Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Μην αφήνετε το χαμόγελό τους να σας ξεγελάει. Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι.

http://www.el.gr/media/k2/items/cache/268b69b3c15b46e1d5a112730e4f63a7_L.jpg

Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι. Είμαστε ψυχές με σώματα, που ταξιδεύουμε σε ένα κόσμο ονείρου, και μέσα από δοκιμασίες προσπαθούμε να βρούμε το δρόμο της Αλήθειας

που θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, και να οδηγηθούμε στη Φωτεινή Πατρίδα. Όλοι βιώνουν τη ζωή με το δικό τους τρόπο και ακολουθούν το δικό τους μονοπάτι, με τη δική τους προσωπικότητα, στο δικό τους κόσμο. Όλοι έχουμε κοινά ψυχικά χαρακτηριστικά, - σημάδι ότι οι αναμνήσεις της ψυχής, μας ενώνουν με κοινή καταγωγή. Τα συναισθήματα, οι μικρές στιγμές ευτυχίας, το γέλιο, η αγάπη, η απώλεια, ο πόνος μας δένουν και μας κοινωνικοποιούν.
Εάν κοιτάξουμε γύρω μας, παρατηρούμε τους ανθρώπους που περπατούν και γίνονται παρελθόν με μια ματιά, ακόμη και αυτοί που εργάζονται μαζί σας ή ακόμη και η οικογένειά σας. Αν το σκεφθείτε, θα δείτε ότι ο καθένας από εμάς πολεμάει στο δικό του πεδίο μάχης, είτε πρόκειται για μια μάχη ζωής και θανάτου, σε μια αρρώστια, σε μια κατάκτηση ενός ονείρου ή στόχου, ή ακόμη και μια μάχη ενάντια στον εαυτό μας. Πολλοί θεωρούν ότι βρίσκονται σε μια μια μάχη με τον εαυτό τους ακόμη και όταν πρέπει να σηκωθούν χαράματα για τη δουλειά.

Κανείς δεν είναι τόσο τέλειος όσο φαίνεται

Σκεφθείτε μια καθημερινή ημέρα μερικών επιτυχημένων, όμορφων και διάσημων. Πόσο διαφορετική είναι η ζωή τους πραγματικά; Σίγουρα δεν τους λείπουν τα προβλήματα και οι υποχρεώσεις. Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας μας θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει όλων των ειδών τις προκλήσεις και κάποιου είδους ειδικά, ή απλά προβλήματα. Ο τρόπος αντιμετώπισής τους διαφέρει, αλλά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος απο το παιχνίδι της ζωής και είναι αυτό που μας κάνει να διαφέρουμε, στην εξελικτική μας πορεία.

Έχουμε την τάση να κρίνουμε και να συγκρίνουμε τη ζωή μας με εκείνους που φαίνεται να έχουν αυτό που θέλουμε, αλλά δεν ξέρουμε πραγματικά πώς αισθάνονται. Μπορούν να έχουν μια ασθένεια, να έχουν κάποιο είδος εθισμού ή βιώνουν την κακοποίηση. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι κρύβουν, και πώς το αντιμετωπίζουν. Παρόλα αυτά κατά γενική ομολογία οι περισσότεροι κοιτούν το εξωτερικό πολυτελές πακέτο κοινών χαρακτηριστικών, που δεν είναι πάντα η όλοκληρωμένη εικόνα.
Τι υπάρχει πέρα από τη λάμψη, την πολυτέλεια, το όμορφο αστραφτερό χαμόγελο ευτυχίας που αποτυπώνει και προβάλει η κοινωνία μας απο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Σίγουρα κανείς δεν θέλει να δημοσιεύει τα προβλήματά του, και υπάρχει πολύ παρασκήνιο πίσω απο την αυλαία του θεάτρου.

Δεν πρέπει να συγκρίνουμε τη ζωή μας με τους άλλους. Δεν ξέρουμε τον αγώνα, την προσπάθεια, τους θεμιτούς και αθέμιτους παράγοντες, που πέρασε αυτό το πρόσωπο για να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται, και πολύ περισσότερο δεν γνωρίζουμε τη μάχη που εξακολουθεί να δίνει καθημερινά. Ίσως να είναι μια εφιαλτική μάχη που κανείς μας δεν θα ήθελε για όνειρο.
Δεν υπάρχει ένα ισχυρό πρόσωπο με ένα εύκολο παρελθόν
Υπάρχουν άνθρωποι που φαίνονται τόσο σίγουροι για τον εαυτό τους, που αναρωτιέστε πώς γίνεται να μην επηρεάζονται όπως όλοι οι άλλοι κοινοί θνητοί. Το χαμόγελο τους φωτίζει το δωμάτιο και η παρουσία τους είναι αισθητή όπου κι αν βρίσκονται. Πώς μπορούν να είναι τόσο χαρούμενοι; Πώς μπορούν να είναι δυνατοί , με τόση αυτοπεποίθηση; Σκεφθήκατε ποτέ ότι αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας τους; Στην αντίθετη περίπτωση χρησιμοποιούν το χαμόγελο σαν όπλο, για να κερδίσουν την επιτυχία.

Πολλοί ισχυροί, σίγουροι και χαρισματικοί άνθρωποι, έχουν περάσει από ένα πολύχρονο αγώνα, πόλεμο, και τον χειρότερο πόνο. Εάν τους γνωρίσετε και μάθετε το ιστορικό προσωπικό τους παρελθόν ίσως να θέλατε να κλάψετε. Δεν είχαν μια απλά φυσική σκληρή περίοδο ζωής. Κανείς δεν γεννήθηκε με αυτοπεποίθηση. Αυτοί οι άνθρωποι έκαναν τη δύναμη τρόπο ζωής, γιατί δεν είχαν καμία άλλη επιλογή.

Συγκρίνοντας τον εαυτό μας με τους άλλους

Είναι πραγματικά άσκοπο και κουτό να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους άλλους. Αν κοιτάξουμε αρκετά καλά, θα διαπιστώσουμε ότι όλοι είναι μπερδεμένοι. Όλοι έχουν προβλήματα, τις φοβίες και τα σκαμπανεβάσματά τους. Μερικά απλά μπορούν και το κρύβουν καλύτερα από τους άλλους. Ακόμη και στους πιο πετυχημένους ανθρώπους δεν είναι ποτέ ευχάριστη η ανάμνηση της κόλασης που άφησαν πίσω τους. Το μόνο πράγμα που τους κράτησε στα πόδια τους, ήταν η πίστη και η ελπίδα για λίγο φως, προχωρώντας μέσα στο σκοτεινό τούνελ.
Αυτοί οι άνθρωποι που φαίνονται να είναι πάντα ευτυχισμένοι, και πάντα χαμογελαστοί ίσως έμαθαν να εκτιμούν καλύτερα το συναίσθημα της στιγμιαίας ευτυχίας, και δεν το άφησαν να φύγει απο τα πρόσωπά τους.

Μην αφήνετε όμως το χαμόγελό τους να σας ξεγελάσει γιατί πίσω από κάθε χαμόγελο, κρύβεται μια μεγάλη ιστορία.


ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...