-->

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ! ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ...ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ-ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΑΝ ΤΑ ΔΑΣΗ-ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ!

Πριν από μερικούς μήνες είχε ακουστεί ότι Αυστραλοί, Ελληνο-αυστραλοί επενδυτές ζητούσαν να κάνουν τεράστια επένδυση στην Ελλάδα για να φτιάξουν πολιτεία για κινηματογραφικές παραγωγές. Είχε ακουστεί ότι η περιοχή της Βαρυμπόμπης είναι ένα φοβερό φιλέτο που έφτανε ακόμη και στους Θρακομακεδόνες. Όμως εμπόδιζαν τα δάση. Λέτε να είναι τυχαίο; Μπορεί. Διαβάζουμε ωστόσο και ένα πρόσφατο σδημοσίευμα από το Π[ρώτο Θέμα το οποίο αναφέρει: 

"Αμέτρητες οι ταινίες και οι σειρές που περιμένουν τη σειρά τους για γυρίσματα στη χώρα μας και αρκετές αυτές που το καταφέρνουν σε καιρό πανδημίας - Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και τα κίνητρα που έχουν δοθεί έκαναν το θαύμα τους και η Ελλάδα έγινε πόλος έλξης για τους μεγάλους παραγωγούς

Καλά νέα υπάρχουν και αυτά φαίνεται να είναι παραπάνω από αισιόδοξα ειδικά όσον αφορά το σινεμά: το επόμενο διάστημα η χώρα μας αναμένεται να μεταμορφωθεί σε επίγειο κινηματογραφικό παράδεισο, καθώς πολλές μεγάλες εταιρείες παραγωγής κινηματογράφου και τηλεόρασης έχουν δείξει ενδιαφέρον για γυρίσματα στη χώρα μας. Ηδη είναι αρκετές οι σειρές όπως η «Τεχεράνη» του Apple TV+ και το «The Good Place» του Netflix, που έχουν ως φόντο τη χώρα μας, ενώ αντίστοιχο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και οι παραγωγοί ταινιών: η Μάγκι Τζίλενχαλ βρίσκεται ήδη στις Σπέτσες γυρίζοντας την περίφημη «Χαμένη κόρη», βασισμένη σε ένα από τα δημοφιλέστερα μυθιστορήματα της Ελενας Φεράντε, ενώ στο ίδιο νησί αναμένεται να βρεθεί και ο Σαμ Μέντες για να γυρίσει σε μινί σειρά τον δικό του «Μάγο», επίσης εμπνευσμένο από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζον Φόουλς. Και όλα αυτά είναι απλώς η αρχή, αφού η λίστα που έχει στα χέρια του το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) είναι μεγάλη και περιλαμβάνει πολλές εταιρείες που δείχνουν να έχουν προτεραιότητα την Ελλάδα ως τόπο γυρισμάτων. Ο λόγος της προτίμησης προφανώς δεν οφείλεται μόνο στο ιδανικό φυσικό τοπίο, αλλά και στην αλλαγή του νόμου που αφορά τα γυρίσματα ταινιών, καθώς και στο γεγονός ότι η χώρα μας είναι η μόνη μαζί με την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά όπου -ακόμα- επιτρέπονται τα γυρίσματα εν μέσω πανδημίας, αφού σε όλα τα υπόλοιπα κράτη έχουν απαγορευτεί. Φυσικά επιβάλλεται να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, αλλά σίγουρα αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο στον άκρως ταλανιζόμενο από την πανδημία κινηματογραφικό κόσμο".


Ρωτάμε΅μήπως με την τεράστια καταστροφή των δασών ανοίγονται τώρα οι προοπτικές να γίνει η πολιτεία-Χόλυγουντ στην περιοχή; Μακάρι να μη γίνει, αλλά κάτι άσχημο μας μυρίζει. 


Πηγή: indobserver.gr

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth- Diberdayakan oleh Blogger