Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Πως τάιζαν οι αρχαίοι Έλληνες τα μελίσσια τους


Αν ψάχνετε τρόπους για να ταΐσετε φυσικά τα μελίσσια σας, προκειμένου να αποφύγετε την χειμερινή έλλειψη τροφής που μπορεί να οδηγήσει και σε καταστροφή του μελισσιού, τότε το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε το παράδειγμα των αρχαίων Ελλήνων.

Μπορεί στις μέρες μας οι παραγωγοί μελιού να χορηγούν ένα είδος τροφής που περιλαμβάνει επεξεργασμένη ζάχαρη ή βανίλια, ωστόσο στην αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε αυτή η λύση.

Έτσι οι αρχαίοι Έλληνες έβαζαν στα μελίσσια σταφίδες ή ξερά σύκα λιωμένα, ξασμένο μαλλί εμποτισμένο με κρασί από σταφίδα, χυμό σταφυλιών βρασμένο μέχρι να μείνει ο μισός, ή υδρομέλι

Οι συγκεκριμένες τροφές μπορούν να χορηγηθούν και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε περιόδους ξηρασίας, όταν η φυσική τροφή των μελισσών από τα λουλούδια έχει καταστραφεί.



ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...