-->

Έκρυβαν σοβαρό επεισόδιο με την Τουρκία στα Ίμια;;; Οι πρώτες εικόνες


Έπαθε φθορά το σκάφος του Λιμενικού...

Χθες σας μεταδώσαμε για επεισόδιο στην περιοχή των Ιμίων μεταξύ της τουρκικής ακτοφυλακής και του σκαφών του Λιμενικού.

Κρίνεται από πολλούς ως εξαιρετικά σοβαρό, γιατί δείχνει πως η Άγκυρα προσπαθεί να επιβάλλει την «συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο, βλέποντας πως στην Μεσόγειο τελικά δεν θα μπορέσει να πάρει πολλά (βλ. Λιβύη).

Όπως σχολιάζεται, στην Αθήνα προσπαθήσαν να κρατήσουν μυστικό το επεισόδιο, προκειμένου να μην χαλάσει το κλίμα των… διερευνητικών επαφών. Δεν αποκλείεται το επεισόδιο να αποσιωπήθηκε με υπόδειξη των διεθνιστών της Δύσης, οι οποίοι επιθυμούν διακαώς «λύση» στα Ελληνοτουρκικά.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΧΘΕΣ

Τουρκική ακτοφυλακίδα συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού Σώματος σε θαλάσσια περιοχή, κοντά στις βραχονησίδες Ίμια.

Το σκάφος του Λιμενικού Σώματος έσπευσε για να απομακρύνει το τουρκικό μετά από κλήση αλιέων στην περιοχή, οι οποίοι ανέφεραν την παρουσία σκαφών της Τουρκικής Ακτοφυλακής και κατήγγειλαν παρενόχληση κοντά στα Ίμια.

Πληροφορίες από κύκλους του Λιμενικού Σώματος αναφέρουν μικρές φθορές σε ένα από τα σκάφη του ΛΣ που έσπευσαν στην περιοχή, ενώ το όλο συμβάν βρίσκεται στην διαδικασία της διερεύνησης.

Το σκάφος που υπέστη φθορά στο ένα αεροθάλαμο, από το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής, είναι ένα από τα νεότευκτα ταχύπλοο σκάφος τύπου Rafnar 1100 Tactical του Λιμενικού που περιπολούσε. Αξιοσημείωτο είναι πως ο αεροθάλαμος στο εν λόγω σκάφος δεν ακουμπάει στο νερό. Απλά βοηθάει την πλεύση σε πολύ κακές καιρικές συνθήκες, ενώ το Rafnar 1100 θεωρείται αβύθιστο, καθώς υπάρχουν πλήρως στεγανά «διαμερίσματα»-μέρη, σφραγισμένα, τα οποία δημιουργούν φυσικούς αεροθαλάμους κατά την κατασκευή του σκάφους που εκτείνονται σχεδόν κατά το σύνολο του μήκους του, δημιουργώντας, κατά αυτόν τον τρόπο, στεγανότητα και άνωση.

Στην περιοχή παραμένουν σε επιφυλακή σκάφη του Λ.Σ.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από τις ζημιές:

Σύμφωνα με τους Τούρκους το επεισόδιο συνέβη χθες το μεσημέρι και το περιγράφουν ως εξής, χωρίς να αναφέρουν κάτι για σύγκρουση σκαφών:

«Η τουρκική ακτοφυλακή δεν επέτρεψε στους Έλληνες ψαράδες και την ακτοφυλακή να έρθουν στους βράχους Kardak (σ.σ. Ίμια) κοντά στην περιοχή Μπόντρουμ. Η ένταση που βίωσε η τουρκική ακτοφυλακή, η οποία προηγήθηκε των Ελλήνων ψαράδων που άλλαζαν συνεχώς τη διαδρομή τους προς τους βράχους Kardak το μεσημέρι, αποτυπώθηκε και στις κάμερες των ειδήσεων. Οι Έλληνες ψαράδες που ξεκίνησαν από τη Λέρο και την Καλυμνο για να έρθουν στους βράχους Kardak, 3,8 μίλια μακριά από την περιοχή Gümüşlük του Bodrum, προσπάθησαν να περάσουν από τα ελληνικά νερά, στους βράχους Kardak το μεσημέρι. Η τουρκική ακτοφυλακή που περιπολούσε την περιοχή συνοδευόμενη από την ελληνική ακτοφυλακή σταμάτησε τους Έλληνες ψαράδες και την ακτοφυλακή δύο μίλια από τα βράχια. Η ένταση που διήρκεσε περίπου δύο ώρες συνέβη καθώς οι Έλληνες ψαράδες συχνά άλλαζαν τις διαδρομές τους. Μετά την ένταση που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, οι Έλληνες ψαράδες επέστρεψαν στα νησιά τους και δύο σκάφη της ακτοφυλακής συνέχισαν να περιπολούν στην περιοχή. Η τουρκική ακτοφυλακή απέτρεψε την κρίση που προσπαθούσαν να προκαλέσουν οι Έλληνες Λιμενικοί και οι ψαράδες στην περιοχή».


ΠΗΓΗ
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger