Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

91 ΔΙΣ ΟΙ ΛΗΞΗΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΜΕΙΩΘΗΚΕ Ο ΡΥΘΜΟΣΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΛΗΞΗΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 91,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ. ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ 18%. ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΑΝ ΕΞΟΝΤΩΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ. ΠΑΡΑΛΑΒΑΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΑ 76 ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΑΣΑΤΕ ΣΤΑ 91,4 ΔΙΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΟ 2012 ΗΤΑΝ 56 ΔΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΩΣΑΝΕ ΣΤΑ 76 ΔΙΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Στοιχεία για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο

     Από τα στοιχεία για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε σχέση με τα προηγούμενα έτη προκύπτουν τα εξής: 
 
   1. Σε βάση οκταμήνου, η συνολική μεταβολή για το 2016 είναι 5.170.819.402€, μειωμένη κατά 18% από την συνολική μεταβολή για το αντίστοιχο οκτάμηνο του 2015. Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία του συνημμένου πίνακα, τα περί συνολικής αύξησης 9 δις ευρώ από την αρχή του έτους, (όπως αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας και σε δημοσιεύματα μερίδας των ΜΜΕ) απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα. 
Αντιθέτως, η συνολική μεταβολή για το αντίστοιχο οκτάμηνο του 2014 σε σχέση με αυτό του 2013 ήταν αυξημένη κατά 41,14% (χρονικό διάστημα που έμεινε στην ιστορία ως το success story της Νέας Δημοκρατίας).
 
   2. Για τον μήνα Αύγουστο 2016, η μηνιαία μεταβολή ήταν 887.181.365 €, όπως αυτό αποδεικνύεται από το συνημμένο πίνακα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ, και όχι 1 δις ευρώ. Τα 313.097.959 € από την συνολική αύξηση των ληξιπρόθεσμων για τον Αύγουστο, προέρχονται από οφειλές έξι ΑΦΜ μεγάλων εταιρειών (όπως επεξηγείται στις σημειώσεις του συνημμένου πίνακα).
 
   3. Για τον μήνα Ιούλιο 2016, η μηνιαία μεταβολή ήταν 924.747.249 € εκ των οποίων τα 533.921.146 € προέρχονται από οφειλές τεσσάρων ΑΦΜ μεγάλων εταιριών (όπως επεξηγείται στις σημειώσεις του συνημμένου πίνακα).
 
   4. Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων ανά μήνα, είναι σημαντικά μειωμένος σε σύγκριση με άλλα έτη. 
 
Αναγνωρίζουμε τα σοβαρά προβλήματα πολιτών και επιχειρήσεων και εργαζόμαστε για την εξεύρεση λύσεων τόσο για την πληρωμή των οφειλών τους, όσο και για την εκκαθάριση του μεγάλου υπολοίπου που έχει συσσωρευθεί διαχρονικά. Ωστόσο, δύσκολα μπορούμε να παραβλέψουμε  το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται προσπάθεια παραπληροφόρησης με επιχειρήματα τα οποία, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία  που παρατίθενται, δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα.
bankstersae.blogspot.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...