-->

Ώστε θα αγοράσουμε σίγουρα F-35; Για να ακούσουμε και τον Αρχηγό της αεροπορίας των ΗΠΑ Πηγή:


Θα αγοράσει η Ελλάδα F-35; Σύμφωνα με όσα μας ανακοινώνουν υπουργοί και άλλοι “ειδικοί”, αυτό είναι τόσο βέβαιο όσο και ότι ο ήλιος θα συνεχίσει να βγαίνει από την ανατολή…


Αρκετές φορές έχουμε εκφράσει την απορία μας για τις μάλλον βιαστικές ανακοινώσεις. Σε άλλες εποχές, ότι και τόσο μακρινές όποιος τολμούσε να προδικάσει αγορές και μάλιστα με απ΄ ευθείας αναθέσεις αντιμετωπιζόταν με καχυποψία, στην καλύτερη περίπτωση. Στην περίπτωση του F-35, αυτά …τα ταμπού φαίνεται ότι έχουν ξεπεραστεί…
Έχουμε επίσης επισημάνει μερικά, κατά τη γνώμη της, όχι και τόσο ασήμαντα θέματα: είμαστε τόσο βέβαιοι ότι το F-35 μας κάνει; Πολλοί αεροπόροι λένε πως όχι, αλλά φαίνεται ότι οι υπουργοί δεν έτυχε να τους ακούσουν ποτέ.
Επίσης υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα με το κόστος χρήσης του αεροσκάφους…
Κι εδώ έρχονται οι δηλώσεις του Αρχηγού της Αμερικανικής Αεροπορίας να χτυπήσουν ξανά το καμπανάκι κινδύνου για μία αγορά πολλών δισεκατομμυρίων που μπορεί να αποδειχτεί μια ακόμη τρύπα στο νερό.
Ο Τζον Τίρπακ , μεταφέρει στο airforcemag.com τις δηλώσεις που έκανε ο Τσαρλς Μπράουν Αρχηγός της Αεροπορίας, παρουσιάζοντας τη μελέτη που γίνεται για τις ανάγκες που έχει και πρέπει να καλύψει η αεροπορία των ΗΠΑ.
Ο Μπράουν μίλησε για το αεροσκάφος έκτης γενιάς, για την υποβάθμιση του ρόλου των F-16 κι έφθασε και στο F-35.
Ο Μπράουν αναγνώρισε ότι το F-35 έχει προβλήματα φθοράς του κινητήρα. “Η Αεροπορία μας, έχει τον μεγαλύτερο και «πιο ώριμο» στόλο F-35 και βλέπει τους κινητήρες F-35 να έχουν προβλήματα όλο και συχνότερα, λόγω του υψηλού ποσοστού χρήσης και του μεγάλου ρυθμού ανάπτυξης, δεδομένης της σχετικής νεότητας του στόλου των F-35”, είπε.
Το πρόβλημα αυτό εξετάζεται ,όπως είπε, αλλά η πιο πιθανή λύση θα είναι να χρησιμοποιούνται τα αεροσκάφη λιγότερο. “Δεν οδηγείται τη Ferrari σας κάθε μέρα, αλλά μόνο τις Κυριακές”, κατέληξε ο Αμερικανός Αρχηγός.
Το ερώτημα λοιπόν για την Ελλάδα, είναι αν αντέχει να αγοράσει …Ferrari για τον αέρα. Όχι μόνο λόγω του κόστους της, όπως προαναφέραμε. Μπορεί το F-35 να είναι πολύ καλό για τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ. Μόνο που αυτές οι χώρες έχουνε τελείως διαφορετικές αποστολές από τις δικές μας. Εκτός αν κάτι έχει αλλάξει και δεν το γνωρίζουμε.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζονται προβληματισμοί για το F-35. Το ερώτημα είναι γιατί στην Αθήνα παριστάνουν ότι δεν τους ακούν.


[iEpikaira: Τα λέμε εδώ και χρόνια... ΕΔΩ]


Πηγή: militaire.gr


i-epikaira

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger