-->

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Να αναγνωριστούν σε όλη την ΕΕ οι γάμοι και τα σύμφωνα ομοφυλόφιλων


Σε ψήφισμα σχετικά με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση (εγκρίθηκε με 387 ψήφους υπέρ, 161 κατά και 123 αποχές), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τονίζει ότι οι πολίτες αυτοί θα πρέπει να είναι σε θέση να ασκούν πλήρως τα δικαιώματά τους, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ελεύθερης κυκλοφορίας, παντού στην Ένωση.
 
Έμφαση στα οικογενειακά δικαιώματα
 
Το ψήφισμα αναφέρει ότι οι γάμοι ή τα σύμφωνα συμβίωσης που έχουν συναφθεί σε οποιοδήποτε κράτος μέλος θα πρέπει να αναγνωρίζονται σε όλα τα κράτη μέλη με ομοιόμορφο τρόπο, ενώ οι σύζυγοι και οι σύντροφοι του ιδίου φύλου θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο όπως και τα ετερόφυλα ζευγάρια.  
 
Μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου "Coman & Hamilton", σύμφωνα με την οποία οι διατάξεις περί συζύγων στην οδηγία για την ελεύθερη κυκλοφορία ισχύουν και για τα ομόφυλα ζευγάρια, η Επιτροπή θα πρέπει να λάβει μέτρα επιβολής κατά της Ρουμανίας, όπου η κυβέρνηση δεν έχει επικαιροποιήσει την εθνική νομοθεσία ώστε να αντικατοπτρίζει την εν λόγω απόφαση, δηλώνουν οι ευρωβουλευτές.  
 
Το ψήφισμα καλεί επίσης όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποδεχθούν ως νόμιμους γονείς τους, τους ενήλικες που αναφέρονται στο πιστοποιητικό γέννησης παιδιού.  
 
Γενικότερα, οι ευρωβουλευτές επιθυμούν οι οικογένειες «ουράνιο τόξο» να έχουν το ίδιο δικαίωμα οικογενειακής επανένωσης με τα ετερόφυλα ζευγάρια και τις οικογένειές τους. Για να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά δεν καθίστανται απάτριδες όταν οι οικογένειές τους μετακινούνται μεταξύ κρατών μελών, το Κοινοβούλιο υποστηρίζει ότι οι οικογένειες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο σε ολόκληρη την ΕΕ.  
 
Τέλος, οι ευρωβουλευτές σημειώνουν τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες ΛΟΑΤΚΙ στην Πολωνία και την Ουγγαρία. Το Κοινοβούλιο ζητεί την ανάληψη περαιτέρω δράσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση (διαδικασίες επί παραβάσει, δικαστικά μέτρα και δημοσιονομικά μέσα) κατά των χωρών αυτών.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Θα φάμε καλά... 
Ναι να έχουνε πλήρη δικαιώματα ως πολίτες οι ομοφυλόφιλοι....
Ομως υπάρχουν και όρια στο αίσχος που πρέπει να τηρηθούν δια ροπάλου....
Πρέπει λοιπόν:
Να απαγορεύεται η προπαγάνδα υπέρ τους στα σχολεία μας και να μην μπορούν (οι δηλωμένοι τουλάχιστον) να γίνουν δάσκαλοι και καθηγητές...
Να απαγορεύεται να υιοθετούν παιδιά... 
Και να μην προκαλούν γενικώς με την ιδιωτική τους ζωή....


ΠΗΓΗ
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth Blogger