Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Το κοινό νεοταξικό μήνυμα των Ομπάμα-Μέρκελ: "Όλοι μαζί μπορούμε"


Με υπαινιγμούς φυσικά κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Στη Γερμανία βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, έπειτα από το ταξίδι του στην Αθήνα, όπου και αποτελεί τον τελευταίο ευρωπαϊκό προορισμό του.

Η στάση στο Βερολίνο δεν ήταν τυχαία, παρόλο που αντί της Βουλγαρίας ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς από κει θα έχει την ευκαιρία να αποχαιρετήσει όλους τους Ευρωπαίους αξιωματούχους με τους οποίους συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια.

Η επίσκεψη Ομπάμα βρίθει μηνυμάτων, καθώς ήδη με την Άνγκελα Μέρκελ πρόβαλλαν ένα σύνθημα ενότητας προς τους απανταχού παγκοσμιποιητές. Ως εκ τούτου με πρωταρχικό το σύνθημα του "όλοι μαζί μπορούμε", οι δύο ηγέτες σημείωσαν:

"Δεν θα υπάρξει επιστροφή στην εποχή πριν από την παγκοσμιοποίηση παρόλο που οι πολίτες την καταψήφισαν στο πρόσωπο της Χίλαρι Κλίντον, επιλέγοντας τον Ντόναλντ Τραμπ. Είμαστε πιο δυνατοί όταν εργαζόμαστε μαζί. Η συνεργασία μας είναι πιο σημαντική από ποτέ τώρα που η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται πιο γρήγορα από ποτέ και οι παγκόσμιες προκλήσεις είναι πιο μεγάλες από ποτέ".

Η Νέα Τάξη εξάλλου χρησιμοποιεί το τελευταίο της αποκούμπι πάνω στον πλανήτη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και δη την Γερμανία, προκειμένου να επιβάλλει τα σχέδιά της και να "ρίξει" τον Τραμπ.

Τα γεγονότα τρέχουν και οι εξελίξεις στο παγκόσμιο σκηνικό είναι πλέον απρόβλεπτες...


el.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...