Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Ραγδαίες εξελίξεις: ΗΠΑ εναντίον Τουρκίας λόγω…Ιράκ!

Ραγδαίες εξελίξεις: ΗΠΑ εναντίον Τουρκίας λόγω…Ιράκ!
Αμερικανός αντισυνταγματάρχης: «Η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στο Ιράκ είναι εντελώς παράνομη»
Ο Αμερικανός εκπρόσωπος των ΗΠΑ στο Ιράκ έθεσε ορθά κοφτά τις σφοδρές αντιρρήσεις της χώρας του, ως προς την παρουσία Τούρκων στρατιωτών στο Ιράκ και την περιέγραψε ως εντελώς παράνομη πέρα μάλιστα από έννοια κάθε διεθνούς δικαίου.

Ο αντισυνταγματάρχης John Dorrian, εκπρόσωπος της διεθνούς συμμαχίας στο Ιράκ, δήλωσε ότι «οι Τούρκοι στρατιώτες στο ιρακινό έδαφος δεν είναι μέρος του «διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων» που βοηθούν την ιρακινή κυβέρνηση σε αγώνες τους ενάντια ISIS.

Ο Dorrian συνεχίζοντας τόνισε : «Ο τουρκικός στρατός στο ιρακινό έδαφος είναι παράνομος και δεν έχει εισέλθει στη χώρα με την επίσημη άδεια της ιρακινής κυβέρνησης. Αρκετές χώρες που αποτελούν μέρος του Διεθνούς Συνασπισμού, βρίσκονται στο Ιράκ λόγω της άδειας της ιρακινής κυβέρνησης. Αυτές οι χώρες υποστηρίζουν ενεργά τον ιρακινό στρατό στην καταπολέμηση του ISIS».

Το ιρακινό κοινοβούλιο που έχει περιγράψει τη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στο Ιράκ ως «επαγγελματική εισβολή» και την χώρα ως «λαθρεπιβάτη», χθες αποφάσισε να ζητήσει την συνδρομή του ΟΗΕ, και του συμβουλίου ασφαλείας, αλλά και την βοήθεια του Αραβικού Συνδέσμου για την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το ιρακινό έδαφος.

Υπενθυμίζουμε ότι η Άγκυρα έστειλε στρατεύματα στο Ιράκ τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, σε μια απροκάλυπτη εισβολή που θύμιζε «Αττίλα».

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης εισήλθαν στην βόρεια επαρχία της Νινευή, δίπλα στο ιρακινό Κουρδιστάν, χωρίς να δώσουν «λογαριασμό» σε κανέναν.

Οι Τούρκοι σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και τις εκθέσεις των αρχών του Ιράκ, ασχολούνται με τη διασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης του λαθρεμπορίου πετρελαίου, ενώ πραγματοποιούν επιθέσεις στις θέσεις των Ιρακινών Κούρδων.

Η Βαγδάτη αποκάλεσε την παρουσία του τουρκικού στρατού ως «εχθρική ενέργεια» και ισχυρίστηκε παραβίαση της εθνικής της κυριαρχίας.

Κατά τη διάρκεια της απόπειρα πραξικοπήματος τις 16ης Ιουλίου στην Τουρκία, απεσύρθησαν κάποια στρατεύματα από το ιρακινό έδαφος, αλλά η τουρκική αεροπορία συνεχίζει να βομβαρδίζει κατά δοκούν το ιρακινό έδαφος.

Όπως διαφαίνεται όμως και οι Αμερικανοί, μετά από πολλούς άλλους, αλλάζουν ρότα στις σχέσεις τους με τον Ερντογάν και πολύ σύντομα θα έχουμε παντού εξελίξεις με τους νέο-Οθωμανούς, οι οποίοι ονειρεύονται αυτοκρατορίες και εδάφη από άλλα κράτη που δεν τους ανήκουν.

Πολύ σύντομα μάλιστα αρχή γενομένης από την Συρία.


pentapostagma.gr

triklopodia.gr 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...