Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Snowden συμβούλευσε να κολλήσουν ένα τσιρότο στην κάμερα των προσωπικών υπολογιστών

https://4.bp.blogspot.com/-HVaJE1ETY_k/V9pFPLx8sRI/AAAAAAACG6c/YHFMQLO-jBUY2rEYA_eraDUsd3fQ8UDTQCLcB/s640/1476819235.jpg
© AFP 2016/ Frederick Florin Ο πρώην υπάλληλος της CIA και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας Eduard Snowden στην οθόνη κατά την διάρκεια μιας τηλεοπτικής σύνδεσης από την Ρωσία. Κοινοβουλευτικές ακροάσεις στο Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο. Ιούνιος 2015
Νέα Υόρκη, 15 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti, Όλγα Denisova. Ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν έδωσε μερικές συμβουλές για το πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους εν μέρει από την παγκόσμια επιτήρηση ή από τους χάκερ.

Μετά από μια ειδική προβολή σε μια σειρά από πόλεις των ΗΠΑ της νέας ταινίας του σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν «ο Σνόουντεν», ο συμπρωταγωνιστής από τη Νέα Υόρκη και ο ίδιος ο Σνόουντεν από τη Μόσχα, φαίνεται να συμμετείχαν σε διαδραστικές τηλεδιάσκεψεις.
Σε ένα από τα επεισόδια της ταινίας ο ηθοποιός Joseph Gordon-Levitt, στον κύριο ρόλο Σνόουντεν, συνειδητοποιώντας ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας μπορούν να συνδεθούν με κάμερες για προσωπικούς υπολογιστές, κολλάει στην κάμερα για φορητούς υπολογιστές μια ταινία. Σε άλλες στιγμές της ταινίας για τον ίδιο σκοπό χρησιμοποιεί το έμπλαστρο.
Μετά την εμφάνιση μιας φωτογραφίας του Σνόουντεν τον ρώτησε πώς μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του από το να παρατηρούν την προσωπική του ζωή. Ο Σνόουντεν, με τη σειρά του, έδωσε μερικές οδηγίες.

«Αυτό είναι απλό. Εάν χρησιμοποιείτε, για παράδειγμα, το έμπλαστρο, αυτό δεν θα καταστρέψει τον υπολογιστή σας. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε (την κάμερα — ed), απλά ξεκολλάτε την ταινία», είπε.

Επίσης συνιστάται να μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλαπλούς δικτυακούς τόπους, αφού το σπάσιμο ενός από αυτούς, και αν τον χρησιμοποιείτε στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως είσοδο και ο κωδικός κλαπεί θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε μια ποικιλία ιστοσελίδων και των κοινωνικών δικτύων που χρησιμοποιείτε. Για την καταπολέμηση των τηλεφώνων υποκλοπών, συνιστάται το πρόγραμμα κωδικοποίησης.

«Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κρυπτογραφημένο πρόγραμμα επικοινωνίας για τις κλήσεις που είναι τώρα δωρεάν», – είπε. Συνέστησε επίσης ότι τα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων και anti-virus. Ωστόσο, αυτές οι συμβουλές μπορούν να εργαστούν για την προστασία από χάκερ, αλλά όχι από τις μυστικές υπηρεσίες. «Δεν βοηθά κατά της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), των Ηνωμένων Πολιτειών,» – παραδέχτηκε.

«Αν θέλετε να διακόψετε την NSA, από την κατασκοπεία που γίνεται σας, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε τώρα, το μόνο πράγμα που μπορεί να γίνει – είναι μέσω της πολιτικής διαδικασίας, και αυτό δεν είναι ό, τι ακούμε κατά τη διάρκεια αυτής (της προεδρικής -. Ed). Εκστρατείας. Κανείς δεν μιλά για το σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα , μόνο κάνουν κλήσεις για αυτά , και δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι ό, τι χρειαζόμαστε τώρα », -. δήλωσε ο Snowden.

Ο Oliver Stone, με τη σειρά του, παραδέχθηκε ότι ο ίδιος κλείνει επίσης την κάμερα του υπολογιστή του. «Ναι, φυσικά», – είπε, απαντώντας σε ερώτηση για το αν κολλά τσιρότο στη Camera του προσωπικού του Υπολογιστή.

Σε ευρεία κυκλοφορία εμφανίζεται ταινία » ο Snowden» στις ΗΠΑ όπου θα κυκλοφορήσει επίσημα την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου. Η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Τορόντο. Το σενάριο της ταινίας γράφτηκε από τον Oliver Stone μαζί με τον συν-συγγραφέα Kieran Fitzgerald με βάση ένα βιβλίο του Βρετανού δημοσιογράφου Luke Harding «Τα Αρχεία του Snowden, Η εσωτερική ιστορία του πιο καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο » και« η ώρα του χταποδιού » του Ρώσου δικηγόρου Ανατόλι Kucherena.


https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...