-->

Τερματίστηκε σήμερα στην Αργεντινή, το μακρύτερο σε διάρκεια lockdown στον κόσμο (διάρκειας άνω των επτά μηνών),με πενιχρά αποτελέσματα.

Τερματίστηκε σήμερα στην Αργεντινή, το μακρύτερο σε διάρκεια lockdown στον κόσμο (διάρκειας άνω των επτά μηνών),με πενιχρά αποτελέσματα.

Η χώρα παραμένει ένατη στη διεθνή κατάταξη,με πάνω από 1,2 εκατομμύρια ασθενείς από covid και κάτι περισσότερο από 33χιλιάδες θανάτους.

Οι νοσηλευόμενοι σε MΕΘ είναι κάπου 4500, με το 60% των κλινών να καταλαμβάνουν θύματα της επιδημίας.

Το lockdown έδωσε και τη χαριστική βολή σε μια οικονομία, που βρισκόταν ήδη και προ covid στα πρόθυρα του default.

Μια στις τέσσερις οικογένειες πλέον δεν τα φέρνει βόλτα,επιβιώνοντας με "changas" (δουλειές του ποδαριού),το  45% των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων είναι στα όρια του φαλιμέντου, το 35% των εχόντων σταθερή εργασία και μισθό στα όρια του πρεκαριάτου, η πτώση της παραγωγής στο 50% και πλήρης κατάρρευση των δημόσιων εσόδων,που στο Μπουένος Άιρες αγγίζει το 40%.

Eνω το μάντρωμα του πληθυσμού ξεκίνησε το Μάρτη, μαζικά τεστς σε ευαίσθητες περιοχές και κοινωνικές ομάδες άρχισαν μόλις το τελευταίο δίμηνο,για να διαπιστωθεί ότι το 50% ήταν φορείς του ιού (όταν ο λατινοαμερικάνικος μέσος όρος είναι στο 10%)!

Και θεωρητικά η Αργεντινή διαθέτει το καλύτερο σύστημα δημόσιας υγείας στη Νότια Αμερική.

Απο κάποιο σημείο και μετά οι αρχές σταμάτησαν να επιβάλλουν πρόστιμα (τα οποία ούτως ή άλλως ήταν αντικειμενικά αδύνατο να εισπραχθούν)και καταργήθηκε ουσιαστικά και η απαγόρευση μετάβασης από μια επαρχία στην άλλη.

Το 80% των θανάτων καταγράφεται στα υποβαθμισμένα barios του Μπουένος Άιρες (περίπου ο,τι συμβαίνει και στις βραζιλιάνικες παραγκουπόλεις).

Gustavo Carrara,επίσκοπος Μπουένος Άιρες:στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι μόνο ότι δεν υπάρχει ψωμί,αλλά ούτε πόσιμο νερό!Πώς να πεις στα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους για να αποφύγουν τη μόλυνση;


Vlassis Vasilopoulos

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger