-->

Κάποια πράγματα δεν είναι τυχαία! Ιδού η Λευκή Βίβλος για την αστυνόμευση της Ελλάδας


Αλλάζουν όλα…

Μετά την Λευκή Βίβλο με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, η οποία θα αλλάξει την Ελλάδα, όπως την ξέρουμε, έρχεται η Λευκή Βίβλος για να επιβάλλει «τάξη και ασφάλεια» στους δρόμους.

Πρόκειται για την πρόταση για νέο συμβόλαιο ασφάλειας μεταξύ πολιτών και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την λεγόμενη Λευκή Βίβλο για την Προστασία του Πολίτη.

Την παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Στην ερώτηση «γιατί τώρα η Λευκή Βίβλος», το υπουργείο απαντά μεταξύ άλλων πως η πανδημία μετά την κρίση στον Έβρο έδειξε πως η ασφάλεια είναι καθημερινή άσκηση διαχείρισης κρίσεων, ότι χρειάζονται νέους θεσμούς και πολιτικές η διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών και η προσπάθεια μείωσης της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Αναφερόμενο στους νέους σημειώνει ότι οι τρόποι που αντιμετωπίζεται η αστυνομία από μέρος των νέων και οι νέοι από μέρος της αστυνομίας απομακρύνει το μέλλον. Παράλληλα, τονίζει πως η βία των ανηλίκων αυξάνεται σημαντικά και οι απαντήσεις δεν μπορεί να είναι μόνο αστυνομικές.

https://youtu.be/JcuJ_vU3P_4

Έτσι λοιπόν στο πρόβλημα της βίας, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην Νέα Σμύρνη, έρχεται η «λύση» της Λευκής Βίβλου.

Σύμφωνα με την Λευκή Βίβλο, η Αστυνομία αλλάζει το πλαίσιο δράσης της, ώστε να ανταποκριθεί πλήρως στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Αναφέρεται στην εισαγωγή της Λευκής Βίβλου:

«Δημιουργείται ένα νέο παγκόσμιο περιβάλλον. Παράγεται μια νέα κοινή συνείδηση, όπου το τοπικό και το παγκόσμιο συμπλέκονται στην καθημερινότητα, όπως για παράδειγμα στην πανδημία, όπου ο εμβολιασμός σε κάθε σημείο της γης μας αφορά γιατί μας επηρεάζει. Όπως στην κλιματική αλλαγή ή στη μόλυνση των θαλασσών, όπου βλέπουμε πια καθαρά «εισαγόμενες» αλλαγές στο δικό μας περιβάλλον και στα δικά μας νερά.

Στον αντίποδα, η υπόλοιπη ζωή μας παραμένει και επηρεάζεται από τα φυσικά τοπικά όρια διαβίωσης. Ζούμε ήδη την 4η βιομηχανική επανάσταση και τις συνέπειες της. Η τεχνητή νοημοσύνη, τα μεγάλα δεδομένα, δηλαδή το καύσιμο για τις ρομποτικές εφαρμογές πολλαπλασιάζουν τις παραγωγικές δυνατότητες της ανθρωπότητας, διευρύνουν εκθετικά τους ορίζοντες κατανόησης, συνακόλουθα τις λύσεις και εναλλακτικές στα προβλήματα υγείας, διατροφής, εκπαίδευσης, διασκέδασης, πρόνοιας.

Ο κόσμος στο κινητό μας είναι μια καθημερινή απόδειξη για αυτές τις δυνατότητες. Στον αντίποδα, τα προσωπικά στοιχεία, οι επικοινωνίες ή η παρουσία σε δημόσιους χώρους μπορούν εύκολα να καταγράφονται. Τα όρια δημόσιου και ιδιωτικού, ατομικού και συλλογικού επαναδιαπραγματεύονται».

Εν συνεχεία παρουσιάζονται οι αφορμές, οι οποίες δικαιολογούν την αναγκαιότητα της Λευκής Βίβλου:

  • Ασφάλεια και διαχείριση κρίσεων: O κυβερνοχώρος αποτελεί σήμερα το πλέον περίπλοκο πεδίο ανάπτυξης της εγκληματικής δραστηριότητας.
  • Η πόλωση των κοινωνιών με αφορμή την κρίση λόγω κορωνοϊού: Η δημόσια τάξη απέκτησε νέο περιεχόμενο καθώς τα κράτη και τα Σώματα Ασφάλειας πρέπει να διασφαλίσουν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και να προστατεύουν την κοινωνικοοικονομική ζωή.
  • Μετανάστευση: Η ενίσχυση του ισλαμιστικού εξτρεμισμού και η δράση τζιχαντιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων συνετέλεσαν στη δημιουργία διογκωμένων μεταναστευτικών πιέσεων, και στην ενίσχυση της τρομοκρατικής απειλής.
  • Τουρισμός και οικονομία: Οι ασφαλείς κοινωνίες είναι απαίτηση δημοκρατίας και προαπαιτούμενο για την οικονομική ανάπτυξη, την προσέλκυση επενδύσεων και την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Τέλος αναφέρουν πως θα είναι η Αστυνομία του 21ου αιώνα:

Εδώ ολόκληρη η Λευκή Βίβλος για την αστυνόμευση της ΕλλάδαςDownload

el.gr

www.nikosxeiladakis.gr


Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger