Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Έτσι μας κλέβουν τον χρόνο της ζωής μας μέσω του οικονομικού συστήματος του συνεχούς χρέους...


Κλέβοντάς μας τα χρήματά μας επισήμως και με τον νόμο είναι σαν να μας κλέβουν τον χρόνο που ξοδέψαμε από τη ζωή μας για να τα κερδίσουμε και να τα αποταμιεύσουμε. 

Όταν βρισκόμαστε ξαφνικά υποχρεωμένοι εκ των περιστάσεων να τρέχουμε και να κάνουμε συνεχώς υπολογισμούς για το πώς θα πληρώσουμε τη μια ή την άλλη δόση, τον ένα ή τον άλλο φόρο, εκτός του ότι εξαντλούμαστε κατά φυσικό τρόπο από την τρεχάλα, δεν μας μένει πια ούτε χρόνος για την παραγωγή του οποιουδήποτε χρήσιμου, ψυχωφελούς έργου. 

Είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε σαν δούλοι στο σύστημα για να καλύψουμε τα κλεμμένα (προς επιβίωση & μελλοντική μας εξασφάλιση), αντί να εργαζόμαστε ελεύθερα, παράγοντας χρήσιμο έργο.

Τελικός στόχος της ληστείας δεν είναι βέβαια να πάρουν πίσω τα χρωστούμενα λεφτά, τα οποία εν πάση περιπτώσει, πολύ καλά γνώριζαν ότι ποτέ δεν θα τα έπαιρναν πίσω. Τι να τα κάνουν άλλωστε τα λεφτά, οι ίδιοι αυτοί που τα δημιουργούν και τα έχουν στις απέραντες ποσότητες, στις οποίες και τα δανείζουν για λογαριασμό μας στις κυβερνήσεις μας; 

Όχι, το αληθινά ζητούμενο του οικονομικού αυτού συστήματος του συνεχούς χρέους δεν είναι μόνο να μας κλέβουν τον χρόνο μας, εξοντώνοντάς μας σωματικά με την τρεχάλα, αλλά ακόμα πιο σημαντικό, να μας κλέψουν και τη ψυχή μαζί με το σώμα.


Επιμέλια: www.logiosermis.net
 
Το γράφημα απο Jo Di
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...