-->

6η Δεκεμβρίου: Ημέρα τιμής στον Άγιο Νικόλαο και το ένδοξο Πολεμικό μας Ναυτικό !!! (βίντεο)

Δεν υπάρχει μικρό ή μεγάλο πλεούμενο που να μην έχει την εικόνα του Αγίου Νικολάου και να μην ζητάει την προστασία του, καθώς στο βίο του αναφρέονται θαύματα που έχουν σχέση με τη θάλασσα. 

Πώς όμως ο Άγιος Νικόλαος έγινε προστάτης των ναυτικών;

Ο Άγιος Νικόλαος είναι ο προστάτης των ναυτικών σε όλο τον κόσμμο, καθώς και του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Κάποτε αποφάσισε να ταξιδέψει με πλοίο στους Άγιους Τόπους, για να προσκυνήσει. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ξέσπασε θαλασσοταραχή, με αποτέλεσμα πλήρωμα και επιβάτες να πανικοβληθούν. Ο Άγιος όμως δεν έχασε την πίστη του, προσευχήθηκε στον Θεό και η θάλασσα ηρέμησε. Λέγεται δε, ότι ένας ναυτικός γλίστρησε, έπεσε από το κατάρτι και σκοτώθηκε. Όμως ο Νικόλαος προσευχήθηκε θερμά και ο ναυτικός αναστήθηκε….

Η ημέρα τιμής του Αγίου Νικολάου, η 6η Δεκεμβρίου, είναι επίσημη αργία σε όλα τα ελληνικά πλοία, λιμένες, Υπηρεσίες λιμένων και ναυτιλιακές εταιρείες. Επίσημη επίσης αργία είναι για το Πολεμικό Ναυτικό, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα.

Εορτασμός Αγ. Νικολάου, Ευχές από τη Μπάντα του ΠΝ

Σχόλιο SecretRealTruth: Μία ημέρα αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο αλλά και στο Πολεμικό μας Ναυτικό!

Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά σε όλους ανεξαιρέτως του ναυτικούς μας, καλές θάλασσες κι ο Άγιος Νικόλαος να είναι πάντα στην πλώρη τους!

Στους σημερινούς εορτάζοντες και τις εορτάζουσες ότι καλύτερο, με ΥΓΕΙΑ και προσωπική ευτυχία! 

Και το παρακάτω σχετικό βίντεο αφιερωμένο λόγω της ημέρας ...!!!

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger