Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Σοβαρό και ύποπτο ναυτικό επεισόδιο Ρωσίας – Βόρειας Κορέας με έναν νεκρό και πολλοί τραυματίες


Μια ρωσική περίπολος άνοιξε πυρ κατά ψαράδων από την Βόρεια Κορέα. Το πλήρωμα του αλιευτικού αρνήθηκε τον έλεγχο, ενώ σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ φερόταν επιθετικά ενώ προσπάθησε να απομακρυνθεί ενώ στο κατάστρωμα βρίσκονταν ήδη οι ένοπλοι Ρώσοι.

Ένας Ρώσος και 9 Βορειοκορεάτες τραυματίστηκαν, ενώ φαίνεται πως ο ένας εκ των ψαράδων εξέπνευσε στο νοσοκομείο. Το περιστατικό έλαβε χώρα στην ΑΟΖ της Ρωσίας το βράδυ της Παρασκευής αλλά έγινε γνωστό μόλις σήμερα.

Το βορειοκορεατικό αλιευτικό είχε 48 άτομα πλήρωμα. Αφού η ρώσικη ομάδα αναγνώρισης επιβιβάστηκε στο πλοίο, οι Βορειοκορεάτες προσπάθησαν να το βάλουν μπροστά και να απομακρυνθούν από τη ρωσική ΑΟΖ, με κατεύθυνση προς τα βορειοκορεατικά ύδατα.

Οι Ρώσοι έριξαν αρκετές προειδοποιητικές βολές, όμως ο κυβερνήτης του αλιευτικού συνέχιζε τις μανούβρες. Το πλήρωμα του αλιευτικού επιτέθηκε μάλιστα στους Ρώσους που είχαν ήδη επιβιβαστεί στο πλοίο. Ως αποτέλεσμα “ένα από τα μέλη της ομάδας αναγνώρισης τραυματίστηκε στο κεφάλι” σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

Οι Ρώσοι άνοιξαν πυρ προς τα μέλη του πληρώματος καθώς εκείνα κινούνταν για να αποσπάσουν τα όπλα από τους συνοριοφύλακες. “Εννιά μέλη του πληρώματος του πλοίου που εισέβαλλε στην ΑΟΖ τραυματίστηκαν, ένας εξ αυτών αργότερα κατέληξε” λέει η ανακοίνωση των ρωσικών αρχών.

Αφού περιέθαλψαν τους τραυματίες, οι Ρώσοι οδήγησαν τους βορειοκορεάτες στα δικά τους πλοία. Οι ρωσικές αρχές έχουν ήδη ενημερώσει τις βορειοκορεατικές.”


ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...