Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

Τι κρύβεται πίσω από τους μυστηριώδεις ήχους στον βυθό του καναδικού αρκτικού αρχιπελάγους;


Ο στρατός του Καναδά πρόκειται να ξεκινήσει έρευνες στο καναδικό αρκτικό αρχιπέλαγος, μετά από αναφορές και μυστηριώδεις ήχους από τα βάθη ενός καναλιού.

Όλα ξεκίνησαν όταν κυνηγοί άρχισαν να ακούν συνεχόμενους ήχους προερχόμενους από τον βυθό του καναλιού Φίουρι και Χέκλα που χωρίζει το ηπειρωτικό Κεμπέκ από το στενό του Χάντσον. Οι ήχοι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, είναι τόσο έντονοι που διώχνουν τα άγρια ζώα από την περιοχή.

Την Τρίτη, ο στρατός απέστειλε ένα αεροσκάφος τύπου CP-140 Aurora για να ξεκινήσει τις περιπολίες πάνω από το κανάλι. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν εντοπιστεί ακουστικές ανωμαλίες, ούτε εντοπίστηκε κάτι ύποπτο στην ευρύτερη περιοχή. Οι ντόπιοι έχουν ξεκινήσει να διαμορφώνουν τις δικές τους θεωρίες αναφορικά με την πηγή των ήχων.

Πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για έρευνες με ηχοεντοπιστικό σύστημα sonar για την εύρεση πετρελαίου και φυσικού αερίου στον βυθό της θάλασσας. Άλλοι ισχυρίζονται πως ακτιβιστές της Greenpeace εκπέμπουν ήχους για να αποτρέψουν τα άγρια ζώα από το να συγκεντρώνονται σε κυνηγετικά hotspots.


https://youtu.be/eWGeFflNMdQ


ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...