Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Έκτακτος συναγερμός στο ΝΑΤΟ: Νότια της Κρήτης πλέει η Ρωσική Αρμάδα…Συνοδεύεται από Υποβρύχιο «Στελθ»

Τις επόμενες ώρες μεταξύ της 4ης και 5ης Νοεμβρίου, τα πλοία του ΝΑΤΟ τα οποία περιπολούν στην Κεντρική Μεσόγειο και συγκεκριμένα ανάμεσα στην Κρήτη και τη Λιβύη θα βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής για την  διέλευση της Ρωσικής Αρμάδας προς τα νερά της Συρίας!

uss-wasp-docks-in-greece-after-four-months-at-sea-1024x733Πόσο τυχαία μπορεί να είναι τα Πολεμικά του ΝΑΤΟ να είναι στην Ελλάδα : Στον Πειραιά η ναυαρχίδα του 6ου στόλου «USS Mount Whitney» στη Σούδα το ελικοπτεροφόρο «USS Wasp» με πλήρωμα 2.500 ατόμων και στο Ηράκλειο Κρήτης το ολλανδικό υποβρύχιο HNLMS Walrus.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου επιχειρούν και άλλα εξίσου μεγάλα πολεμικά, όπως το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» ή τα αμερικανικά αντιτορπιλικά «USS Ross» και «USS Carney».
5814d5a5c46188140b8b4661
Στον Πειραιά  όμως είναι και το …Ρωσικό Πυραυλικό «Smetlivy»…το οποίο, ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με τις επιχειρήσεις στη Συρία.
 

Ο ελλιμενισμός του και μια σειρά από εκδηλώσεις που θα γίνουν στον Πειραιά εντάσσονται στο 4ο Ελληνορωσικό Φόρουμ, στο πλαίσιο του οποίου, άλλωστε, επισκέπτεται την Αθήνα ο Ρώσος ΥΠΕΞ κ. Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Ρωσική Αρμάδα  που κατευθύνεται στη Συρία, αποτελείται από το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ», τη ναυαρχίδα του Βόρειου Στόλου «Πιοτρ Βελίκι» (Μέγας Πέτρος) και τα αντιτορπιλικά «Κουλάκοβ» και «Σεβερομόρσκ», μαζί με τέσσερα μικρότερα, συνοδευτικά πλοία. 1021929486
 Στρατιωτικές Πηγές   δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο ο Ρωσικός Στόλος να συνοδεύεται και από πυρηνοκίνητο υποβρύχιο τεχνολογίας «Στελθ» που δεν τον εντοπίζουν τα Αμερικανικά ,αλλά ούτε και Τούρκικα CN-235   που περνούν το Αιγαίο πάνω κάτω ψάχνοντας  δήθεν για Ρώσικα Υποβρύχια !
Τα Πολεμικά Σκάφη της Ρωσίας  θα προστεθούν σε μια ήδη αρκετά ισχυρή ρωσική ναυτική δύναμη τουλάχιστον 11 σκαφών, η οποία έχει φθάσει στην Ανατολική Μεσόγειο από άλλη οδό, μέσω Μαύρης Θάλασσας, Προποντίδας και Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία φρεγάτα, τρία αρματαγωγά, μία πυραυλάκατο (ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων), τρία βοηθητικά, δύο πλοία υποκλοπών και ένα ναρκαλιευτικό.
SNMG2 Facts and Figures
SNMG2 Facts and Figures

Την Ρωσική Αρμάδα ανέλαβε να την παρακολουθεί η Ναυτική Αρμάδα του ΝΑΤΟ SNMG 1 απο την ώρα που πέρασαν τα Στενά του Γιβραλτάρ ,ενώ απο εχθές την ευθύνη την έχει η SNMG 2 που δήθεν περιπολεί στο Αιγαίο για να μειώσει της ροές των Λαθρομεταναστών απο την Τουρκία.

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...