Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

Τα «ψυχεδελικά» βουνά στο Περού


Τα βουνά Rainbow στο Περού είναι πράγματι από τα πιο εντυπωσιακά μέρη του πλανήτη μας. Το Όρος Αουζανγκάτε αποτελεί μέρος της οροσειράς Willkanuta στις Άνδεις του Περού.

Η περιοχή κατοικείται από λάμα και αλπακά, και αποτελεί ένα από τα λίγα εναπομείναντα μέρη με ποιμενικές κοινωνίες στον κόσμο. Τα υψηλά ορεινά μονοπάτια χρησιμοποιούνται από αυτούς τους κτηνοτρόφους στις εμπορικές συναλλαγές με άλλες αγροτικές κοινότητες που ζουν σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Επί του παρόντος, ένα από αυτά τα μονοπάτια, «ο δρόμος της APU Ausangate», αποτελεί ένα από τα πιο φημισμένα οδοιπορικά στο Περού.


Η περιοχή έχει τέσσερα μεγάλα γεωλογικά χαρακτηριστικά, την ανύψωση των Άνδεων που σχηματίστηκε από γρανιτοειδή σώματα, τους παγετώνες με τις παγετώδεις κοιλάδες διάβρωσης, τον Πέρμιο [298.9 -252,2 εκ.χρόνια] σχηματισμό με μοναδικά χρώματα: κόκκινο, ώχρα, μπλε και τιρκουάζ και τα «δάση» από ασβεστόλιθο του Κρητιδικού [145-66 εκ. χρόνια πριν].


Το χρώμα των σχηματισμών είναι φυσικό οφείλεται στην παρουσία ιζηματογενών πετρωμάτων που διαβρώνονται. Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι το πώς οι πέτρες έχουν σχηματιστεί για να δημιουργήσουν ένα σύνολο από επτά χρώματα, επίσης γνωστό ως Cerro Colorado.

Πηγή: apocalypsejohn
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...