Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Προσοχή: Ο παγετός είναι πιο επικίνδυνος από το χιόνι


του Πέρη Χαλάτση

Οι περισσότεροι οδηγοί δεν εκτιμούν σωστά τις καιρικές συνθήκες. Προσέχουν για παράδειγμα όταν χιονίζει αλλά όταν σταματήσει το χιόνι ξεθαρρεύονται και κάνουν το λάθος. Θα πρέπει πάντα να έχουν υπόψη τους δύο πράγματα.

Πρώτον θα πρέπει να γνωρίζουν τη θερμοκρασία της περιοχής.
Αν είναι μηδέν και κάτω τότε θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν παγετό στο δρόμο. Ακόμη και αν έχει βρέξει, το νερό παγώνει και γίνεται «παγίδα» για τους οδηγούς.

Δεύτερον θα πρέπει να προσέχουν πάντα τις στροφές που δεν τις βλέπει ο ήλιος. Αν για παράδειγμα οδηγούν σε ορεινή περιοχή και ο δρόμος είναι στεγνός θα πρέπει να υπολογίζουν τις στροφές αυτές που σίγουρα έχουν διαφορετική θερμοκρασία και ο πάγος δεν λιώνει εύκολα.

Αν οδηγείτε σε χιονισμένη περιοχή και «φοράτε» αντιολισθητικές αλυσίδες μην ανησυχείτε ακόμη και έχει παγετό ο δρόμος. ΟΙ αλυσίδες θα σας προστατέψουν ακόμη και στον παγωμένο δρόμο.

Οι πεζοί

Αν δεν οδηγείτε αλλά περπατάτε σε παγωμένο δρόμο και εκεί χρειάζεται προσοχή. Όπως τα ελαστικά βοηθούν στο σωστό πάτημα του Ι.Χ στο δρόμο , έτσι και στους πεζούς βοηθούν τα κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.
pronews.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...