-->

Εκλογές σήμερα στο Ιράν. (upd)

Κάποιοι θα μου πείτε ότι δεν μας ενδιαφέρει. Κι όμως, φίλοι μου, το Ιράν μας επηρεάζει λόγω της ιδιαίτερης σημασίας του στην ισορροπία ισχύος στη Μέση Ανατολή πολύ περισσότερο απ' ό,τι φαντάζεστε.

Προεδρικές εκλογές στο Ιράν: Ένας σκληροπυρηνικός το «φαβορί» εν μέσω γενικής δυσαρέσκειας


Πηγή: Geopolitics & Daily News


(upd 19/06/2021 - 10:47): Εκλογές στο Ιράν - Νικητής με πάνω από το 60% των ψήφων ο Εμπραχίμ Ραϊσί

Δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση

Ο  υποψήφιος Εμπραχίμ Ραϊσί κέρδισε στις προεδρικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στο Ιράν, καθώς έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερο από το 62,2% των ψήφων, σύμφωνα με τα επίσημα, μερικά αποτελέσματα.

Από τις 28,6 εκατομμύρια ψήφους που έχουν καταμετρηθεί, ο Ραϊσί συγκέντρωσε «περισσότερες από 17.800.000», δήλωσε ο Τζαμάλ Ορφ πρόεδρος της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Τεχεράνη.

Ο Ορφ δεν ανακοίνωσε το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές. Φέτος είχαν εγγραφεί 59,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι, ηλικίας 18 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τα μερικά επίσημα στοιχεία που έδωσε ο Ορφ στη δημοσιότητα, ο πρώην διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Μοχσέν Ρεζαΐ βρέθηκε στη δεύτερη θέση με περισσότερο από το 11,5% των ψήφων, μπροστά από τον πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν Αμπντολνασέρ Χεματί (8,3%) και τον βουλευτή Αμιρχοσεΐν Γκαζιζαντέχ Χασεμί(3,4%).

Περισσότερα από το 14% των ψηφοδελτίων ήταν λευκά ή άκυρα.

Νωρίτερα και προτού ανακοινωθούν αυτά τα μερικά αποτελέσματα ο απερχόμενος πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί συνεχάρη τον Ραϊσί για τη νίκη του, κάτι που έπραξαν και οι τρεις αντίπαλοί του.

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger