Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Βαρύ εξοπλισμό μεταφέρει διαρκώς το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη - Γιατί;


Την ώρα που όλοι ασχολούνται με την απρόσμενη νίκη Τραμπ.

Παρά την αμηχανία στον Λευκό Οίκο και την ιδιότυπη «κρίση ταυτότητας» των ΗΠΑ, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι πολεμικές προετοιμασίες συνεχίζονται κανονικά, με πρωταγωνιστή το ΝΑΤΟ και τις περιφερειακές δυνάμεις που το στηρίζουν.

Ενδεικτική είναι η συνεχείς μεταφορά. σχεδόν σε καθημερινή βάση, κιβωτίων με πυρομαχικά από τις ΗΠΑ στο γερμανικό λιμάνι του Nordenham. Μόνο τις τελευταίες μέρες έχουν μεταφερθεί πάνω από 600 τεράστια κιβώτια, όπου σύμφωνα με ανώνυμους αξιωματούχους θα χρησιμοποιηθούν για να αποτραπεί τυχόν «ρωσική επιθετικότητα».

Το ίδιο το ΝΑΤΟ που με οργανωμένο σχέδιο περικυκλώνει από όλες τις πιθανές μεριές τη Ρωσία, μιλά για ρωσική προκλητικότητα επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Σε πρώτη φάση υπολογίζεται πως τα πυρομαχικά αυτά είναι αποκλειστικά για την 3η και 4η τεθωρακισμένη μεραρχία των ΗΠΑ, η οποία θα αναπτυχθεί τους επόμενους μήνες σε Εσθονία, Πολωνία και Ρουμανία, φτάνοντας μέχρι και τη Βουλγαρία.

Μεγάλος συνωστισμός στρατευμάτων στην Ευρώπη και μάλιστα μία ανάσα από τα ρωσικά σύνορα. Μία μικρή αιτία μένει για να γίνει η γενική ανάφλεξη.


el.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...