Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Δίχως (πραγματική) τιμὴ στοὺς ἥρωες…!!!

Φαντασθεῖτε νὰ ἐπέστρεφαν, μετὰ  ἀπὸ 42 χρόνια, τὰ ὀστᾶ Ἀμερικανῶν ἤ Βρεταννῶν στρατιωτικῶν, ποὺ ἔχασαν τὴν ζωή τους στὴν ὑπηρεσία τῆς Πατρῖδος τους.
Ὁ πρόεδρος Ὀμπάμα (ἀρχηγὸς τῶν Ἐνόπλων Δυνάμεων), ἀλλὰ καὶ οἱ δύο ὑποψήφιοι γιὰ τὴν προεδρία, θὰ ἦταν ἐκεῖ, μαζὺ μὲ ὅλα τὰ ΜΜΕ, γιὰ νὰ ἀποτίσουν φόρο τιμῆς σὲ αὐτοὺς τοὺς νεκρούς.
Ἀνάλογες σκηνὲς θὰ εἴχαμε καὶ στὴν Μεγάλη Βρεταννία, τὴν Ῥωσσία καὶ ἄλλα σοβαρὰ ἔθνη τῆς ὑφηλίου.

Στὴν πατρίδα μας δὲν κουνήθηκε φύλλο καὶ τὸ πληροφορήθηκα ἀπὸ τοὺς λίγους χρυσαυγίτες, ποὺ ἐξακολουθῶ νὰ ἔχω φίλους στό προφίλ μου.

Δίχως (πραγματική) τιμὴ στοὺς ἥρωες...!!!1

Στην Ελλάδα επέστρεψαν, μετά από 42 χρόνια, τα οστά των ηρώων από το Νοράτλας
«O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κατά την διάρκεια της τελετής
Σε ειδική τελετή που έγινε στο Τατόι, επέστρεψαν σήμερα τα λείψανα των 16 Ελλήνων πεσόντων, που επέβαιναν το 1974 στο αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Νοράτλας «Νίκη 4» και κατέπεσε στο σημείο όπου βρίσκεται ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας, το βράδυ 21ης προς τα ξημερώματα της 22ας Ιουλίου 1974. Στην εκδήλωση παρέστη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενώ την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος.
Ο Κύπριος πρόεδρος κατά την διάρκεια της ομιλίας του έκανε λόγο για τα λάθη που έγιναν τότε, αλλά και για την ολοκλήρωση μίας τελετής που κλείνει τον κύκλο της εν λόγω τραγωδίας.
Η ομιλία του προέδρου της Κύπρου όπως την ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα:
«Εκείνες τις γεμάτες φωτιά και αίμα ημέρες του 1974, οι Κύπριοι είχαμε μίαν ελπίδα: Να φανεί από τον ορίζοντα η ελληνική βοήθεια. Να δούμε τα ελληνικά φτερά στον ουρανό μας, να έρχονται για να συνδράμουν τον υπέρτατο αγώνα.
Σήμερα όλοι ξέρουμε ποια ήταν η τραγική κατάσταση. Τότε όμως ακόμη και όσοι -λίγοι- γνώριζαν, δεν είχαν άλλη επιλογή παρά την πίστη στην ελληνική συμπαράσταση. Δύο ημέρες μετά την έναρξη της εισβολής, μία αερομεταφερόμενη μοίρα αναπτέρωνε την ελπίδα. Μια μοίρα καταδρομών επιχειρούσε το ακατόρθωτο: Να φθάσει βράδυ στο νησί και με τις ελάχιστες δυνάμεις, μόλις 318 άνδρες, να μεταφέρει το μήνυμα πως παιδιά της Ελλάδος ήταν μαζί μας. Παιδιά της Ελλάδος πολεμούσαν, έστω και για την τιμή, μαζί με τα αδέρφια τους, όπως εξάλλου σε κάθε αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού, αλλά και από πλευράς των Ελλήνων της Κύπρου στους αγώνες του Ελλαδικού Ελληνισμού.
Είναι για αυτό που μας πληγώνει τόσο βαθειά εκείνο το λάθος. Για εκείνη την μοιραία στιγμή που μέσα στο χάος, φίλια πυρά κτύπησαν τα ελληνικά Νοράτλας και οδήγησαν στον θάνατο τους ήρωες που σήμερα τα οστά τους παραδίδουμε στους οικείους τους. Η ανασκαφή έγινε για να δοθούν οι τεκμηριωμένες απαντήσεις στην κάθε οικογένεια και για να αποδοθούν επιτέλους οι τιμές που αξίζουν σε όσους εστάλησαν σε μία αποστολή θανάτου.
Συνιστά την υλοποίηση της δεσμεύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναγνωρίσει τον αγώνα και την θυσία έστω και ετεροχρονισμένα και να τιμήσει, όπως επιβάλλεται, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της ως κράτος. Θα ήταν ασυγχώρητο λάθος αν αποδίδοντο ευθύνες σε πολεμιστές εκείνες τις ώρες. Η σύγχυση ήταν σαφέστατη και η έλλειψη συντονισμού αποδεδειγμένη. Συγκλονίστηκα όταν ακόμη και πρόσφατα είδα σε ντοκιμαντέρ τον μόνο επιζώντα του «Νίκη 4», τον ήρωα Αθανάσιο Ζαφειρίου που έφυγε πρόσφατα, να αγκαλιάζεται με τον Κύπριο συμπολεμιστή του, που πάτησε την σκανδάλη του αντιαεροπορικού που κατέρριψε το Νοράτλας.
«Δεν φταις εσύ αδερφέ μου», του είπε, θέλοντας έτσι να σβήσει τα όποια ίχνη ενοχής πιθανόν υπήρχαν στο μυαλό του. Αν όμως οι άνθρωποι στο μέτωπο την ώρα του πολέμου δεν έχουν ευθύνη για την καταστροφή, δεν μπορώ να πω το ίδιο για όσους έτυχε να διαχειρισθούν την τύχη των θυμάτων. Γιατί δεν ήταν μόνο τα λάθη που έγιναν την πρώτη στιγμή, δεν ήταν μόνο τα λάθη που έγιναν την ώρα της φωτιάς. Τα όσα ακολούθησαν, οι χειρισμοί που έγιναν για χρόνια πλήγωσαν πολύ περισσότερο από τον ίδιο το θάνατο. Δεν θα επεκταθώ γιατί τα γεγονότα είναι γνωστά.
Δεν μπορώ όμως να μην υπενθυμίσω πως έγιναν τραγικοί χειρισμοί. Χειρισμοί που πλήγωσαν βαθειά, οικογένειες κτυπημένες από τον θάνατο. Λάθη που έξυσαν ανοικτές πληγές ή τις κράτησαν ανοικτές. Λάθη για τα οποία η κυπριακή Πολιτεία δια εμού οφείλει και εκφράζει μία βαθειά συγνώμη προς όσους πλήγωσε
Σήμερα, με την παράδοση των 16 λειψάνων και αφού έχουμε πια διαμορφώσει μία ορθολογική και επιστημονικά τεκμηριωμένη διαδικασία διαπιστώσεως της ταυτότητος των νεκρών μας, κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στους ήρωες και παραδίδουμε τα ιερά οστά τους στους οικείους τους. Στους ανθρώπους που ο πόλεμος στέρησε τους αγαπημένους τους, λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αισθήματα ευγνωμοσύνης βγαίνουν από τα βάθη της ψυχής και της Ιστορίας μας, και θα αντηχούν στο μέλλον.
Ένα ευχαριστώ και μια ευγνωμοσύνη γιατί η συνδρομή των δικών σας ανθρώπων υπήρξε καθοριστική, επιβεβαιώνοντας την ιστορική συνέχεια, το βάρος του εθνικού δεσμού, την αδελφική σχέση. Αυτό είναι που τιμούμε σήμερα με μία δέσμευση: Να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά σε αυτό τον τόπο να υπάρξει πόλεμος. Να μην επιτρέψουμε ποτέ να χρειασθεί άνθρωποι να σπεύσουν σε τέτοιες συνθήκες να σώσουν την πατρίδα.
Είναι συγκλονιστική η σημερινή στιγμή. Θα είναι χαραγμένη για πάντα στη μνήμη μας γιατί είναι η ώρα να αναπαυθούν τιμώμενοι όπως τους αξίζει οι ήρωες, αλλά και οι οικογένειες τους να λυτρωθούν από το ασήκωτο βάρος που έφεραν τόσα χρόνια.
Είναι η ώρα που το κυπριακό κράτος ανταποκρίνεται ως όφειλε, σε μια εκ των ουκ άνευ υποχρεώσεων του, αποδίδοντας όχι μόνο τα λείψανα, αλλά και τις δέουσες τιμές στους ήρωες και τις οικογένειες τους. Ας παραμείνουν πάντα αθάνατοι και αιωνία τους η μνήμη»
[…..]
Oι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου
Ο υπουργός Εθνικής »Αμύνης της Ελλάδος, Πάνος Καμμένος, απευθυνόμενος στους συγγενείς και τις οικογένειες των πεσόντων, εξέφρασε εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας συλλυπητήριά για τον θάνατο νέων Ελλήνων, «για τη θυσία των δικών σας ανθρώπων υπέρ βωμών και εστιών». Επίσης, ζήτησε από τους συγγενείς να δεχθούν και την έκφραση του δέους, του σεβασμού και της υπερηφάνιας, που μας διακατέχουν για τους Έλληνες που, όπως τόνισε, «έδωσαν την υστάτη ρανίδα του αίματός τους και την τελευταία τους πνοή για μια και μόνο ιδέα, τον Ελληνισμό».
Ο κ. Καμμένος ζήτησε συγγνώμη για αυτά που δεν έγιναν μέχρι σήμερα και συνέχισε:
«Για την κυβέρνηση, το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και εμένα προσωπικά, αποτελεί προτεραιότητα η αναγνώριση των αγώνων εκείνων που έδωσαν μάχη, εκείνων που έπεσαν, αλλά και εκείνων που ζουν, που έμειναν μέχρι τώρα στην λησμονιά με ευθύνη όλων μας. Τα δικά σας παιδιά, τα δικά σας αδέλφια απέδειξαν ότι η Κύπρος δεν είναι μακρυά».»
Δίχως (πραγματική) τιμὴ στοὺς ἥρωες...!!!3 Δίχως (πραγματική) τιμὴ στοὺς ἥρωες...!!!2 Δίχως (πραγματική) τιμὴ στοὺς ἥρωες...!!!4
καθημερινὴ
 
Στὴν Ἑλλάδα γιὰ νὰ τιμηθῇς πρέπει νὰ εἶσαι ἥρως τοῦ ΔΣΕ, «ἥρως» τοῦ Πολυτεχνείου ἤ, ἐν πάσει περιπτώσει, νεκρὸς τῆς ΕΡΤ.


Υ.Γ.1. Ἐννοεῖται, ὅτι γιὰ τὰ καραγκιοζοκρατίδια τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως εἶναι μὴ πολιτικὰ ὀρθὰ γεγονότα. Δὲν συμπεριλαμβάνω στὰ καραγκιοζοκρτίδαι τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως τὴν Γαλλία, γιατὶ ἀνάλογες ἐκδηλώσεις θὰ εἴχαμε κι ἐκεῖ, ἀλλὰ καὶ στὴν Γερμανικὴ Ὁμοσπονδία, ποὺ εὑρίσκεται ὑπὸ ἀμερικανοβρεταννικὴ κατοχὴ ἀπὸ τὸ 1945 κι ὡς ἐκ τούτου, ἀπὸ λαὸ ὑπὸ κατοχὴν δὲν μπορεῖς νὰ ἀπαιτῇς μεγαλεῖα.


Υ.Γ.2. Ἐξακολουθεῖ τὸ ἑλληνικὸ καραγκιοζοσύστημα νὰ ἀφήνῃ τὴν πατριωτικὴ ὑποχρέωσή μας, ἕρμαιο στὰ νύχια τῶν μπράβων τῆς χρυσῆς αὐγῆς καὶ τῶν ἠλιθίων ΑΝΕΛοκαμμένων.


Προσωπικῶς ὑποκλίνομαι ταπεινὰ στὰ νεαρὰ αὐτὰ παιδιὰ τῆς Πατρίδος μου, ποὺ ἔδωσαν γιὰ αὐτὴν τὸ μεγαλύτερο ἀγαθό τους!!!
γόνυ κλίνατε!!!!!!!!!


Μαλαμούλης Δημήτρης


filonoi.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...