-->

Το Beriev «έχασε» τον έναν κινητήρα εν πτήσει! Παρολίγον τραγωδία στον αέρα (upd)

Από θαύμα γλιτώσαμε μία ασύλληπτη τραγωδία

Αεροπορική αυτή τη φορά, που θα ερχόταν να προστεθεί στην κόλαση φωτιάς που πλήττει την πατρίδα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak.gr, το ρωσικό «θηρίο» Beriev που επιχειρεί για την κατάσβεση της φωτιάς, «έχασε» τον έναν κινητήρα ενώ βρισκόταν εν πτήσει! Λόγω μηχανικής βλάβης σταμάτησε να λειτουργεί με αποτέλεσμα το θηριώδες αεροσκάφος να πετάξει μέχρι την προσγείωση με τον έναν κινητήρα.

Το συμβάν έγινε την ώρα που το πυροσβεστικό αεροσκάφος επιχειρούσε συνδράμοντας της επίγειες δυνάμεις για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια.

Οι χειριστές με υπερπροσπάθεια κατάφεραν εντέλει να το προσγειώσουν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται καθηλωμένο.


(upd): Επιστροφή στο πύρινο μέτωπο για το Beriev - Επιδιορθώθηκε η βλάβη που παρουσίασε

Την Πέμπτη η προγραμματισμένη υποχρεωτική συντήρηση του Beriev

Προσωρινή βλάβη δεν κατόρθωσε να καθηλώσει το ρωσικό "υπερόπλο" της Πυροσβεστικής, Beriev-200, καθώς μετά από τη σχετική επισκευή το αεροσκάφος ρίχτηκε στη μάχη της κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Το ρωσικό «θηρίο» Beriev-200 παρουσίασε νωρίτερα σήμερα μικρή βλάβη σε αισθητήρες, σύμφωνα με πηγή στην αρμόδια ομάδα επισκευής του αεροσκάφους.

Γρήγορα, όμως, το πρόβλημα επιλύθηκε και το αεροσκάφος ρίχτηκε ξανά στη μάχη της κατάσβεσης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται πολλά πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα, με το σοβαρότερο να εντοπίζεται στην Εύβοια.

Η ίδια πηγή διέψευσε δημοσιεύματα που έκαναν λόγω για βλάβη στον κινητήρα του αεροσκάφους που θα το υποχρέωνε να καθηλωθεί για 24-48 ώρες στο αεροδρόμιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος είχε καίριο ρόλο και στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, ενώ έχει επιχειρήσει σε πολυάριθμα πύρινα μέτωπα από την αρχή του φετινού καλοκαιριού.

Την Πέμπτη η προγραμματισμένη υποχρεωτική συντήρηση του Beriev

Γι' αύριο, Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί η υποχρεωτική ανά 100 ώρες πτήσης συντήρηση του αεροσκάφους Beriev.

Για τον λόγο αυτό, θα υποχρεωθεί να παραμείνει στο έδαφος για 24 ώρες ώστε να πετάξει ξανά το πρωί της Παρασκευής.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης που επιβάλλεται να γίνονται κάθε 100 ώρες για την ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία του αεροσκάφους.

Ρωσική πρεσβεία: Οι πιλότοι του Beriev δίπλα στους Έλληνες συναδέλφους τους

Νωρίτερα σήμερα, η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα εξέφρασε τη συμπαράστασή της «στους φίλους Έλληνες στις δύσκολες μέρες των πυρκαγιών» τονίζοντας πως η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας «διαχρονικά έφερνε απτά, όχι εικονικά, αποτελέσματα, και η πλευρά μας ενδιαφέρεται για τη διεύρυνσή της προς αμοιβαίο όφελος και σε άλλους τομείς».

«Οι Ρώσοι πιλότοι του Beriev-200ES δίνουν όλο τον εαυτό τους για να βοηθήσουν, π.χ. χθες στη μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη και σήμερα στην Εύβοια, επιδεικνύοντας θάρρος, αυτοθυσία και επαγγελματισμό, όπως και οι Έλληνες συνάδελφοί τους» προστίθεται.

Τα χαρακτηριστικά του αεροσκάφους Beriev Be-200Τ

Γνωστό και ως «ρωσικό θηρίο», το εν λόγω αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο για επιχειρήσεις με διμελές πλήρωμα, διαθέτει οκτώ δεξαμενές, ενώ είναι ικανό να συγκεντρώνει 12 τόνους νερού σε 14 δευτερόλεπτα από θάλασσες με κύματα έως 1,2 μέτρα.

Ακόμα, εκτός από νερό είναι ικανό να πραγματοποιεί ρίψεις με επιβραδυντικό υγρό. Μπορεί να μεταφέρει έως 64 άτομα.

Το Beriev-200 έχει αποδείξει, σύμφωνα με τους Ρώσους, την αποτελεσματικότητά του στις αντιπυρικές μάχες στη Ρωσία και είναι το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο – αμφίβιο αεροσκάφος, που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τόσους τόνους ύδατος.

Το Beriev προωθείται από δύο στροβιλοκινητήρες διπλής ροής, τύπου D-436TP με μέγιστη ώση 15000 kg . Επίσης το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με βοηθητικό ηλεκτροπαραγωγό στοιχείο (APU) τύπου TA12-60. Για καλύτερο έλεγχο των κινητήρων υπάρχει και ψηφιακό σύστημα ελέγχου (FADEC).

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger