Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Στην εποχή του μεγάλου αδερφού: H Procera Networks και η τρέλα του Ερντογάν.

https://1.bp.blogspot.com/-9RSKwdXQCy8/WBHeZ9iEkbI/AAAAAAAAxDA/EYQEndv7byUMwXFUQ720NYwv0-6XW8RtgCLcB/s640/Procera_Logo_altered.jpg

Με μια δήλωση μηχανικού δικτύων της εταιρίας Procera Networks στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ άρχισε το μεγάλο γαϊτανάκι.

«Δεν θέλω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου μετανιώνοντας που μετείχα της τρέλας του Ερντογάν» , οπότε παραιτούμαι!! δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπάλληλος.

Η είδηση έπεσε ως βόμβα καθώς στιγματίζει την συμμετοχή της εταιρίας σε ένα δίκτυο υποκλοπών και παρακολούθησης που λειτουργεί στην Τουρκία με διαταγή Ερντογάν, με την πώληση ειδικού λογισμικού ανάλυσης δεδομένων.


Ο Κρις Ανστεν ( Kriss Andsten, a senior technical engineer for Fremont, California-based Procera Networks) , όπως αναφέρει το Forbes, ανέφερε πώς είναι λογισμικό που υποκλέπτει κωδικούς και ονόματα χρηστών για να δώσει προσβάσεις σε Αρχές στην Τουρκία μέσα από τον κρατικά ελεγχόμενο πάροχο, Turk Telecom. Παράλληλα κρατάει αρχείο καταγραφής με ΙΡ, ημερομηνία και ιστοσελίδα που έγινε επίσκεψη από κάθε συσκευή που παρακολουθεί.

Η απάντηση της εταιρίας ήταν λιτή και ανέφερε πώς «το λογισμικό της δίνεται προς αγορά μόνο μετά από ενδελεχή έρευνα για το τι χρήση θα ακολουθηθεί από τον αγοραστή και είναι πάντα συμμορφωμένη η πώληση με διεθνή νομοθεσία».

Εδώ να τονίσω πως τέτοια λογισμικά κυκλοφορούν παντού στον κόσμο αλλά έχει σημασία στη συγκεκριμένη περίπτωση πώς βγήκε δημόσια κάποιος και κατήγγειλε παράνομη χρήση τους από κάποιο κράτος ή Αρχή στον κόσμο.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας


geopolitics.com.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...