Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016

Δύο βραβεία με σημασία για το νοσ. Γ. Γεννηματάς στα Healthcare Business Awards 2016


Δύο βραβεία για αποτελεσματικές και καινοτόμες υπηρεσίες απονεμήθηκαν στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς». Ειδικότερα, με ένα χρυσό βραβείο (GOLD) και ένα ασημένιο (SILVER), βραβεύθηκαν αντίστοιχα η Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» και το Γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας στη χθεσινή εκδήλωση των Healthcare Business Awards της Boussias Communications και του Health Daily.

Την τελετή βράβευσης που ανέδειξε και επιβράβευσε την αριστεία, την καινοτομία, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τις βέλτιστες πρακτικές των επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του κλάδου της Υγείας, παρακολούθησαν πάνω από 300 άτομα, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησαν η Υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ΠΦΥ, Σταμάτης Βαρδαρός.

Αναλυτικότερα, Η Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του ΓΝΑ « Γ. Γεννηματάς», τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Αποτελεσματική Διοίκηση Κλινικής Δημοσίου Νοσοκομείου», για την αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετώπισε σημαντικές προκλήσεις σε εξαιρετικά δύσκολες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες. Ειδικότερα, η Α’ Ορθοπαιδική Κλινική, τα τελευταία χρόνια κατάφερε να ανταπεξέλθει επιτυχώς σε ένα εξαιρετικά αυξημένο όγκο περιστατικών και να καταφέρει δραστική ετήσια μείωση του προϋπολογισμού, με μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ταυτόχρονα αυξημένο αριθμό αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης.
Επιπλέον την ίδια χρονική περίοδο, η Α’ Ορθοπαιδική Κλινική κατάφερε να μειώσει το μέσο όρο ημερών νοσηλείας των ασθενών καθώς και το μέσο όρο ημερών αναμονής των ασθενών από την ημέρα εισαγωγής τους έως την ημέρα του χειρουργείου.
Πέραν των παραπάνω, η κλινική σταθερά ενθαρρύνει την ιατρική έρευνα, συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων, στην εκπόνηση πειραματικών και κλινικών εργασιών, καθώς επίσης και σε συγχρηματοδοτούμενα θεραπευτικά πρωτόκολλα, σε συνεργασία με άλλα ευρωπαϊκά και διεθνή κέντρα. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Κωνσταντίνος Κατέρος, Διευθυντής ΕΣΥ Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής.
Παράλληλα, το Γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας ΓΝΑ «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», τιμήθηκε με το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Καινοτόμος μονάδα ή τμήμα νοσοκομείου ή διαγνωστικού κέντρου», ως μοναδική οργανωμένη υπηρεσία που υπάρχει σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο της χώρας η οποία επικεντρώνεται απόλυτα στο σχεδιασμό υλοποίηση και αξιολόγηση εστιασμένων δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας. Η λειτουργία του βασίζεται στις αρχές και την επιστημονική βάση που διέπουν την οργάνωση προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής της υγείας και τηρεί τις κατευθυντήριες οδηγίες του Διεθνούς Δικτύου του WHO (Health Promoting Hospitals Network)
Τα προγράμματα της υπηρεσίας έχουν βραβευθεί και εκτιμηθεί επανειλημμένα από αρμόδιους φορείς, ενώ η υπηρεσία έχει αναγνωρισθεί για τις δράσεις της από επιστημονικούς φορείς και αναγνωρισμένους επιστήμονες της Αγωγής Υγείας όσο και από τα ΜΜΕ.

Το βραβείο παρέλαβε η κυρία Γεωργία Θανασά, υπεύθυνη Γραφείου Πρόληψης και Αγωγής Υγείας.

healthcare business awards 2016 ceremony 29384083800 o1


onmed.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...