-->

Ο ορισμός της μάνας

Η Αριστερά απέναντι στο θεσμικό τρίπολο της Δεξιάς, που είναι το έθνος, η Ορθοδοξία και η οικογένεια, αντιπαραβάλλει τον διεθνισμό, την αθεΐα και την ατομικότητα.

Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Στην εορτή που είχαμε την Κυριακή 9 Μαΐου δυνάμεις της ορθοπολιτικής Αριστεράς προσπάθησαν να πλήξουν τον θεσμό της μητρότητας και της οικογένειας. Συγκεκριμένα, «επιτροπές ισότητας» κάποιων κρατικοδίαιτων οργανισμών δημοσίευσαν υλικό το οποίο, στο όνομα του ισοπεδωτικού εξισωτισμού, προήγε την ιδέα πως μάνες είναι οι μοναχικές γυναίκες που έχουν γάτες ή σκύλους ως οικόσιτα ζώα, τα οποία είναι «παιδιά» τους, πως μητέρα είναι η παρένθετη γυναίκα που κυοφορεί παιδί τρίτων και θα τους το παραδώσει μετά τη γέννα, ότι μαμάδες είναι και το ζευγάρι ομοφυλόφιλων ανδρών που μεγαλώνουν ένα υιοθετημένο παιδάκι, όπως και ότι μάνα είναι ο πατέρας που μεγαλώνει μόνος του ένα τέκνο, σε μια μονογονεϊκή οικογένεια.

Όλες οι παραπάνω άκρως προσβλητικές απόψεις προς τον θεσμό της μητρότητας έχουν έναν και μοναδικό σκοπό: να πλήξουν τον θεσμό και να μεταφέρουν το μήνυμα στη νέα γενιά ότι ένας ανοσιουργηματικά διευρυμένος ορισμός της οικογένειας είναι αποδεκτός από την κοινωνία. Οπότε ένας νέος άνθρωπος, που ξεκινάει τη ζωή του, δεν θα έχει στόχο να δημιουργήσει μια παραδοσιακή πυρηνική οικογένεια, στο πλαίσιο της οποίας, μαζί με τη σύζυγό του, θα μεγαλώσει κανονικά τα παιδιά του, αλλά μπορεί να αρκεστεί στην ανατροφή μερικών σκυλιών ή ακόμα και να προσπαθήσει μόνος του να υιοθετήσει κάποιο παιδάκι (συνήθως η Αριστερά προωθεί την υιοθεσία αλλοδαπών, μη γηγενών νεαρών), ώστε να εκφράσει στη συνέχεια τη «μητρότητα» ως άνδρας.

Δυστυχώς, η Αριστερά μάς εξαναγκάζει να οριοθετούμε με σαφήνεια θεσμούς και φυσικά ένστικτα -όπως αυτό της μητρότητας-, ώστε να μην παραχαράσσονται από την ίδια για σκοπούς πολιτικού μάρκετινγκ. Η μητέρα είναι συνήθως η βιολογική μάνα μας, η γυναίκα που μας ανατρέφει σε ένα πλαίσιο οικογενειακής κανονικότητας. Τα ένστικτα της μάνας είναι εγγενή, αποτελούν αρχέγονες τάσεις, που προϋπήρχαν του ανθρώπινου είδους μας και δεν μπορούν να βιωθούν από αρσενικό ον. Ως επίλογο, θυμίζω σε όλους τη διαχρονική μάνα των πρόσφατων ετών του Ελληνισμού, την Ηπειρώτισσα -Θεσπρωτή- Ελένη Γκατζογιάννη, η οποία, μπροστά στο απάνθρωπο παιδομάζωμα των κομμουνιστών κατά τον συμμοριτοπόλεμο, το 1948, φυγάδευσε τα παιδιά της ώστε να τα σώσει, με συνέπεια την εκτέλεσή της από τους αριστερούς αντάρτες. Η Ελένη είναι ο ορισμός της μάνας.


*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)


ΠΗΓΗ
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger