Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Η Σουηδία "προετοιμάζεται" για πόλεμο με τη Ρωσία!

Αξιωματούχοι στη Σουηδία φαίνεται να προετοιμάζοντα για πόλεμο καθώς οι φόβοι για μια επικείμενη ρωσική εισβολή αυξάνονται!

Η Υπηρεσία για την πρόληψη εκτάκτων αναγκών της χώρας εχει στείλει μια επιστολή προς της τοπικές αρχές όπου αναφερει οτι θα έπρεπε να ειναι καλύτερα εξοπλισμένες για να μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στην απειλή πολέμου.

Η επιστολή φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα επιστροφής της Σουηδίας στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου και της “Συνολικής Στρατηγικής Άμυνας”
Η "Συνολική Στρατηγική Άμυνας" δίνει έμφαση στην υπεράσπιση του έθνους απο εξωτερικές απειλές με την ανάληψη οικονομικών και πολιτικών μέτρων φύλαξς αλλά και στρατιωτικών μέτρων φύλαξης.

Δόθηκε εντολή να τεθεί σε εφαρμογή τον περασμένο Δεκέμβριο, επικαλούμενη την επιδείνωση της «κατάστασης ασφαλείας».

Σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet, η επιστολή γραφει: «Αυτό τοποθετεί μεγάλη ανάγκη στην ... επιχειρησιακή ταχύτητα, λήψη αποφάσεων, στην πληροφόρηση, ανταλλαγή πληροφοριών, την επικοινωνία εν καιρώ κρίσης, την ευελιξία, την αντοχή και το χειρισμό απόρρητων πληροφοριών».

Όμως, παρά τις οδηγίες, ο επικεφαλής της MSB Svante Werger δήλωσε οτι:"Δεν υπάρχει τίποτα που δείχνει ότι ο πόλεμος είναι μια πιθανότητα, αλλά έχουμε την εντολή της κυβέρνησης για να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό. "

Εν τω μεταξύ, μερικοί κατηγορούν τη σουηδική κυβέρνηση, οτι χρησιμοποιεί τη ρωσική επιθετικότητα ως δικαιολογία για αύξηση στις αμυντικές δαπάνες.

Επιπλεόν μόνιμοι υπάλληλοι στο νησί Gotland, το στρατηγικής σημασίας νησί της Σουηδίας στη Βαλτική Θάλασσα, δήλωσαν ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα δεχθούν το ρωσικό αίτημα για ενοικίαση χώρου στο λιμάνι του νησιού, αφού η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να βλάψει την άμυνα και τα πολιτικά συμφέροντα της χώρας.

Ο υπουργός Άμυνας Πίτερ Χουλτκβιστ δήλωσε οτι η εκμίσθωση του λιμανιού στο Gotland - που θεωρείται στρατηγικής σημασίας για τον στρατιωτικό έλεγχο της Βαλτικής Θάλασσας - «θα επηρεάσει αρνητικά την άμυνα της Σουηδίας και τα πολιτικά της συμφέροντα». Ο Υπουργός Άμυνας δεν επεκτάθηκε επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Οι εντάσεις στην περιοχή έχουν αυξηθεί μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ στην Βαλτική και της Μόσχας, όπως και οι παραβιάσεις του εναερίου χώρου από ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη.
Η Σουηδία θα αποκτήσει δυο μόνιμες στρατιωτικές βάσεις σ'ενα απο τα δύο νησιά της στη Βαλτική. Το νησί Γκότλαντ (Gotland) αποτελεί κέντρο στρατιωτικής αμυντικής διαμάχης στη Σουηδία, καθώς η ένταση στη σκανδιναβική περιοχή εντείνεται λόγω των ρωσικών αεροπορικών παραβιάσεων. 
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...