-->

Εμβολιασμός και πρόκληση στειρότητας σε γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία ή σε έγκυες - δεν γνωρίζουμε τίποτα ακόμα.

Στην συγκεκριμένη δημοσίευση, ήταν επιτακτικό να εστιάσουμε γύρω από τους εμβολιασμούς στις έγκυες γυναίκες, αλλά και σε εκείνες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία και επιθυμούν στο μέλλον να κυοφορήσουν.

Επειδή ακριβώς επιτελείται το θαύμα της ζωής μέσα στη ζωή, η συγκεκριμένη κατηγορία είναι μία από τις πιο ευαίσθητες, αν όχι η πιο ευαίσθητη. Το τελευταίο διάστημα, έχει αποτελέσει έντονο αντικείμενο συζήτησης, όσον αφορά τον εμβολιασμό με τα αμφιβόλου ποιότητας εμβόλια κατά του κορονοϊού που κυκλοφορούν στην αγορά.

Ας δούμε όμως τι βρέθηκε στην έρευνα που κάναμε τις τελευταίες 24 ώρες.

Στο ClinicalTrials.gov, ψάξαμε για έρευνες οι οποίες να σχετίζονται με στειρότητα και εμβολιασμό covid-19.

Βρέθηκαν 4 αποτελέσματα. Και τα 4 απευθύνονται σε άντρες και γυναίκες που είναι σε αναπαραγωγικές ηλικίες, διεξάγονται σε Ισραήλ και Αμερική, και αφορούν την στειρότητα μετά τον εμβολιασμό. Πολύ σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι και οι 4 κλινικές μελέτες είναι σε κατάσταση αναζήτησης εθελοντών. Που σημαίνει ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα.

Αυτή που μας ενδιαφέρει είναι η 2η κατά σειρά με τον τίτλο

Covid-19 Vaccine and Ovarian Reserve.

Η μελέτη απευθύνεται σε γυναίκες οι οποίες είναι σε αναπαραγωγική ηλικία, από 18 μέχρι 42 ετών, οι οποίες σκοπεύουν να εμβολιαστούν (με Pfizer ή Moderna), δεν είχαν εμβολιαστεί στο παρελθόν με κάποιο εμβόλιο για τον κορονοιό και επίσης δεν είχαν νοσήσει στο παρελόν από κορονοιό.

Αποκλείει όμως τις εξής ομάδες:

 •          Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών
 •          Έγκυες γυναίκες
 •          Θεραπεία για γονιμότητα
 •          Ενδομητρίωση
 •          Πρόωρη ανεπάρκεια ωοθηκών.

Αρχικά να επισημάνουμε το εξής: ότι η συγκεκριμένη έρευνα είναι και αυτή από τις πρώτες οι οποίες γίνονται σε γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία.

‘Επειτα πρέπει να πούμε ότι η συγκεκριμένη μελέτη θα συμπεριλάβει μόνο 200 «εθελοντές» ένα νούμερο το οποίο δεν είναι αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού μιας γεωγραφικής περιοχής, πόσο μάλλον μιας ολόκληρης χώρας.

Πάνω από το 50% των γυναικών αυτή τη στιγμή, ανήκουν σε μία από τις παραπάνω εξαιρούμενες κατηγορίες. Οι 4 από τις 5 κατηγορίες αποδεικνύουν ότι υπάρχει πρόβλημα υπογονιμότητας το οποίο εσκεμμένα παραλείπεται.

Γιατί να δοθεί έμφαση σε ένα ποσοστό γυναικών το οποίο είναι αρκετά μικρό και δεν είναι αντιπροσωπευτικό αν όχι του παγκόσμιου, τότε του εγχώριου πληθυσμού του  Ισραήλ;

Να σημειωθεί επίσης ότι δεν αναφέρεται πουθενά κάποιο συνοδό νόσημα πέραν των γυναικολογικών όπως καρδιοπάθειες, αναπνευστικά νοσήματα, αυτοάνοσα κ.λ.π.

Η μελέτη αυτή έχει επιλέξει εσκεμμένα τα πιο υγιή «υποκείμενα» για έρευνα, από τα οποία κατά την διεξαγωγή της, θα μειώσει σταδιακά τον αριθμό μέχρι να δείξει το κατευθυνόμενο επιθυμητό αποτέλεσμα (βλέπε έρευνα που χρησιμοποοίησε η κυρία Θεοδωρίδου για να προβάλει τα δήθεν οφέλη οποιοδήποτε εμβολίου).


Ας δούμε τώρα και την ιστοσελίδα της Ελληνικής Μαιευτικής και γυναικολογικής εταιρείας

Συμβουλές για εμβολιασμό γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία

Αρκετές από τις συστάσεις της εταιρείας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα γνωρίζουμε για τις βραχυ/μεσο/μάκροπροθεσμες επιπτώσεις μίας γόνιμης γυναίκας, είτε είναι έγκυος είτε όχι.

Συγκεκριμένα γράφουν ότι:

Η ΕΜΓΕ συνιστά τον εμβολιασμό έναντι του SARS-CoV-2 των εγκύων γυναικών με συννοσηρότητες που αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης και θανάτου σε περίπτωση λοίμωξης (όπως διαβήτη, καρδιολογικών και αναπνευστικών νοσημάτων και παχυσαρκίας κλπ. )

Πως είναι δυνατόν να γράφουν τέτοια σύσταση από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμμία μελέτη καταγεγραμμένη έστω και στο αρχικό στάδιο που να συμπεριλαμβάνει γυναίκες με κάποια υποκείμενη/ες νοσηρότητα/τες;

Επίσης συνιστούν το εξής:

Η ΕΜΓΕ συνιστά τον εμβολιασμό έναντι του SARS-CoV-2 με οποιαδήποτε τύπο εμβολίου, όλων των γυναικών  που είναι σε προσπάθεια εγκυμοσύνης στο άμεσο μέλλον , η βρίσκονται σε διαδικασίες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Από τη στιγμή που η μελέτη που υπάρχει για τη στειρότητα στις γυναίκες μετά από εμβολιασμό Covid-19 αποκλείει σαν κατηγορία τις γυναίκες που βρίσκονται σε θεραπεία για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, με τι είδους σιγουριά το προτείνουν ανεπιφύλακτα; Ποιες μελέτες υπάρχουν που να αποδεικνύουν το αντίθετο και γιατί δεν παραθέτουν τουλάχιστον τις πηγές; 

Όσο επιστημονικές και να είναι δεν θα έπρεπε να είναι διαθέσιμες;

Ο εμβολιασμός συστήνεται κατά την διάρκεια της κύησης σε όλα τα τρίμηνα.

Ποια ή ποιες μελέτες υποστηρίζουν ότι ο εμβολιασμός μπορεί να γίνει σε όλα τα τρίμηνα; Ειδικά το πρώτο τρίμηνο που έχουμε οργανογένεση, είναι υπερβολικά επικίνδυνο να εισέλθει οποιοδήποτε ξένο σκεύασμα στον οργανισμό της μητέρας.


Στο επίσημο έγγραφο της ΕΜΓΕ το οποίο μπορεί να κατεβάσει σε μορφή .pdf οποιοσδήποτε, 

επίσημο έγγραφο ΕΜΓΕ

στη βιβλιογραφία χρησιμοποιείται για άλλη μια φορά, πηγή αναφοράς δεδομένων, η έκθεση 21, η οποία είναι προδημοσιευμένη, ΔΕΝ έχει περάσει από αξιολόγηση, και όμως χρησιμοποιείται σαν έγκυρη πηγή σε ελληνικό επίσημο έγγραφο.

Η προδημοσιευμένη έρευνα - αναξιολόγητη (νούμερο 21)

'Αλλη δημοσίευση που χρησιμοποιείται στο επίσημο έγγραφο ΕΜΓΕ με αριθμό (νο.3) είναι η ακόλουθη:

Update: Characteristics of Symp- tomatic Women of Reproductive Age with Labora- tory-Confirmed SARS-CoV-2 Infection by Pregnan- cy Status

Η ΕΜΓΕ από την ανωτέρα έρευνα, έχει χρησιμοποιήσει κάποια ποσοστά σε διαφορές μεταξύ εγκύων και μή εγκύων γυναικών που νόσησαν, χωρίς όμως να έχουμε για αυτές τις δύο ομάδες πληροφορίες για σωματικό βάρος, αριθμό υποκείμενων νοσημάτων που υπάρχουν ταυτόχρονα, ρύθμιση των υποκείμενων νοσημάτων με φαρμακευτική αγωγή, ηλικιακές ομάδες ανά υποκείμενο νόσημα κ.α. Επίσης σε όλη την μελέτη, δεν γράφεται τίποτα με σιγουριά καθότι λείπουν δεδομένα από τα νοσοκομεία.

Στην ανωτέρω εικόνα, φαίνεται στα ψιλά γράμματα η έλλειψη δεδομένων αλλά και οι θεωρίες που αναγκάστηκαν να κάνουν, λόγω της έλλειψης αυτής. Επομένως ότι αποτελέσματα έχουν προκύψει είναι καθαρά πλασματικά ή απλές υποθέσεις.


Στην παρακάτω επίσημη δημοσίευση (που έχει περάσει από αξιολόγηση και είναι ενεργή από τον Απρίλιο του 2021) με τίτλο:

Preliminary findings of mRNA Covid-19 vaccine Safety in Pregnant persons

υπάρχει πάλι ασάφεια όσον αφορά την ακρίβεια των αποτελεσμάτων για τους παρακάτω λόγους:

 • Στην πλειοψηφία τους οι γυναίκες ήταν μεταξύ 25-34 ετών
 • Στην τελική μόνο το 14.7% των έγκυων υποψηφίων προσεγγίστηκαν για να συμμετάσχουν στην έρευνα μέσα από το πρόγραμμα V-Safe. Αυτό σημαίνει, ότι από τις 35.691 γυναίκες, μόλις οι 6067 προσεγγίστηκαν και το πραγματικό ποσό συμμετοχής ανερχόταν στις 3958 δηλαδή μόλις στο 11%.
 • Από αυτές, οι 3719, αποτελούσαν υγειονομικό προσωπικό. Αν κάνουμε την αφαίρεση, οι γυναίκες που απομένουν σαν απλοί πολίτες, είναι μόλις 239, δηλαδή μόλις το 0,7% του αρχικού αριθμού γυναικών. Παρατηρούμε πάλι ότι τα δείγματα δεν είναι αντιπροσωπευτικά.
 • Το μεν υγειονομικό προσωπικό επειδή έρχεται σε επαφή με πολλούς ιούς και βακτήρια επομένως μπορούμε να μιλάμε για ενισχυμένο ανοσοποιητικό σε σχέση με τον απλό άνθρωπο. Η μεν απλή μερίδα γυναικών είναι εξίσου πολύ μικρή για να μπορέσει να σταθεί σαν ποσοστό έναντι μιας γεωγραφικής περιοχής.
 • Στην υποβολή της δήλωσης στο v-Safe, υπήρχαν πάρα πολλά λάθη με αποτέλεσμα πολλές συμμετέχουσες να καταχωρηθούν λανθασμένα σαν έγκυες.
 • Τα δεδομένα είναι μόνο προκαταρκτικά, το ποσοστό είναι πολύ μικρό και περιγράφουν μόνο αποτελέσματα από το τρίτο τρίμηνο. Που σημαίνει ότι δεν έχουμε δεδομένα ούτε για το 1ο, ούτε για το 2ο. 
 • Παραδέχονται ανοιχτά ότι δεν υπάρχουν αρκετές Καταγραφές μέσα στο VAERS για ανεπιθύμητες παρενέργειες του εμβολίου στις έγκυες.
 • Δεν γνωρίζουν τον ολικό αριθμό δόσεων που δόθηκαν στις έγκυες, κάτι το οποίο περιορίζει ακόμα περισσότερο τη δυνατότητα της καταγραφής παρενεργειών στο Vaers.
 • Γράφουν ανοικτά, ότι ένα από τα δυσάρεστα αποτελέσματα μετά τον εμβολιασμό για Covid-19, ήταν η αποβολή του εμβρύου. Αυτό θυμίζει την περίπτωση του H1N1 ΤΟ 2009, όταν δόθηκε στην κυκλοφορία το εμβόλιο της Influenza Α και μία από τις ανεπιθύμητες ενέργειες, ήταν η αποβολή.
 • Τα αντισώματα που παράγονται στις έγκυες μετά τον εμβολιασμό, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, ΠΙΘΑΝΟΝ να παρέχουν ένα επίπεδο προστασίας στο νεογνό.
 • Χρειάζεται συνεχής παρακολούθηση των συμπτωμάτων, μετά τον εμβολιασμό, αλλά αυτή τη φορά θέλουν να αναπτυχθούν και στα πρώτα τρίμηνα, αλλά και πριν την σύλληψη.
Η απόδειξη για τα πραγματικά νούμερα συμμετεχόντων.
Στις ανωτέρω εικόνες, δίνονται με λεπτομέρεια στα αγγλικά αυτά που είπαμε επιγραμματικά στα bulletpoints.

Από εκεί λοιπόν που είχαμε εστιάσει στις μελέτες που απευθύνονται στον γυναικείο πληθυσμό που βρίσκεται σε αναπαραγωγική ηλικία, προέκυψαν κάποια κοινά χαρακτηριστικά των μελετών γενικά, που διαμορφώνουν ένα μοτίβο.

Το γενικό μοτίβο λοιπόν, που έχουμε παρατηρήσει μέχρι στιγμής είναι το εξής:

 • Κλινικές μελέτες οι οποίες καταχωρούνται μεν στο επίσημο δίκτυο, από μεγάλους υγειονομικούς φορείς.
 • Τα "δείγματα" που αναγράφονται δεν είναι αντιπροσωπευτικά ούτε του αριθμού ενός πληθυσμού, αλλά ούτε και των δημογραφικών χαρακτηριστικών.
 • Δεν περιλαμβάνονται οι ευπαθείς ομάδες, ενώ θα έπρεπε να είναι οι πρώτες.
 • Επικρατούν λέξεις should, might, assume, assumption που υποδηλώνουν καθαρά υποθέσεις και όχι σιγουριά.
 • Η καταγραφή των ιατρικών συμβάντων είναι το λιγότερο ελλιπής και για αυτό τα αποτελέσματα δεν είναι αντιπροσωπευτικά.
 • Τα δεδομένα μοχλεύονται έτσι, ώστε να δώσουν ένα καθοδηγούμενο αποτέλεσμα από το επίσημο αφήγημα, με κενά, τα οποία μπορούν να τα δουν κυρίως άνθρωποι που γνωρίζουν.
 • Λαμβάνοντας υπόψιν ΜΟΝΟ τις υποθέσεις αλλά και μία σωρεία δημοσιεύσεων αναξιολόγητων ακόμα, (θυμηθείτε ότι βάση του BMJ, ότι δεν έχει περάσει από αξιολόγηση, δεν πρέπει να αναμασάται από επίσημους φορείς), επίσημοι φορείς όπως η ΕΜΓΕ, αναπαράγουν ασαφή, αναξιολόγητα αποτελέσματα, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων γυναικών αλλά και αγέννητων παιδιών.

Θέλω ακράδαντα να πιστεύω ότι οι γυναικολόγοι πίσω από όλα αυτά, αναγκάζονται και τα κάνουν και δεν έχουν θυσιάσει τον όρκο τους στον βωμό του χρήματος.
Το χρέος μας ως πολίτες, είναι να ζητάμε πάντα πολλές πληροφορίες για τις οποίες υπάρχουν επαρκή δεδομένα.

Προς όλες τις γυναίκες του κόσμου, η συνέχιση της ανθρωπότητας στηρίζεται πάνω σας. Το σώμα σας είναι ιερό. Πριν αποφασίσετε να εμβολιαστείτε, ψάξτε το πάρα πολύ καλά!! Να θυμάστε ότι πρώτα πρέπει να σκέφτεστε την υγεία σας!!


Δημήτρης Ποντίκας


Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger