-->

Σάλος και στην Ελβετία: Ύποπτοι θάνατοι ηλικιωμένων μετά το εμβόλιο της Pfizer

Πόσο ασφαλή είναι τα εμβόλια για τους υπερήλικες με νοσήματα

Πέντε Ελβετοί πολίτες έχουν πεθάνει σε ηλικίες άνω των 84 ετών αφότου έλαβαν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με τους θανάτους να προκαλούνται από ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, δήλωσε η ιατρική ρυθμιστική αρχή της Ελβετίας, Swissmedic, την Παρασκευή. 

«Η Swissmedic έλαβε συνολικά 42 αναφορές για ύποπτες ανεπιθύμητες ενέργειες (ADR) σε σχέση με τους πρώτους εμβολιασμούς κατά της COVID-19… πέντε αναφορές συσχετίστηκαν με θανατηφόρο έκβαση. Οι ασθενείς που αφορούσαν αυτές τις πέντε περιπτώσεις ήταν ηλικίας μεταξύ 84 και 92 και , σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες, πέθαναν από ασθένειες που συμβαίνουν συνήθως σε αυτήν την ηλικία» δήλωσε ο ρυθμιστής.

Σύμφωνα με την Swissmedic, η Ελβετία κατέγραψε 26 περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών που προκλήθηκαν από εμβόλια που θεωρούνται μη σοβαρά και 16 περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών από την έναρξη της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού.

«Οι περισσότερες από τις αναφορές δεν ήταν σοβαρές (26,62%) και περιλαμβάνουν ήπιες αντιδράσεις που είναι ήδη γνωστές από τις κλινικές δοκιμές. 16 αναφορές (38%) ταξινομήθηκαν ως σοβαρές» δήλωσε η αρχή.

Η Ελβετία ξεκίνησε μια εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού στις 23 Δεκεμβρίου, αφότου η Swissmedic ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου των Pfizer / BioNTech στη χώρα. Σύμφωνα με την Ελβετική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας, περισσότεροι από 169.000 Ελβετοί έλαβαν ήδη τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Η χώρα ανέφερε περίπου 2.300 θανάτους μεταξύ ηλικιωμένων που έλαβαν το εμβόλιο κατά COVID-19.

Η Ελβετία δεν είναι η μόνη χώρα που διαπίστωσε θανάτους μετά τη χορήγηση των εμβολίων COVID-19.

Η Γαλλία, η Φινλανδία, το Ισραήλ και η Νορβηγία έχουν επίσης αναφέρει εκατοντάδες ηλικιωμένους κατοίκους που πέθαναν λίγο μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας, 23 άνθρωποι στη Νορβηγία έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε μικρό διάστημα μετά τη λήψη του εμβολίου κατά του κορονοϊού, με 13 νεκροψίες να έχουν ήδη διενεργηθεί. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων, οι απλές παρενέργειες που είναι έτσι κι αλλιώς γνωστό ότι μπορεί να προκαλέσει η λήψη του εμβολίου πιθανόν να συνέβαλαν σε σοβαρή αντίδραση του οργανισμού ανθρώπων με ιδιαίτερα εύθραυστη υγεία ή πολύ μεγάλη ηλικία, τονίζει ο Νορβηγικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι δεν παρατήρησε θανάτους να προέκυψαν από τη χρήση εμβολίου κατά της COVID-19 που παρήγαγαν οι Pfizer και BioNTech, τονίζοντας ότι όλοι οι καταγεγραμμένοι θάνατοι προκλήθηκαν από σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.


ΠΗΓΗ
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger