Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Η Τουρκία ΑΠΟΚΤΑ στρατηγικό ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ έναντι της ΕΛΛΑΔΑΣ...


Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως η Τουρκική Διπλωματία ποτέ δεν εφησυχάζει (σε αντίθεση ίσως με τη δική μας;). Σύμφωνα με το διεθνή Τύπο η βρετανική κρατική εταιρεία INMARSAT, με αντικείμενο την αεροδιαστημική, την κατασκευή και χρήση δορυφόρων, υπέγραψε συμφωνία με την τουρκική κρατική εταιρεία ΤURKSAT. Η συμφωνία αφορά τη συνεργασία στον τομέα της παρατήρησης από το διάστημα και τον έλεγχο της θαλάσσιας επικοινωνίας, της άμυνας και του τομέα της αεροδιαστημικής.
 
Όπως είναι λογικό η είδηση είναι το κύριο θέμα των τουρκικών ΜΜΕ. Όχι μόνο αναβαθμίζεται η Τουρκία δε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά αποκτά και ένα στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι της χώρας μας. Η Τουρκία κερδίζει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού από την πλευρά της και το στερεί από εμάς. 

Τρανό παράδειγμα της επίδρασης των τουρκικών δορυφόρων στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι ο Göktürk-2, ο οποίoς σαρώνει καθημερινώς την ελληνική επικράτεια από τον Έβρο μέχρι και το Καστελόριζο. Περνά μέχρι και 15 φορές την ημέρα, ενώ έχει δυνατότητα να εντοπίζει μέχρι και την κίνηση ΙΧ οχημάτων, έχοντας διακριτική ικανότητα 2.5 μέτρων.


Ελπίζουμε να βρeθεί το αντίδοτο....


ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...