-->

"Πατέντες" των Ναζί χρησιμοποιούν οι Τούρκοι - Μάρκαραν σε χάρτη τα χωριά των Αλεβιτών - Ετοιμάζουν νέα γενοκτονία;

Τις γενοκτονικές μεθόδους των Οθωμανών εφαρμόζει το καθεστώς Ερντογάν μαρκάροντας με ειδικό τα χωριά των Αλεβιτών σε χάρτη για μια "δύσκολη ώρα"

Το θέμα με τους Αλεβίτες της Τουρκίας και τη μεγάλη καταπίεση που υφίσταται η κοινότητα τους ήταν και είναι γνωστό. Aυτό που δεν ήταν γνωστό όμως, ήταν ο στιγματισμός τους από το ακραίο ισλαμικό καθεστώς του Ερντογάν σε μια επανάληψη μεθόδων μιας άλλης Οθωμανικής εποχής.

Επίσημος κρατικός χάρτης σε τουρκικό νοσοκομείο που είχε το λογότυπο του υπουργείου υγείας, είχε όλα τα χωριά όπου διαμένουν Αλεβίτες με κόκκινο χρώμα, κάτι που αποτελεί στιγματισμό για την τουρκική κρατική μηχανή.

Η επαρχιακή διεύθυνση υγείας του Tokat στην Τουρκία ξεκίνησε δήθεν έρευνα εναντίον ενός Τούρκου γιατρού, ο οποίος είχε στο γραφείο του στο νοσοκομείο τον χάρτη που έφερε όμως το λογότυπο του υπουργείου υγείας, έχοντας τα χωριά των Αλεβιτών με κόκκινο χρώμα. 

Η Επαρχιακή Διεύθυνση Υγείας του Tokat ανακοίνωσε ότι το υπουργείο δεν είχε τέτοιο χάρτη και ξεκίνησε έρευνα εναντίον του γιατρού, ενώ είναι σίγουρο ότι η έρευνα αυτή δεν θα καταλήξει πουθενά. 

Σύμφωνα με τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές, μια γυναίκα που αρρώστησε στο χωριό Arısu στην επαρχία Tokat νοσηλεύτηκε στο τοπικό νοσοκομείο. Σε χάρτη με το λογότυπο του υπουργείου υγείας που εστάλη στον συγγενή της ασθενούς, υπήρχαν όλα τα χωριά με μένουν Αλεβίτες με κόκκινα γράμματα, σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Όπως ήταν φυσικό οι Αλεβίτες της περιοχής Τοκάτ αλλά και οι υπόλοιποι στην Τουρκία ξεσηκώθηκαν και ζήτησαν εξηγήσεις από τον επικεφαλής της περιφερειακής υγειονομικής διεύθυνσης της περιοχής.

Οι τουρκικές αρχές φοβούμενες τα χειρότερα, έριξαν το φταίξιμο στοn γιατρό, μόνο που δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Σίγουρα υπάρχει αντίστοιχος λεπτομερής χάρτης με τα χωριά των Αλεβιτών και στη διεύθυνση της τουρκικής στρατοχωροφυλακής για παράδειγμα, ο οποίος δεν είναι φυσικά προσβάσιμος στο κάθε Τούρκο πολίτη.

Η ουσία του περιστατικού είναι ότι οι Τούρκοι έχουν “μαρκάρει” γενικά τους Αλεβίτες, με τον ίδιο τρόπο που το είχαν πράξει οι Ναζί κατά των Εβραίων πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Σε δεδομένη κρίσιμη περίοδο, οι τουρκικές αρχές θα δράσουν πιθανότατα “αναλόγως”, όπως ακριβώς έκαναν και με τους Έλληνες Πόντιους, τους Αρμένιους, τους Ασσύριους και τους Κούρδους παλαιότερα.

Σε παλαιότερο άρθρο μας είχαμε αποκαλύψει επίσης ότι "χιλιάδες σπίτια που ανήκαν στους Αλεβίτες σε πολλές τοποθεσίες της Τουρκίας είχαν μαρκαριστεί με σταυρούς και γκράφιτι με απειλητικές εκφράσεις από αγνώστους.

Μία από τις πόλεις αυτές ήταν η Σμύρνη. Σύμφωνα με επίσημα αρχεία, μεταξύ των ετών 2012 και 2019, σε οκτώ συνοικίες της Σμύρνης, δεκάδες σπίτια που ανήκουν σε Αλεβίτες, έχουν μαρκαριστεί με [σταυρούς] και απειλές θανάτου, ενώ  62 επιτύμβιες στήλες των ίδιων, έχουν καταστραφεί σε δύο περιοχές. Τα περιστατικά  ξεκίνησαν στην πόλη Adıyaman από το 2012 και εξαπλώθηκαν σε Μαλάτια, Κορούνα, Αϊδίνιο, Antep, Elazığ, Κωνσταντινούπολη, Άδανα, Μπούρσα και Σμύρνη και σε όλη την χώρα.Κατά τα άλλα ο Ερντογάν επαίρεται ότι η χώρα έχει 82 εκατ πολίτες και είναι μεγάλη, ενώ αν αφαιρέσουμε τους Κούρδους, τους Αρμένιους, τους Έλληνες και τους Αλεβίτες, το νούμερο μειώνεται δραστικά φτάνοντας περίπου στο μισό.     


ΠΗΓΗ
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger