-->

ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΦΛΟΓΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΙΣΧΥΟΣ! ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ANFO ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΩΣ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΒΗΡΥΤΟΥ ;


Μπορώ να σας πω πολλά για το Amonium Nitrate Fuel Oil γνωστό ως ANFO ή αλλιώς ως το "εκρηκτικό των φτωχών". Μπορώ να σας πω πολλά σχετικά με το πώς χρησιμοποιείται το νιτρικό αμμώνιο δηλαδή το λίπασμα και με ποια μέθοδο το αναμειγνύουν με πετρέλαιο και δημιουργείται ένας ισχυρότατος εκρηκτικός μηχανισμός. Ο οποίος χρησιμοποιείται στα λατομεία και στην παράνομη αλιεία. Βέβαια, από το 1970 που έγινε γνωστή η χρήση του έχει χρησιμοποιηθεί από τρομοκρατικές οργανώσεις και τρομοκράτες σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι μόνο η περίπτωση της Οκλαχόμα που έκανε γνωστό το ANFO λόγω της εκατόμβης νεκρών αλλά υπάρχουν πολλές προγενέστερες περιπτώσεις. Θα ξεκινήσω τον σημερινό προβληματισμό μου όμως με κάτι άλλο!

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως ο IRA στην Ιρλανδία, η ΕΤΑ στην Ισπανία, η Ντεβ Σολ στην Τουρκία, η 17Ν ο ΕΛΑ και πιο πριν ο ΟΕΛΑ στην Ελλάδα συνάντησαν αρκετά προβλήματα στην κατασκευή τέτοιων εκρηκτικών μειγμάτων. Διότι η τελική επιτυχία ενός τέτοιου εκρηκτικού μηχανισμού εξαρτάται από την μαεστρία και την εμπειρία του κατασκευαστή.

Αυτοί που κατά κύριο λόγο εκπαίδευαν τρομοκράτες στην παρασκευή εκρηκτικών μηχανισμών με ANFO, ήταν Λιβανέζοι!!!
Άλλωστε η πρώτη μεγάλη τρομοκρατική επίθεση με anfo έγινε στην Βηρυτό το 1983, όταν τρομοκράτες χρησιμοποίησαν anfo κατά στρατοπέδου πεζοναυτών. Γι αυτό και επί χρόνια στον Λίβανο το αποκαλούσαν ως το «γλυκό της Βηρυτού»!

Αρα έχουμε να κάνουμε με την χώρα που γνωρίζει καλά ότι πολλοί αναζητούν μεγάλες ποσότητες νιτρικού αμμωνίου. Ανεξάρτητα τι πιστεύει ο καθένας για την τρομακτική αυτή έκρηξη, είναι απορίας άξιο, πως επί 6 χρόνια οι Λιβανέζικες αρχές επέτρεπαν την συσσώρευση τόσης μεγάλης ποσότητας σε μια αφύλακτη περιοχή στο λιμάνι, προσβάσιμη σε όλους!

Ότι κι αν σκεφτεί κανείς, το κυριότερο ερώτημα που προκύπτει, είναι ποτέ δυνατόν στην χώρα που αποκαλεί το anfo ως γλυκό και όπου οι πέτρες γνωρίζουν τι καταστοφή μπορεί να κάνει, να έχουν αφύλαχτο επί 6χρονια τέτοιο υλικό; Λες και καλούσαν τους εχθρούς του Λιβάνου και τους έλεγαν: «Ελάτε να μας καταστρέψετε! Εδώ έχουμε την μητέρα των βομβών»!

Να φανταστείτε, όταν ο IRA χρησιμοποίησε το 1993, μόνο έναν τόνο νιτρικού αμμωνίου, ισοπέδωσε όλο το Μπίσοπς Γκείτ του Λονδίνου ανατινάζοντας 150.000 τετραγωνικά μέτρα της πόλης. Εκτοτε η Ε.Ε. έχει θεσπίσει πολλούς περιορισμούς στην φύλαξη και στην εμπορία τέτοιων υλικών που μπορεί να κατασκευάσουν τις βόμβες των φτωχών!

Είναι ποτέ δυνατόν, ολάκερος Λίβανος, να έχει στην καρδιά του λιμανιού του, αφύλαχτη εντελώς επί χρόνια μια τέτοια ποσότητα;
Και σήμερα, θα θέσω κάποια ερωτήματα που όπως θα διαπιστώσετε ΔΕΝ πρόκειται να απαντηθούν:
Τι ήταν αυτό που προκάλεσε την δεύτερη έκρηξη μιας και πετρέλαιο στην αποθήκη δεν υπήρχε;

Κατά την έκρηξη που όλοι είδαμε, ΥΠΗΡΧΕ ΦΛΟΓΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΠΝΟΣ!!! Αυτό είναι δείγμα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΣΧΥΟΣ !!!
Και για σήμερα σταματώ εδώ αλλά θα επανέλθω σύντομα …

ΥΓ.
Αυτός ήταν και ο λόγος που εχτές το βράδυ στα Παραπολιτικά σε συνέντευξή μου στον Ανδρέα Μαζαράκη είπα ότι το ωστικό κύμα, θύμιζε έκρηξη θερμοβαρικής βόμβας!!


Γιωργος Αδαλης

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2020 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger