-->

ΤΡΕΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...!! Πλοίο του Αμερικανικού Στρατού μπήκε στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με την Ελληνική και την Βυζαντινή Σημαία...!!!!


Το τουρκικό τουϊτερ βράζει με την κίνηση και οι αφορισμοί κατά των Αμερικανών που «κάτι μαγειρεύουν» πέφτουν σύννεφο!

Με την σημαία του Βυζαντίου και την Ελληνική κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το αμερικανικό πλοίο μεταφοράς ARC Endurance, μεταφέροντας αμερικανικές δυνάμεις.

Ο συμβολισμός της αμερικανικής κίνησης είναι αυτονόητος: Συνδέεται τόσο με την υπόθεση της Αγιάς Σοφιάς και της μετατροπής της σε τζαμί, όσο και με την γενικότερη κατάσταση στα ελληνοτουρκικά.

Το πλοίο μεταφέρει στοιχεία της 101ης Ταξιαρχίας της Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ (101 CAB) για την υποστήριξη της επιχείρησης Atlantic Resolve, η οποία συνίσταται στη μεταφορά στην Ευρώπη τουλάχιστον 9000 Aμερικανών στρατιωτών για την πραγματοποίηση ασκήσεων.

Από χθές το πρωί επίσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται και δεύτερο αμερικανικό πλοίο, το “USNS YUMA” που ανήκει στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Πρόκειται για ένα πανομοιότυπο με το “Carson City” που είχε καταπλεύσει πέρυσι στην αντίστοιχη περίοδο στην περιοχή, προκειμένου να συνεπικουρεί τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ που βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη και ετοιμάζονται να μεταφερθούν στην Ρουμανία, για την φετινή μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ.

Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης μετά από ταξίδι διάρκειας 5 ημερών, προερχόμενο από το λιμάνι ROTA, ES.

Όπως αναφέρει το Evrosnews.gr USNS YUMA είναι ολοκαίνουργιο, έχει ναυπηγηθεί το 2017, η χωρητικότητα του είναι 9154 τόνους και το τρέχον βύθισμά του αναφέρεται ότι είναι 4.2 μέτρα. Το ολικό μήκος του είναι 103 μέτρα και το πλάτος του είναι 28.5 μέτρα.

“Έδεσε” δίπλα στο τεράστιο αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο “ENDURANCE” που βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης στην Αλεξανδρούπολη και ήδη έχει αρχίσει να ξεφορτώνει το στρατιωτικό υλικό το οποίο μετέφερε και αφού φορτωθεί σε αμαξοστοιχία αύριο, θα μεταφερθεί μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ρουμανία. Κι εννοούμε τα άρματα και τα υπόλοιπα οχήματα των αμερικανικών νατοϊκών δυνάμεων.


ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΝΕ ΟΛΟΥΣ Ο ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΜΕΝΕΝΤΕΖ...!!! Επίθεση στο Στειτ ΝΤΙΠΆΡΤΜΕΝΤ...!!! «Αυτά τα αμφισβητούμενα νερά ανήκουν στην Ελλάδα»...!!!

"Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αναγνωρίσει ότι την ευθύνη για την κατάσταση έχει η Τουρκία"

Αφού οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τις τουρκικές διεκδικήσεις με τη χθεσινή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ την παρουσίασαν ως "παρέμβαση" κατά της Τουρκίας, φαίνεται πως η Ελλάδα έχει ακόμα κάποιους φίλους στις ΗΠΑ, καθώς ο γνωστός φιλέλληνας γερουσιαστής προχώρησε σε μια ηχηρή τοποθέτηση.

Καταπέλτης ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, αφού επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ανακοίνωση περί "αμσιβητούμενων υδάτων".

“Ας είμαστε ξεκάθαροι – η μόνη χώρα που «αμφισβητεί» αυτά τα ύδατα είναι η Τουρκία. Αυτά τα ύδατα ανήκουν στην Ελλάδα, και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρέπει να αναγνωρίσει κατηγορηματικά και δημόσια ότι η Τουρκία μόνη της είναι υπεύθυνη για την ένταση γι’ αυτά”, δήλωσε ο γερουσιαστής Μενέντεζ, παραδίδοντας μαθήματα πολιτικής και στην Αθήνα για το πως θα έπρεπε να χειριστεί την τοποθέτηση από την Ουάσινγκτον.

Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία να απέχει από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή, "γκριζάροντας" ωστόσο την ελληνική υφαλοκρηπίδα:

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μία NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια για επιχειρήσεις και να αποφύγουν μέτρα που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή".

Ο γερουσιαστής ζήτησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αναγνωρίσει ότι την ευθύνη για την κατάσταση έχει η Τουρκία και μόνο αυτή.

Μπορεί μέσα από απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε πρώτη ανάγνωση να φαίνεται πως οι ΗΠΑ "κουνάνε το δάκτυλο" στην Τουρκία, όμως η αλήθεια είναι πιο πολύπλευρη και ίσως πολύ επικίνδυνη. Στην απάντησή της η Ουάσιγκτον, κάνει λόγο για "αμφισβητούμενα ύδατα" παραβλέποντας όπως φαίνεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. pentapostagma.gr


stoxos.gr
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger