-->

Σε τι κόσμο ζούμε εν τέλει; Όταν και η ίδια η θρησκεία μέσω των ιερέων στρέφεται εναντίον του ανθρώπου και κατ’ επέκταση εναντίον του Θεού..;

Αγαπητοί μου….

Σήμερα φαίνεται ότι είναι η μέρα που η πάλη ενάντια στο δίκαιο, ενάντια στην αλήθεια, αρχίζει να γιγαντώνεται. Τίποτα δεν γίνεται κρυφά πλέον.

Για του λόγου το αληθές, πριν από κάποιες ημέρες, έδωσα μία συνέντευξη στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου, η οποία θα έβγαινε κάποια στιγμή μαγνητοφωνημένη. Τολμώ να ομολογήσω ότι ήταν από τις καλύτερες που έχω κάνει, γιατί η δημοσιογράφος ήταν διαβασμένη και κολακεύτηκα κιόλας όταν κατάλαβα ότι έκανε ερωτήσεις αυτούσιες από το blog μας που αναρτούμε τις έρευνες μας και θέτουμε τα καίρια ερωτήματα μας.

Κάποιες από τις ερωτήσεις όμως οι οποίες προέρχονταν από τον ίδιο το σταθμό, άγγιζαν επίκαιρα εθνικά, κοινωνικά θέματα τα οποία πονούν και προβληματίζουν. Τα ξέρετε, τα λέμε τόσο καιρό, δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες. Ο σκοπός αυτών των ερωτο-απαντήσεων φυσικά ήταν να ενημερωθεί και ο θρησκευόμενος κόσμος της αγαπητής Σύρου, αλλά και όσες άλλες περιοχές πιάνουν αυτόν τον σταθμό.

Περιμένοντας την απάντηση τους για το πότε εν τέλει θα βγει στον αέρα, έλαβα το παρακάτω mail. Όπως καταλαβαίνετε, η άρνηση του να δοθεί μία συνέντευξη μου στη δημοσιότητα, η προσπάθεια φίμωσης της αλήθειας, είναι ψωμοτύρι πλέον για μένα αλλά και για τόσους άλλους. 

Επουδενί λόγο δεν θα κατηγορήσω την υπεύθυνη που ήταν ευγενής και με εξαίρετους τρόπους. Δυστυχώς και εκείνη όπως όλοι μας έκανε τη δουλειά της όσο καλύτερα μπορούσε. Παρόλα αυτά, δυστυχώς όπως και η πλειοψηφία των συνανθρώπων, είναι αναγκασμένη να λογοδοτεί σε ανθρώπους που εξυπηρετούν το επίσημο αφήγημα.

Το πρόβλημα είναι όμως το εξής:

Αυτή τη στιγμή οι πληρωμένοι άνθρωποι, φέρεται να είναι η ίδια η εκκλησία. Ο κλήρος τον οποίο ακούμε τόσο καιρό να διακηρύττει την δύναμη της αλήθειας, την πίστη στα ιερά και όσια… Η εκκλησία λοιπόν, αντί να είναι υπέρ του ανθρώπου, είναι υπέρ του χρήματος, υπέρ των συμφερόντων.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η παύση καθηκόντων του εν λόγω ιεροψάλτη Δημητρίου Παπαγιαννόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε ανοικτά βλασφημία το εξής:

"Ο εν λόγω δεσπότης ήταν αυτός που είπε να κάνουμε «υπακοή» στο MΠOΛΙ όπως έκανε υπακοή η Θεοτόκος στον Άγγελο κατά τον Ευαγγελισμό. Επίσης είπε και άλλα βλάσφημα όπως για παράδειγμα «το MΠOΛΙ είναι εθνικό καθήκον, πράξη ανθρωπιάς, να μιμηθούμε την φιλανθρωπία του Αγίου Νικολάου και να πάμε να το κάνουμε»."

https://dimpapvideos.blogspot.com/2021/06/blog-post_90.html 

Σε τι κόσμο ζούμε εν τέλει; Όταν και η ίδια η θρησκεία μέσω των ιερέων στρέφεται εναντίον του ανθρώπου και κατ’ επέκταση εναντίον του Θεού;

Εύχομαι ολόψυχα έστω και τελευταία στιγμή οι ιερείς που διαπράττουν τέτοια αδικήματα, να  αλλάξουν έστω και τελευταία στιγμή. Επαναλαμβάνω, δεν περισσεύει κανένας μας. Όλοι έχουμε δικαίωμα στα λάθη, αλλά οφείλουμε να τα διορθώνουμε, ειδικά όταν επηρεάζουν τους συνανθρώπους μας. Πότε επιτέλους θα βάλουμε τον εγωισμό μας κάτω; Πότε θα καταλάβουμε ότι αν δεν πάμε στο εμείς, δεν θα εξυψωθούμε σαν άνθρωποι;

Όσο για εμάς, τους κοινούς θνητούς, όταν βλέπουμε ακόμα και τους πνευματικούς ανθρώπους που μας καθοδηγούσαν να συμπεριφέρονται έτσι, είναι συνετό να θυμόμαστε ένα πράγμα... το γεγονός ότι είναι ιερείς, δεν σημαίνει ότι δεν είναι άνθρωποι.... είναι τόσο φθαρτοί και επιρρεπείς σε αμαρτίες όσο είμαστε όλοι μας... που σημαίνει ότι θα υπάρξουν φορές που αντί να ρωτήσουμε εκείνους τι να κάνουμε, θα πρέπει να αναρωτηθούμε μόνοι μας. Να εμπιστευτούμε το ένστικτο μας, τη συνείδηση μας και την έμφυτη καλοσύνη που έχουμε ξεχάσει. Να τα βάλουμε μπροστά, και να δούμε ότι με όλα μας τα μειονεκτήματα, με όλες μας τις διαφορές μπορούμε να συνυπάρξουμε...

Μετά τιμής και σεβασμού στους διωκόμενους...Δημήτριος Ποντίκας.

Πηγή: https://www.facebook.com/dimitrios.pontikas.10/posts/316033213505005

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger