-->

Τα 4 σενάρια για τις αιτίες του «Αρμαγεδδώνα» που έπληξε την Βηρυτό: Ατύχημα ή κάτι άλλο;


Γράφει: Άρης Δημητρακόπουλος

Αποκλείεται η νιτρική αμμωνία να ήταν από μόνη της η αιτία της καταστροφικής έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού με δεδομένου ότι πρόκειται για μία ουσία εκρήγνυται μόνο εφόσον υπάρξει πυροκροτητής (πρωτογενές εκρηκτικό).

Η νιτρική αμμωνία είναι λίπασμα, αλλά όπως σημείωσε πρώτο το pronews.gr έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις λόγω της καταστροφικής ισχύος που έχει όταν της προσαρμοστεί μηχανισμός εκπυρσοκρότησης, γίνεται δε ακόμη χειρότερη αν αναμιχθεί με πετρέλαιο.

Tο σενάριο περί πυροδότησης μέσω ηλεκτροκόλλησης είναι αστείο γιατί δεν αρκεί μία σπίθα για να εκραγεί. Είναι δηλαδή σίγουρο πως υπήρχαν κι άλλα εκρηκτικά αποθηκευμένα μαζί της.

Αυτό το επιβεβαιώνουν ειδικοί στα εκρηκτικά τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις ΗΠΑ, πως δηλαδή κάποιο άλλο εκρηκτικό προκάλεσε την πυροδότηση της νιτρικής αμμωνίας. Το τι ήταν αυτό που προκάλεσε την πυροδότηση της μέχρι στιγμής δεν έχει απαντηθεί.

Άρα είναι πιθανό το ενδεχόμενο να υπήρξε κάποια δολιοφθορά στην νιτρική αμμωνία ή να ήταν μαζί και άλλα αποθηκευμένα όπλα που εξερράγησαν λόγω κάποιου ατυχήματος ή δολιοφθοράς.

O Λίβανος όπου έγινε η κατάσχεση του πλοίου που μετέφερε τη νιτρική αμμωνία που ελέγχεται κατά το ήμισυ από τη Χεζμπολάχ, η οποία συμμετέχει και στην κεντρική κυβέρνηση.

Μάλιστα η Χεζμπολάχ χρησιμοποιεί αρκετά συχνά το νιτρικό αμμώνιο για βομβιστικές επιθέσεις, ενώ πολλές φορές κρύβει οπλισμό και εκρηκτικά σε κατοικημένες περιοχές για να αποφύγει αεροπορικά χτυπήματα.

Αυτό δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με τον αν η αμμωνία ήταν τελικά «ξεχασμένη» ή «φυλαγμένη».

Με βάση αυτά τα στοιχεία υπάρχουν 4 πιθανά σενάρια:

Α) Επρόκειτο για αποθήκη της Χεζμπολάχ στην οποία ξεφορτώνονταν όπλα (ρουκέτες, χειροβομβίδες κτλπ) τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονταν στη Συρία ή το νότιο Λίβανο και στα οποία επιχειρήθηκε δολιοφθορά από κάποια υπηρεσία ξένου κράτους, χωρίς να γνωρίζει πως στην ίδια αποθήκη υπήρχε και η νιτρική αμμωνία.

Άλλωστε μη ξεχνάμε πως σημειώνονται πολλές παράξενες εκρήξεις σε ιρανικούς στόχους τις τελευταίες βδομάδες.

Β) Επρόκειτο για αποθήκη όπλων (της Χεζμπολάχ η κάποιου άλλου δρώντα), και επήλθε η έκρηξη από ατύχημα πρώτα σε πρωτεύοντα εκρηκτικά τα οποία πυροδότησαν το νιτρικό αμμώνιο μαζί με οποιοδήποτε άλλο δευτερεύων εκρηκτικό υπήρχε εκεί μέσα.

Γ) Το νιτρικό αμμώνιο πυροδοτήθηκε στοχευμένα από κάποια ξένη δύναμη με σκοπό την καταστροφή του (για να μην γίνει βόμβες) ή την αποσταθεροποίηση του Λιβάνου, στον οποίο έχει αναπτυχθεί κατακόρυφα η επιρροή του Ιράν.

Δ) Tο ενδεχόμενο του ατυχήματος, πως δηλαδή πράγματι ήταν 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου ξεχασμένοι για 6 χρόνια σε αποθήκη μαζί με πυροτεχνήματα, στρακαστρούκες ή πετρέλαιο τα οποία έπιασαν φωτιά και το πυροδότησαν.

Διαβάστε επίσης τα παρακάτω και βγάλτε συμπεράσματα:

ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΑ έχεις ΜΗΝΥΜΑ

ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΦΛΟΓΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΙΣΧΥΟΣ! ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ANFO ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΩΣ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΒΗΡΥΤΟΥ ;

Πρ. πράκτορας της CIA στο Λίβανο: «Ξέρω πως δεν υπήρχε μόνο νιτρική αμμωνία στο λιμάνι - Ήταν στρατιωτική έκρηξη»

Ποιο είναι το νέο όπλο που χρησιμοποιείται στον Κόλπο και στη Βηρυτό;

ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΟ ΚΤΥΠΗΜΑ: ""δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Οικονομίας Ραούλ Νέχμε. ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΙΛΟ Εκρηξη στη Βηρυτό: Ο Λίβανος διαθέτει αποθέματα σιτηρών για λιγότερο από έναν μήνα ""

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ/Ο Αμερικανοεβραίος ειδήμονας ο Δρ. Richard Silverstein αποκαλύπτει: το Ισραήλ βομβάρδισε τη Βηρυτό.Tο Ισραήλ βομβάρδισε αποθήκη όπλων της Χεζμπολάχ αλλά άρπαξε και η παρακείμενη με το νιτρικό αμμώνιο…..ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger