-->

Κερδίσαμε μια μάχη! Μένει να κερδίσουμε τον πόλεμο!

του Γεωργίου Μεταξά

Eίναι γνωστό σε όλους ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του facebook, αποτελεί την πιο δημοφιλή σε όλον τον πλανήτη (με εξαίρεση τη Βόρειο Κορέα και την Κίνα). Αυτό είναι ένα γεγονός που έκανε τη CIA (Central Intelligence Agency) αρχικά και την NSA (National Security Agency) αλλά και τη Mossad (Ισραηλινή αντικατασκοπεία) στην πορεία, να τη χρησιμοποιήσουν ως μέσο καταγραφής συμπεριφοράς. Κι όχι μόνο. Για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις της πλατφόρμας, είναι γνωστό ότι το σύστημα ασφαλείας που ανέπτυξε το facebook από το 2016, είναι εξ ολοκλήρου δημιούργημα της NSA.

Το facebook, έγινε ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια της Νέας Τάξης. Ειδικοί ψυχολόγοι εφήρμοσαν σε αυτό όλες εκείνες τις τεχνικές που μπορούν να κάνουν αυτήν την πλατφόρμα όχι απλά επιθυμητή, αλλά εξαρτησιογόνα! Δεν είναι τυχαίο που η πλειοψηφία των χρηστών, αδυνατεί να φύγει από αυτό.

Σε όλο αυτό το πλαίσιο, για λόγους... «ασφαλείας», ειδικά μετά την κατάρρευση των Διδύμων Πύργων, η πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε για να παρακολουθεί τους χρήστες της σε όλα τα επίπεδα. Τα παιχνίδια της πλατφόρμας, καταγράφουν συμπεριφορές. Το ίδιο και οι «αθώες» ερωτήσεις τύπου παιχνιδιών. Το Σύστημα προχώρησε ακόμα περισσότερο, καταγράφοντας ακόμα και συνομιλίες messenger, οι οποίες παρέμεναν αποθηκευμένες για 6 μήνες σε ειδικούς servers. Ένα ολοκληρωμένο και επιτυχημένο σύστημα παγκόσμιας κατασκοπείας, είχε αναπτυχθεί στο facebook. Αυτά όμως, μέχρι πριν λίγες ημέρες.

Εδώ και αρκετούς μήνες, δίνουμε μία μεγάλη μάχη ενάντια στο facebook αλλά και τους «fact checkers» όπως τα «ellinikahoaxes». Κάποια στιγμή, συνειδητοποιήσαμε ότι το να πολεμάμε τους fact checkers απ' ευθείας, είναι σα να πολεμάμε ανεμόμυλους, ως άλλοι Δον Κιχώτηδες. Έτσι, στραφήκαμε ενάντια στην πηγή: το ίδιο το facebook!

Προσωπικά, ερεύνησα αρκετά τη νομολογία των ΗΠΑ, καθώς η έδρα του facebook είναι εκεί και δεν μπορεί η ελληνική νομοθεσία να κάνει τίποτα. Ούτε καμίας άλλης χώρας. Αφού μελέτησα καλά την αμερικανική νομοθεσία, κατάφερα να στοιχειοθετήσω καταγγελία ενάντια στο facebook και τον ίδιο τον Mark Zuckerberg την οποία απέστειλα στο FBI και στο Λευκό Οίκο. Στην καταγγελία αυτή, όπου ο κύριος άξονας ήταν η παραβίαση της 1ης Τροπολογίας (1st Amendment) του αμερικανικού Συντάγματος, είχα προσθέσει βασικούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας.

Πέρασαν αρκετές εβδομάδες και τα πρώτα αποτελέσματα έγιναν αντιληπτά, τουλάχιστον στην Ευρώπη! Το facebook ΥΠΟΧΡΕΏΘΗΚΕ να υποβαθμίσει 4 φορές το λογισμικό του, τόσο στην ίδια την πλατφόρμα, όσο και στο messenger. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι πλέον, στο messenger τουλάχιστον, επιτρέπεται η διάδοση από πλατφόρμες που ως τώρα ήταν απαγορευμένες, όπως το Brighteon!  Οι νέες αλλαγές, έφεραν σε δύσκολη θέση fact checkers όπως τα ellinikahoaxes, καθώς πλέον είναι ΠΟΛΎ δύσκολο να λογοκρίνουν αναρτήσεις.

Δεν πανηγυρίζουμε όμως! Τουλάχιστον όχι ακόμα! Κερδίσαμε μία μάχη! Δεν κερδίσαμε όμως ακόμα τον πόλεμο. Ότι το facebook αναγκάστηκε να υποβαθμίσει το λογισμικό του στην Ευρώπη, δε σημαίνει ότι τελείωσε οριστικά η παρακολούθηση των χρηστών του. Κι εκεί είναι ο στόχος μας! Μία τέτοια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που φέρνει κοντά ανθρώπους από όλον σχεδόν τον πλανήτη, θα έπρεπε να είναι ελεύθερη στη διάδοση υγειών ιδεών! Το ιδεώδες της Ελευθερίας, θα έπρεπε να είναι απολύτως ελεύθερο. Συμφωνώ ωστόσο, ότι ορισμένες εξτρεμιστικές κατηγορίες ιδεών, θα πρέπει να αποκλείονται. Είτε πολιτικών, είτε ηθικών. Σε αυτό, η κάθε πλατφόρμα θα με βρει σύμμαχο. Για παράδειγμα, η παιδοφιλία ναι! Επιβάλλεται να αποκλείεται από παντού. Εξτρεμιστικές αντιλήψεις που θέλουν κάποιους να δολοφονούν λαούς για τον οποιοδήποτε λόγο, ναι! Επιβάλλεται να αποκλείονται από παντού!

Εν κατακλείδι, το γεγονός ότι καταφέραμε σε συνεργασία με το Λευκό Οίκο και το FBI να υπάρξει χαλάρωση, είναι μία κερδισμένη μάχη, που έκανε κάποιους να στεναχωρηθούν. Έκανε όμως πολύ περισσότερους να χαρούν! Αισθανόμαστε δικαιωμένοι ως ένα σημείο. Θα συνεχίσουμε, ώσπου να κερδίσουμε και τον πόλεμο! Τον πόλεμο υπέρ της Ελευθερίας!

Aυτό είναι το κείμενο που ανέβασα στη Σελίδα μου «Αντί-ellinikahoaxes» στο facebook...

Κερδίσαμε μία μάχη! Μένει να κερδίσουμε τον πόλεμο!

 

Γεώργιος Μεταξάς 


diodotos

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger