Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ρέντσι φεύγει.. ποιος όμως έρχεται; Αυτοί είναι οι πιθανοί διάδοχοι του!


Το δημοψήφισμα στην Ιταλία έδωσε τα αποτελέσματα και

ο Ματέο Ρέντσι παραιτήθηκε, ενώ ήδη αναζητείται ο διάδοχός του.

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του Ιταλού πρωθυπουργού και ήδη ακούγονται τα πρώτα ονόματα των πιθανών διαδόχων του.

Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (05.12.2016) όταν ο υπό παραίτηση Ιταλός πρωθυπουργός θα επισκεφτεί στο προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα, το δεύτερος θα πρέπει να έχει αποφασίσει τι θα κάνει.

Εκείνος είναι ο άνθρωπος που κρατάει τις πολιτικές τύχες της Ιταλίας στα χέρια του. Υπό την προϋπόθεση πως ο Ρέντσι θα εμμείνει στην απόφαση πως θα παραιτηθεί, ο Ματαρέλα θα πρέπει να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε έναν άλλο πολιτικό.

Ποιος όμως θα είναι αυτός. Σύμφωνα με τον Guardian, το πρώτο όνομα που ακούστηκε ήδη στη Ρώμη είναι αυτό του υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Παντοάν. «Φυσικά θα είμαι στη νέα κυβέρνηση» είχε δηλώσει την περασμένη Παρασκευή στο Sky TG24. Αλλά τότε δεν πίστευε και ότι θα χάσει η κυβέρνηση στο δημοψήφισμα.

Ο Παντοάν δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος διάδοχος του Ρέντσι. Ακούγονται άλλα δυο ονόματα. Αυτό του υπουργού Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι και του προέδρου της Γερουσίας Πιέτρο Γκράσο.ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...