-->

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: Όλα δείχνουν ότι βιώνουμε το προπαρασκευαστικό στάδιο της ρομποτοποίησής μας

Γράφει o Κωνσταντίνος Βαθιώτης, Ἀναπλ. Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Δ.Π.Θ.

Το γεγονός ότι δεν είναι διασφαλισμένο το φατσοβιβλικό απόρρητο, ούτε φυσικά ως προς τα προσωπικά μηνύματα που ανταλλάσσουν οι χρήστες, είναι κάτι που το γνωρίζαμε ή πάντως το φανταζόμασταν. 

Ως εκ τούτου, αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση δεν είναι οι (μη) απαντήσεις του εξεταζόμενου Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αλλά το ύφος του: Σε αντίθεση με τον γελαστό τύπο που θυμόμαστε από την εποχή των αρχικών βημάτων του, σήμερα αντικρίζουμε το εξής σοκαριστικό θέαμα: 

Το πρόσωπό του μένει εντυπωσιακά ανέκφραστο, το ηχόχρωμα της φωνής του απολύτως σταθερό, επίπεδο, χωρίς αυξομειώσεις στην ένταση, πολλές φράσεις του επαναλαμβάνονται στερεότυπα-μονότονα. 

Νομίζεις ότι βλέπεις μια τρομακτική μάσκα και όχι ένα ανθρώπινο πρόσωπο. Ταυτοχρόνως έχεις την παραίσθηση ότι απέναντί σου δεν βρίσκεται άνθρωπος αλλά ρ ο μ π ό τ, μια μηχανή χωρίς συναίσθημα.

Κάθε μάρτυρας και κατηγορούμενος ο οποίος θα θελήσει να πάρει μαθήματα για την βέλτιστη στάση που πρέπει να τηρεί απέναντι στο Προεδρείο και στους συνηγόρους, ώστε ο υποβάλλων ερωτήσεις να μη μπορεί να τον ψυχολογήσει εκμαιεύοντας την βαθύτερη αλήθεια που επιχειρεί να κρύψει, δεν έχει παρά να μελετήσει το αναρτώμενο βίντεο.

Το ίδιο θα πρέπει να κάνει κι όποιος επιθυμεί να συνειδητοποιήσει τι σημαίνει να μην έχουμε στο κεφάλι μας καθαρό πρόσωπο αλλά μονίμως μια βρόμικη μάσκα που αποκρύπτει το χαμόγελο και το γέλιο μας, ενώ αλλοιώνει το ηχόχρωμα της φωνής μας. Όλα δείχνουν ότι βιώνουμε το προπαρασκευαστικό στάδιο της ρομποτοποίησής μας


https://www.facebook.com/kvathiot

Δείτε πως ο γερουσιαστής Josh Hawley αποκαλύπτει τη μυστική παρακολούθηση περιεχομένου Facebook για τις εκλογές των ΗΠΑ 2020 και όχι μόνοΜπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger