-->

Αποχωρώντας από το facebook

Δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να συνεχίσουμε να πλουτίζουμε κι άλλο τον δισεκατομμυριούχο κ. Ζούκερμπεργκ

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Εδώ και καιρό έχει δοθεί σε αρκετούς χρήστες η αίσθηση ότι το facebook δεν είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου ο καθένας μπορεί να διατυπώσει ελεύθερα την άποψή του, αλλά μια βιομηχανία παραγωγής εντυπώσεων, που επιθυμεί να επιβάλει τη δική της εκδοχή για την πραγματικότητα.

Τα παραδείγματα αυτής της νοοτροπίας, που χαρακτηρίζει αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, είναι πολλά, αλλά αρκεί ένα για να αντιληφθεί κάποιος τον βαθμό της προσήλωσης του facebook στη χειραγώγηση των χρηστών. «Εξ όνυχος τον λέοντα» έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας και δεν είχαν άδικο.

Το κραχτό παράδειγμα της απρεπούς συμπεριφοράς του facebook είναι η παρεμβολή επισημάνσεων στις αναρτήσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι ο Μπάιντεν «σύμφωνα με τις προβλέψεις είναι ο νικητής των εκλογών του 2020». Γράφει ο Τραμπ για την ενεργειακή πολιτική του (εικόνα 1), τσουπ το αυτοκολλητάκι του facebook για τον Μπάιντεν. Αναδημοσιεύει ανάρτηση της κόρης του Ιβάνκα για τη γαλοπούλα που θα πάρει «χάρη» και δεν θα σφαχτεί την ημέρα της Γιορτής των Ευχαριστιών (εικόνα 2) και πάλι το facebook κοτσάρει την υπενθύμιση ότι «ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τις προβλέψεις, είναι ο νικητής των εκλογών του 2020».

Το ίδιο και στην ανάρτηση του Τραμπ, όπου ασκεί κριτική στον πρώην υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ (εικόνα 3).

Εκεί, ωστόσο, που η αθλιότητα της συμπεριφοράς των υπευθύνων του facebook ξεπέρασε κάθε προηγούμενο είναι ότι πάλι έβαλαν την υπενθύμιση ότι ο Μπάιντεν «σύμφωνα με τις προβλέψεις είναι ο νικητής των εκλογών του 2020», όταν ο Τραμπ έγραφε σε ανάρτησή του ότι ο γιος του Ντόναλντ Τζούνιορ πάει καλύτερα στην αναμέτρησή του με τον κορονοϊό (εικόνα 4).

Με τούτα και μ’ εκείνα, δεν είναι τυχαία η απήχηση που έχει τον τελευταίο καιρό μια άλλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το mewe.com.

Ο ειλικρινώς υμέτερος σκοπεύει να… μετακομίσει κατά κει λίαν συντόμως. Η διεύθυνσή μου είναι https://mewe.com/i/panagiotisliakos. Όσοι πιστοί προσέλθετε!


ΠΗΓΗ
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger