-->

Νίκος Αντωνιάδης: ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΩ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


ΟΧΙ, κ. Προϊστάμενε της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας ,

ΟΧΙ, κ. Δημήτρη Προκοπίου !!

ΔΕΝ ΘΑ ΡΙΞΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ “112” ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ !!

Αυτά κάνει η Δικαιοσύνη και έχει απαξιωθεί στα μάτια του ελληνικού λαού και έχει πέσει σε ανυποληψία.

ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΩ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ :

κ. ΠΛΙΩΤΑ , ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ !!

Ο κ. Προκοπίου διέταξε δύο παράλληλες προκαταρκτικές εξετάσεις, μία από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Χαλκίδας και μία από την Πταισματοδίκη Χαλκίδας, για πρόκληση πλημμυρών και παράνομες επιχωματώσεις ή δομήσεις.

Παρά λίγο να διερευνήσει μέχρι και τις ευθύνες του Θεού για τη βροχή που έριξε, αλλά “παραλείπει” να ζητήσει τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών για την σκόπιμη μη λειτουργία του “112” !!

Το “112” από το οποίο λαμβάναμε 100 μηνύματα την ημέρα επί lock down για να μένουμε σπίτι και ασφαλείς, αλλά στις πλημμύρες της Εύβοιας δεν λειτούργησε για να μείνουν ασφαλείς και οι άνθρωποι που ήταν στο έλεος των πλημμυρών ! Και 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Είναι το “112” για το οποίο ο πρωθυπουργός έλεγε ότι “κυριολεκτικά θα σώσει ζωές”, αλλά στην Εύβοια δεν λειτούργησε για να σώσει τις ζωές που τις πήραν οι πλημμύρες !

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε του κεφαλιού του, δεν άκουσε τον πολιτικό προϊστάμενό του και δεν επέτρεψε τη λειτουργία του. Επειδή αν λειτουργούσε “θα είχαμε εκατόμβες νεκρών”. Και επειδή το “112 δεν είναι πανάκεια”. Και πήραν γραμμή και οι υπόλοιποι υπουργοί και παπαγαλίζουν την “πανάκεια”.

Καταργώντας την έννοια της “πανάκειας”. Γιατί φυσικά από μόνο του το 112 δεν σώζει ζωές. Ούτε οι πυροσβέστες από μόνοι τους σώζουν ζωές. Όλα τα μέσα σε μία μάχη με τα καιρικά φαινόμενα λειτουργούν συνδυαστικά. Όλα μαζί.

Αλλά ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ !!

Το καθένα με το ρόλο του και την αποστολή του. Όταν σε μία πυρκαγιά ο αέρας αλλάζει φορά και η φωτιά κατευθύνεται σε ένα μέρος όπου βρίσκονται 100 άνθρωποι, πώς θα τους ειδοποιήσεις να φύγουν;;; Γι αυτό η Ευρώπη έφτιαξε το “112”. Ευρωπαϊκός είναι ο αριθμός. Και φυσικά από τον πανικό κάποιοι από τους 100 μπορεί να χάσουν τη ζωή τους. Οι υπόλοιποι όμως θα σωθούν. Ενώ αν δεν ειδοποιηθούν θα πεθάνουν όλοι !! Απλά και αυτονόητα πράγματα !!

Και έρχεται τώρα ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να τραβήξει τον προβολέα από τον Νίκο Χαρδαλιά και να τον ρίξει οπουδήποτε αλλού, αρκεί να μην αγγίξει το “112”.

Αυτό ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΚΤΟ :

Με έγγραφό μου προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ΖΗΤΩ να διερευνηθεί η ΜΗ λειτουργία του “112”.

Η Δικαιοσύνη ΔΕΝ μπορεί να λειτουργεί όπως τα αργυρώνητα ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση. Που ενώ για τις πλημμύρες στη Μάνδρα ΟΡΘΑ αφιέρωναν πρωτοσέλιδα στο “ΕΓΚΛΗΜΑ της Μάνδρας”, ζητούσαν “ΕΥΘΥΝΕΣ” και μιλούσαν για “ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ”, για την Εύβοια με το ζόρι η είδηση μπήκε στο κάτω μέρος των πρωτοσέλιδων, χωρίς αναφορά στους νεκρούς και φυσικά καμία στις ευθύνες.

Αναμένουμε τη διορθωτική κίνηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Καλείται να περισώσει το κύρος της Δικαιοσύνης.

Και καλείται να το πράξει άμεσα.


_______

Το έγγραφό μου προς τον κ. Πλιώτα:

Nikos Antoniadis
Προς:gram@areiospagos.gr
Δευ, 10 Αυγ στις 8:30 μ.μ.

ΑΙΤΗΣΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ

Νικολάου Αντωνιάδη, δικηγόρου Αθηνών, Α.Μ. Δ.Σ.Α. 17494.

ΠΡΟΣ

κ. Βασίλειο Πλιώτα, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
____________________________________________

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,

Όπως γνωρίζετε, οκτώ συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από ισχυρές καταιγίδες οι οποίες έπληξαν τον νομό Εύβοιας.

Όπως έγινε γνωστό, κατά την αντιμετώπιση και διαχείριση των πλημμυρών δεν χρησιμοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης “112”. Στην παρουσίαση της λειτουργίας του αριθμού αυτού στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι Αττικής, την 19.12.2019, παρέστη ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υπήρξε απολύτως σαφής ως προς την τεράστια σημασία του ευρωπαϊκού αυτού αριθμού στην αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, όπως αυτής της Εύβοιας. Χαρακτηριστικά μάλιστα είχε δηλώσει ότι το 112 “κυριολεκτικά θα σώσει ζωές”.

Παρά ταύτα το “112” δεν λειτούργησε στις πλημμύρες της Εύβοιας, και αυτό, όπως προέκυψε από τη σχετική ειδησεογραφία, υπήρξε προσωπική επιλογή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικολάου Χαρδαλιά. Ο ίδιος, υπερασπιζόμενος την απόφασή του αυτή, ανέφερε ότι “εάν είχε λειτουργήσει το 112 θα είχαμε εκατόμβες νεκρών”.

Πλην όμως, όπως προαναφέρθηκε, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι το “112” “κυριολεκτικά θα σώσει ζωές”, κάτι που είναι άλλωστε αυτονόητο, άλλως δεν θα τον χρησιμοποιούσε όλη η Ευρώπη και δεν θα είχε αποφασιστεί εξ αρχής η λειτουργία του και στη χώρα μας. Θυμίζω ότι επί lock down οι πολίτες ελάμβαναν καθημερινά μηνύματα από το “112” με τα οποία καλούντο να “μένουν σπίτι” και “ασφαλείς”. Ο κ. Χαρδαλιάς αποφάσισε να μη χρησιμοποιηθεί ο ίδιος αυτός αριθμός για να μείνουν ασφαλή και τα θύματα των πλημμυρών της Εύβοιας.

Και ενώ καθολική ήταν η απαίτηση των πολιτών να παρέμβει η αρμόδια Εισαγγελία για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών για τους οκτώ νεκρούς στην Εύβοια, πληροφορούμεθα από τα ΜΜΕ ότι ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας κ. Δημήτριος Προκοπίου, διέταξε μεν προκαταρκτική εξέταση, ότι αυτή μάλιστα έχει δύο σκέλη, ένα για την πρόκληση πλημμυρών (με εντολή προς το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής) και ένα για τις παράνομες δομήσεις και επιχωματώσεις (με εντολή στην Πταισματοδίκη Χαλκίδας), αλλά παρέλειψε να ζητήσει τη διερεύνηση και των σχετικών ποινικών ευθυνών του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικολάου Χαρδαλιά, και παντός άλλου υπευθύνου, αναφορικά με τη μη λειτουργία του αριθμού “112”. Ποινικές ευθύνες για παράβαση του άρθρου 306 Ποινικού Κώδικα, τόσο σε βαθμό πλημμελήματος όσο και σε βαθμό κακουργήματος.

Η παράλειψη αυτή προσβάλλει το κύρος της Εισαγγελίας και της Δικαιοσύνης εν γένει, αφού εμφανίζει την Εισαγγελία να καλύπτει τον κ. Χαρδαλιά, στρέφοντας την εισαγγελική έρευνα οπουδήποτε αλλού εκτός από την Πολιτική Προστασία.

Δια της παρούσης σας καλώ όπως περισώσετε το κύρος της Δικαιοσύνης και δώσετε εντολή για την κατά τα άνω επιβεβελημένη συμπλήρωση της εισαγγελικής εντολής προς τον σκοπό της διερεύνησης των ανωτέρω ποινικών ευθυνών.

Αθήνα, 10 Αυγούστου 2020
Ο Αιτών-Αναφέρων Δικηγόρος

Νίκος Αντωνιάδης

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2017 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger