραβεύσει εφαρμόζοντας αυταρχικές πρακτικές ελέγχου-επιτήρησης-εποπτείας… και φυσικά για το καλό μας! Άλλωστε είμαστε μαθημένοι στο να επιτρέπουμε σε άλλους να επεμβαίνουν στη ζωή μας. Αλίμονο λοιπόν, αν τώρα που υπάρχει φόβος, πανικός και θάνατος, εμείς επιχειρήσουμε να ζητήσουμε εξηγήσεις… Φαίνεται πως πρέπει πλέον να αντιλαμβανόμαστε το Κράτος ως την οικογένειά μας, και αν μη τι άλλο πρέπει να υπακούμε στις προσταγές του… Πάντα για το δικό μας το καλό! Δέσμιοι, εξαρτημένοι και ανελεύθεροι, δεν αποτελούμε παρά μόνο νούμερα και στατιστικά. Κι επειδή τα πάντα είναι μία σχέση ”άρχειν και άρχεσθαι”, πρέπει να καταλάβουμε ότι εισερχόμαστε σε μια μετα-καπιταλιστική εποχή που οι αστικές συνθήκες διαβίωσης θα μας αιφνιδιάσουν με τη σκληρότητα και την απανθρωπιά τους.

Μια πανδημία, στη δίνη της οποίας ζούμε σήμερα, είναι το τέλειο άλλοθι για να εφαρμοστούν όσα πρέπει να εφαρμοστούν και για να επιτευχθούν όσα πρέπει να επιτευχθούν. Δεν ξέρω αν αυτός ο ιός εξαπολύθηκε για να σπείρει το φόβο και το θάνατο, ή προέκυψε από κάποιο “τυχαίο” γεγονός. Αν πρόκειται για τυχαίο γεγονός, τότε πρέπει να ειρωνευτώ και την “τρομερή” τεχνολογία (για την οποία “we are ready” που λέει και η ‘μαμά’ Vodafone), η οποία από τη μια φροντίζει για το υπερ-εξελιγμένο iphone, και από την άλλη ξεγυμνώνεται, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει έναν ιό που παραλύει την ανθρωπότητα εν έτη 2020. Οδηγούμενος από τη λογική δεν πείθομαι για την αδυναμία της σύγχρονης τεχνολογίας… Πολύ περισσότερο, πιστεύω ότι είναι πιθανότερο η υπερ-σύγχρονη τεχνολογία που πράγματι υπάρχει (για τα γήινα τουλάχιστον δεδομένα), να εξυπηρετεί τα συμφέροντα όσων την κατέχουν. Όσοι διατηρούν τα παγκόσμια κυκλώματα παιδοφιλίας, πορνείας, εμπορίας οργάνων και ναρκωτικών, όσοι τροφοδοτούν με σκάνδαλα πολιτικά πρόσωπα, βασιλικές οικογένειες και επιχειρηματίες, όσοι προκαλούν οικονομικές κρίσεις και πολέμους, κατέχουν και τη γνώση της τεχνολογίας. Πιο πειστικό είναι επομένως το σενάριο αυτά τα πρόσωπα να έχουν κατασκευάσει τον ιό και το εμβόλιό του και να διεξάγουν τώρα ένα διασκεδαστικό πείραμα πάνω στις ζωές μας.

Εν όψει αυτής της γενικότερης ιογενούς κατάστασης που δοκιμάζει τις αντοχές της ανθρωπότητας, η πραγματικότητα δείχνει πως θα υποστούμε ριζικές μεταβολές στον τρόπο ζωής μας, θα εξαναγκαστούμε σε συμμόρφωση, θα βιώσουμε πρωτοφανή εξαθλίωση. Και όλα αυτά γιατί; Επειδή παραμερίσαμε την Αλήθεια, επειδή αδιαφορήσαμε για τα σημάδια των Καιρών, επειδή ειρωνευτήκαμε όσους μας προειδοποίησαν, επειδή απωλέσαμε τις αρχές και τις αξίες μας, επειδή πέσαμε στην παγίδα του εφησυχασμού, επειδή σμπαραλιάσαμε τους δεσμούς που μας ενώνουν με τη φύση, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας. Δείγμα της παρακμής μας είναι και οι στείρες ιδέες, η έλλειψη φαντασίας και δημιουργικότητας που όλα οδήγησαν και οδηγούν σε πολιτισμική κατάρρευση. Γιατί; Επειδή πάψαμε να είμαστε πρώτα από όλα, υπεύθυνοι πολίτες, με θάρρος γνώμης απέναντι σε αυταρχικούς λογοκριτές.

Υποκύψαμε στις αδυναμίες μας, στα πάθη μας και αρνούμαστε πεισματικά και βλακωδώς την Αλήθεια και το χειρότερο είναι πως φοβόμαστε να την ομολογούμε. Φοβόμαστε το κόστος, τον πολιτικό και κοινωνικό αντίκτυπο για όσα πράττουμε και λέμε. Η Αλήθεια όμως, δε νοιάζεται αν εμείς στο άκουσμά της φοβόμαστε ή χαιρόμαστε, κλαίμε ή γελάμε. Η Αλήθεια μένει ανεπηρέαστη από τα δικά μας πάθη.

Παράκληση:

Ας πάψουμε να θυσιάζουμε την Αλήθεια στο όνομα του φόβου. Ας την αναζητήσουμε κι ας μας πληγώνει, γιατί η απόρριψή της σήμερα, αύριο θα μας στοιχίσει πολύ πιο ακριβά από ότι σήμερα νομίζουμε. Κλείνοντας, εύχομαι σε όλους υγεία, κουράγιο, δύναμη και πίστη. Εύχομαι η μάστιγα αυτή να παρέλθει γρήγορα και να μας αφήσει όσο το δυνατόν μικρότερες πληγές. Στα δύσκολα πάντα συνειδητοποιούμε όσα άξιζε να πράξουμε και δεν πράξαμε. Ας μετανοήσουμε, ας γίνουμε σοφότεροι, προνοητικοί και φιλαλήθεις για να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας, τους γύρω μας, την κοινωνία, την πατρίδα και τον κόσμο μας… Όταν αυτό τελειώσει, θα πληθύνουν οι φωνές και πολλά θα ειπωθούν και πολλά θα αποκαλυφθούν. Μέχρι τότε εύχομαι πραγματικά καλή δύναμη και καλή τύχη σε όλους…Αργύριος Μαυρόπουλος


εικόνα: marketwatch
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger