Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Γιατί καίγεται το Ισραήλ;


Gilad Atzmon


Το αγροτικό τοπίο του Ισραήλ είναι κορεσμένο με αναδασώσεις πεύκων. Αυτά τα δέντρα είναι εντελώς ξένα προς τη περιοχή. Δεν υπήρχαν πεύκα (στην Παλαιστίνη) πριν από τη δεκαετία του τριάντα. Αυτά τα πεύκα εισήχθησαν στο παλαιστινιακό τοπίο στις αρχές της δεκαετίας του τριάντα από το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο (KKL / JNF), το οποίο προσπαθούσε (ισχυριζόταν) να «αποκαταστήσει τη γη» (ή να την «προσαρτήσει»).


Το 1935 το JNF είχε φυτέψει 1,7 εκατομμύρια πεύκα σε μια συνολική έκταση περίπου 700 εκτάριων (7.000 στρέμματα). Κατά τη διάρκεια των επόμενων πενήντα χρόνων, το JNF φύτεψε πάνω από 260 εκατομμύρια δέντρα (κυρίως πεύκα) σε κατά κύριο λόγο κατασχεμένη γη από Παλαιστίνιους ιδιοκτήτες. Το JNF το έκανε αυτό σε μια προσπάθεια – μάταια – να κρύψει τα ερείπια των κατεστραμμένων και εθνικά «καθαρισμένων» παλαιστινιακών χωριών (από τους Σιωνιστές), καθώς είχαν σκοπό να τα σβήσει από την Ιστορία.

Σε όλα αυτά τα χρόνια, το JNF έκανε μια χονδροειδή προσπάθεια να εξαλείψει το παλαιστινιακό πολιτισμό και το παρελθόν των Παλαιστινίων. Την ίδια στιγμή, προσπάθησε να διασφαλίσει ότι η Παλαιστίνη θα μοιάζει με την Ευρώπη. Τα παλαιστινιακά πρωτογενή δάση έχουν εξαλειφθεί. Τα ελαιόδεντρα ξεριζώθηκαν. Τα πεύκα πήραν τη θέση τους. Στα νότια του όρους Καρμέλ οι Ισραηλινοί βάφτισαν μια περιοχή «Μικρή Ελβετία». Δεν παραμένει πολύ από τη «Μικρή Ελβετία», η οποία κάηκε το 2010.

Παραμένει ότι, στο έδαφος, η κατάσταση είναι εντελώς καταστροφική για το JNF. Το πεύκο δεν προσαρμόστηκε καλύτερα στο κλίμα της Παλαιστίνης, από τους Ισραηλινούς που δεν προσαρμόστηκαν στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τα ίδια τα στατιστικά στοιχεία του JNF, δεν πέτυχαν έξι στους δέκα νέα δενδρύλλια πεύκου. Τα λίγα πεύκα που επέζησαν δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να σχηματίσουν δυνητικές εστίες πυρκαγιάς. Προς το τέλος κάθε ισραηλινού θέρους, το καθένα από τα ισραηλινά πευκοδάση γίνεται μια εν δυνάμει θανατηφόρα ζώνη.

Παρά τη πυρηνική δύναμη του, παρά το στρατό εγκληματιών πολέμου του, τη κατοχή του, τη Μοσάντ του και τους λομπίστες του που εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο, το Ισραήλ αποδεικνύεται πολύ ευάλωτο. Είναι καταστροφικά αποξενωμένο από τη γη που ισχυρίζεται ότι κατέχει.
Όπως τα πεύκα, το Ισραήλ και οι Ισραηλινοί δεν έχουν καμία δουλειά στη Μέση Ανατολή.
Gilad Atzmon

Μεταφράστηκε από τα αγγλικά σε γαλλικά από τον Marcel Charbonnier Ευχαριστούμε την  Tlaxcala

Πηγή: http://www.gilad.co.uk/writings/2016/11/25/why-israel-is-burning μέσω: http://www.tlaxcala-int.org/article.asp?reference=19372 Μετάφραση γαλλικά-ελληνικά από τον Κριστιαν Ακκυριά για τον

Ινφογνώμονα Πολιτικά 27.11.2016

Διαβάστε περισσότερα στο http://reseauinternational.net/pourquoi-israel-brule/#slhTxRgvLqgQvR2z.99infognomonpolitics.blogspot.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...