-->

«Καρφιά» από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία μετά την υιοθεσία του Peanut

«Δώστε λύσεις χωρίς να ποινικοποιείτε τη φιλοζωία» αναφέρει η ανακοίνωσή τους

Η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να υιοθετήσει έναν αδέσποτο σκύλο από την Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, δεν έγινε σεμνά και ταπεινά… αλλά με όλα τα φλας των δημοσιογράφων και φυσικά σύμφωνα με τις οδηγίες του επικοινωνιακού του επιτελείου.

Οι φωτογράφοι δεν έπαψαν να φωτογραφίζουν τον γλυκύτατο Peanut σε κάθε γωνιά του Μαξίμου και φυσικά ο πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαρία να παίξει το παιχνίδι των εντυπώσεων στους φιλόζωους ψηφοφόρους του.

Την ίδια στιγμή, η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία με αυστηρή ανάρτηση, επικροτεί την κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να υιοθετήσει και να αναγνωρίσει το έργο των εθελοντών, ωστόσο ταυτόχρονα αφήνει αιχμές για το νέο νομοσχέδιο που βάζει «φρένο» και δυσκολίες στο έργο τους:

«Μπράβο για την υιοθεσία. Μπράβο για την αναγνώριση του έργου των εθελοντών. Να δούμε λίγο όμως και τα θολά σημεία του νομοσχεδίου που βάζει κτηνιάτρους και εθελοντές απέναντι, που δυσκολεύει σε πολλά σημεία το έργο των εθελοντών και καταλήγει να είναι φακέλωμα μέσω μητρώων και γραφειοκρατίας;

Ο Peanut σώθηκε επειδή οι εθελοντές της Ζωοφιλικής Ηλιούπολης τον έσωσαν. Δεν πήραν την άδεια κανενός να τον μαζέψουν από το δρόμο, δεν σκέφτηκαν ότι πρέπει να ανήκουν σε κάποιο ειδικό μητρώο για να τον αγγίξουν, ούτε ότι πρέπει να πάει ο Δήμος αποκλειστικά και κανείς άλλος δεν επιτρέπεται.

Μην κάνουμε ένα βήμα μπροστά και δυο βήματα πίσω. Δώστε λύσεις χωρίς να ποινικοποιείτε τη φιλοζωία και χωρίς να βάζετε τους πολίτες να ”αστυνομεύουν” ο ένας τον άλλον» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

ΠΗΓΗ

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger