Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Η νέα ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Γκρικόροβιτς» με πυραύλους κρουζ κατευθύνεται στη Συρία

http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2016/11/03/742376/main/grig.JPG

Η νεότευκτη φρεγάτα «Ναύαρχος Γκρικόροβιτς- «Адмирал Григорович», οπλισμένη με πυραύλους «Καλίμπρ ΝΚ» („Калибр-НК”) απέπλευσε σήμερα από τη Σεβαστούπολη της Κριμαίας με πορεία προς τη Μεσόγειο Θάλασσα, όπως σημειώνουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων Interfax και RIA Novosti.

Το πλοίο αναμένεται το Σάββατο να φθάσει στον προορισμό του και να ενταχθεί στη σύνθεση του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο.

Η φρεγάτα έχει τη δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων κρουζ μεγάλων αποστάσεων ακριβείας. Θα ενσωματωθεί στο κοινό σύστημα αεράμυνας της ρωσικής μοίρας.

Το πλοίο φέρει το όνομα του τελευταίου υπουργού του Ρωσικού Αυτοκρατορικού Στόλου, πριν την επανάσταση του 1917, εντάχθηκε στο ρωσικό στόλο τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, έχει μήκος 125 μέτρων, έχει εκτόπισμα μικρότερο από 4.000 τόνους και μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβους. Αυτονομία τριάντα ημερών.

Εκτός από τους πυραύλους Kαλίμπρ είναι οπλισμένο με πυραυλικό συγκρότημα αυτοάμυνας Στιλ-1 (Щтил-1) με πυροβόλα των 100 χιλιοστών, τορπίλες και ελικοδρόμιο, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.


newsbomb.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...