-->

Ο διαρκής εξευτελισμός της Ελλάδας και η άρνηση της κυβέρνησης να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, έχουν γίνει ρουτίνα... Πηγή:

Αφού δεν ενδιαφέρεται ο μέσος Έλληνας για την κατάρρευση της εθνικής αποτροπής και το κουρέλιασμα της εθνικής του αξιοπρέπειας, γιατί να ενδιαφερθεί ο πρωθυπουργός; 
Tο τι θα πράξει η Ελλάδα κάθε φορά απέναντι σε μία τουρκική πρόκληση δεν το αποφασίζει ούτε ο λαός, ούτε η Βουλή, ούτε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε οι υπουργοί, ούτε η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. Το αποφασίζει MONO ο πρωθυπουργός, διότι αυτό προβλέπει το πολίτευμα που έχουμε φτιάξει. Επομένως θα ασχοληθώ μόνο με τον Μητσοτάκη διότι είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δικό του θέμα το πώς θα αντιδράσει η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία, και όλοι οι άλλοι είναι απλώς αναρμόδιοι. 
Παρά το ότι οι ειδικοί αναλυτές λένε πως με την τακτική που ακολουθούμε απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις οδεύουμε ολοταχώς προς νέα εθνική καταστροφή τεραστίων διαστάσεων και ολική γεωπολιτική έκλειψη της Ελλάδας, ο Μητσοτάκης έχει κάθε λόγο να είναι απολύτως ικανοποιημένος για τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί τα ελληνοτουρκικά ζητήματα. Δεν έχει μειωθεί αισθητά η ψαλίδα της δημοσκοπικής διαφοράς που έχει η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, άρα πάει άνετα για δεύτερη τετραετία. Δεν έχει υπάρξει ανθρώπινη απώλεια εκ μέρους των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που να ενοχλήσει το λαϊκό συναίσθημα το οποίο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο μόνο στις κηδείες και στα μνημόσυνα. Δεν έχουν εισβάλει τουρκικά στρατεύματα σε κατοικημένες περιοχές της ελληνικής επικράτειας ώστε να υπάρχουν στα κανάλια εικόνες ξεκάθαρης εθνικής ήττας σαν εκείνες της Κύπρου το 1974 (το τι γίνεται σε θαλάσσιες περιοχές που είναι μακριά από το ανθρώπινο μάτι μάλλον δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα κανέναν, ούτε «πουλάει» τηλεοπτικά). Έχει εξαφανιστεί από τα δελτία των ειδήσεων το «Ορούτς Ρέις» που για 4,5 μήνες έπλεε ανενόχλητο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας κάνοντας δισδιάστατες σεισμικές έρευνες, ενώ οι γεωπολιτικοί αναλυτές και διεθνολόγοι δεν έχουν πλέον καμία ζήτηση στα δημοσιογραφικά πάνελ - εξάλλου ο τηλεθεατής βαριέται να βλέπει και να ακούει όλο τα ίδια και τα ίδια και πρέπει να αλλάζει η δημοσιογραφική θεματολογία για να υπάρχει ποικιλία. 
Ο Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται ότι ο καθημερινός και διαρκής εξευτελισμός της Ελλάδας από τον Ερντογάν και η άρνηση της κυβέρνησης να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, έχουν γίνει πια μία αποδεκτή ρουτίνα από τους Έλληνες, και αυτό αποτυπώνεται σίγουρα στις μυστικές δημοσκοπήσεις που φτάνουν στα χέρια του. Αφού λοιπόν δεν ενδιαφέρεται ο μέσος Έλληνας για την κατάρρευση της εθνικής αποτροπής και το κουρέλιασμα της εθνικής του αξιοπρέπειας, γιατί να ενδιαφερθεί ο πρωθυπουργός; Ο Μητσοτάκης το βλέπει πρακτικά το ζήτημα. Οι Τούρκοι κοιτάνε το συμφέρον τους, και αυτός κοιτάει το δικό του. Εφόσον από τη μία πλευρά οι Τούρκοι κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους χωρίς προβλήματα ψάχνοντας για κοιτάσματα υδρογονανθράκων μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, και από την άλλη πλευρά ο Μητσοτάκης διατηρεί άνετα την εξουσία και τις προοπτικές μακροημέρευσης της οικογένειάς του σε αυτή, «προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;» που θα έλεγε και μια παλιά ελληνική ταινία.
Υ.Γ. Ως προς το δίλημμα επιλογής νέων φρεγατών, είναι σαφές πως η βέλτιστη λύση για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή θα ήταν η αγορά 4 γαλλικών FREMM, δύο από τις οποίες θα μπορούσαν να παραδοθούν άμεσα από το γαλλικό ναυτικό. Και βέβαια, «κίνηση ματ» θα ήταν η άμεση απόκτηση δύο αντιτορπιλικών κλάσης «Arleigh Burke» από τα περίπου 50 που διαθέτουν οι Αμερικανοί - αν βέβαια δεχθούν να μας τα παραχωρήσουν, πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλλω. Αυτό που χρειάζεται το ελληνικό πολεμικό ναυτικό για να «γεφυρώσει» την απόσταση Κρήτης-Κύπρου και να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (αν υπάρξει η πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο) είναι πλοία με δυνατότητα αεράμυνας περιοχής, και σ' αυτόν τον ρόλο τα συγκεκριμένα αμερικανικά σκάφη είναι μακράν τα καλύτερα αφού διαθέτουν το προηγμένο σύστημα ραντάρ Aegis και μπορούν να φέρουν συνολικά 90-96 πυραύλους επιφανείας-επιφανείας, επιφανείας-αέρος και cruise, και έπονται τα γαλλικά σκάφη που φέρουν 40 πυραύλους Exocet, Aster-30 και SCALP Naval. Η αγορά των 4 αμερικανικών φρεγατών MMSC μόνο ως κακόγουστο ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί. Tα πλοία αυτά, εκτός του ότι έχουν αποδειχθεί άκρως προβληματικά στη λειτουργία τους, δεν θα προσθέσουν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ στο υπάρχον ελληνικό οπλοστάσιο, αφού έχουν οπλισμό ίδιο ή κατώτερο με εκείνον των φρεγατών ΜΕΚΟ 200 που διαθέτουμε ήδη από τη δεκαετία του 1990. Άλλωστε και οι ίδιοι οι Αμερικανοί που θέλουν να επανεντάξουν προσεχώς φρεγάτες στον στόλο τους, έχουν καταλήξει στην ιταλική έκδοση των FREMM. Κάτι περισσότερο δεν ξέρουν αυτοί από εμάς;


Stirlitz


Πηγή: i-epikaira

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger