-->

Έρευνα του CDC αποκαλύπτει τους κινδύνους νόσησης από κορωνοϊό στους πλήρως εμβολιασμένους

Έρευνα του CDC αποκαλύπτει τους κινδύνους νόσησης από κορωνοϊό στους πλήρως εμβολιασμένους

Το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου των ΗΠΑ (CDC) δημοσιεύει έρευνα στην οποία εξηγεί γιατί και οι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού, κινδυνεύουν να καταλήξουν. Ποιοι είναι όμως οι διαφορετικοί κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι εμβολιασμένοι από τους ανεμβολίαστους στον Covid-19;

Ο CDC αναφέρει ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες έχουν σίγουρα μικρότερη πιθανότητα νοσηλείας και βαριάς νόσησης, παρ όλα αυτά επισημαίνει ότι κανένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δεν είναι πλήρως αποτελεσματικό.

Η «μετεμβολιαστική λοίμωξη» ή «διαπεραστική λοίμωξη» (breakthrough infection), δηλαδή αυτή που περνάει τα αντισώματα του εμβολίου και μολύνει τον άνθρωπο, σε κάποιες όχι και τόσο σπάνιες περιπτώσεις, οδηγεί σε νοσηλεία ακόμα και στο θάνατο όπως ήδη πιθανόν γνωρίζουμε.

Αλλά τι ακριβώς συμβαίνει στον οργανισμό αυτών των περιπτώσεων; Πόσο πρέπει να ανυσηχούμε;

Ο καθηγητής Πανεπιστημίου, πρόεδρος και CEO του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Νιού Τζέρσι, στο Νewark,  Shereef Elnahal ανέφερε πως ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες βλέπει αρκετά περιστατικά μετεμβολιαστικής λοίμωξης από τον κορωνοϊό, που καταλήγουν στο θάνατο, επιβεβαιώνοντας την εξασθένιση της αποτελεσματικότητας όλων των εμβολίων.

Aκόμα μία δημοσίευση των New York Times σχετικά με τα δεδομένα των μολύνσεων, αναφέρει πως οι εμβολιασμένοι έχουν σχεδόν το ίδιο ιικό φορτίο στη μύτη τους όσο οι ανεμβολίαστοι όταν μολύνονται. Αυτό έχει κάνει τους επιστήμονες να προβληματίζονται όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, καθώς και οι εμβολιασμένοι νοσούν βαριά, χρειάζονται νοσηλεία αλλά και πεθαίνουν.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Elnahal, αυτό οφείλεται στην εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου αλλά και στο στέλεχος Δέλτα, τα οποία συμβαίνουν ταυτόχρονα.

«Είναι η συμβολή και των δύο αυτών πραγμάτων που προκαλεί το πρόβλημα» , λέει.  «Οπότε ελπίζω ότι οι ενισχύσεις για το γενικό κοινό θα έρθουν γρήγορα» επισημαίνει.


Πηγή: ygeiamasnews.gr

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν:

© Copyright 2010-2021 TheSecretRealTruth Blogger