Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Ο Πούτιν αποφάσισε τελικά να ταπεινώσει με "Iskander" τον Ομπάμα, - Παρατηρητής.

http://rusvesna.su/sites/default/files/styles/node_pic/public/iskander-m_1.jpg?itok=hjfGCSQr
Δεν είναι μυστικό ότι το Κρεμλίνο δεν συμπαθεί τον σημερινό Πρόεδρο των ΗΠΑ,Μπάρακ Ομπάμα,γράφει ο αρθρογράφος της New York Observer, John Schindler.Κατά τη γνώμη του, η Μόσχα προσπαθεί με κάθε τρόπο να δείξει την απέχθεια της για τον Μπαράκ Ομπάμα, χρησιμοποιώντας το γεγονός ότι η θητεία του,  έρχεται στο τέλος της.

Ένα παράδειγμα μιας τέτοιας περιφρόνησης για τη γνώμη της Ουάσιγκτον – οι φήμες σχετικά με την ανάπτυξη των συμπλεγμάτων ρωσικών πυραύλων»Iskander-M» στο Καλίνινγκραντ.
Το Κρεμλίνο έκανε απολύτως σαφές ότι δεν ενδιαφέρεται για περαιτέρω συνομιλίες με την Ουάσιγκτον για τη Συρία: Κερδίσαμε, έχετε χάσει, ταπεινώς », – λέει ο συγγραφέας.
Ο Ομπάμα  αρνήθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία είναι σε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο, αλλά ο Πούτιν προφανώς δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη.
Αυτή την εβδομάδα, το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει εκ νέου τις στρατιωτικές βάσεις στο Βιετνάμ και την Κούβα, «η οποία είναι σε βολική απόσταση από την Φλόριντα.»

Ωστόσο, μερικά βήματα από τη Μόσχα φαίνονται αρκετά ανησυχητικά και θα πρέπει να προκαλέσουν ανησυχία στο ΝΑΤΟ και το Πεντάγωνο. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στην περιοχή της ταραγμένης  Βαλτικής, όπου η Ρωσία είναι «πρόθυμη να αποδείξει δύναμη μάχης του, προφανώς δεν την ενδιαφέρει τι σκέφτονται οι άλλοι γι ‘αυτό.»
Σύμφωνα με τους Εσθονούς, ο ρωσικός στρατός έστειλε στο Καλίνινγκραντ, «Iskander-M». Η ακτίνα των πυραύλων έχει βεληνεκές,- που μπορεί να εξοπλιστεί με μια πυρηνική κεφαλή, – 500 χιλιόμετρα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σε θέση να επιτύχει τους στόχους στην Πολωνία και τις Βαλτικές Χώρες.

Τα «Συστήματα -εντοπισμού θέσης-» Iskander-M «στο Καλίνινγκραντ, στα δυτικά από τα κράτη της Βαλτικής, θεωρεί ότι μπορούν αποσταθεροποιήσουν ολόκληρη τη πτέρυγα του ΝΑΤΟ, στην ανατολική Ευρώπη ,η οποία, παρ ‘όλες τις διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια,από τον  Λευκί Οίκο, παραμένει ευάλωτη σε ρωσικές επιθέσεις. Για τη Βαρσοβία και μερικές άλλες πρωτεύουσες του ΝΑΤΟ, το βήμα αυτό μοιάζει με  Βαλτική έκδοση, της πυραυλικής κρίσης της Κούβας », – λέει ο Schindler.
Αυτή είναι μια άμε
ση πρόκληση στην Ουάσιγκτον από τη Μόσχα και την προσωπική πρόκληση για τον Μπαράκ Ομπάμα, από τον Πούτιν.Ο αξιωματικός της KGB στο Κρεμλίνο προσπαθεί να επιτύχει , μία σημαντική στρατηγική ταπείνωση του Αμερικανού Προέδρου, πριν την αναχώρησή του,από το Οβάλ Γραφείο.

Βεβαίως, ο Πούτιν ξέρει ότι το παράθυρο  κλείνει γρήγορα και η Μόσχα θα πρέπει πιθανώς να ασχοληθεί με τη «θυμωμένη» Χίλαρι Κλίντον.

http://rusvesna.su/news/1475944669


ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ RUSVESNA :   Corfiatiko.blogspot.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...