Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Η Ρωσία δεν αφήνει την Κύπρο - Νέες δηλώσεις Μόσχας


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Άνω Βουλής

του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Ρωσίας και επικεφαλής της Ρωσικής αντιπροσωπίας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (ΔΕ-IPU), Konstantin Kosachev, επανέλαβε την στήριξη της Ρωσίας για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Τόνισε δε την πρόθεσή της να συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση, σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρη Συλλούρη, όπως μεταδίδει ο «Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκαν οι στενές και φιλικές διακοινοβουλευτικές σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας, καθώς και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας, τόσο στο διμερές επίπεδο, όσο και στα πλαίσια διακοινοβουλευτικών οργανισμών.

Ο κ. Kosachev βρίσκεται στην Κύπρο υπό την ιδιότητά του ως συνεισηγητή της Μόνιμης Επιτροπής Ειρήνης και Διεθνούς Ασφάλειας της ΔΕ για το «Ρόλο των Κοινοβουλίων στην αποτροπή εξωτερικών παρεμβάσεων στις εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων κρατών».

Η Ρωσία θέλει να έχει αποφασιστική συμβολή στην έκβαση του Κυπριακού και δεν το κρύβει, αντιτασσόμενη, λόγω δικών της συμφερόντων, στις προσπάθειες της Νέας Τάξης για σκλαβοποίηση των Ελλήνων.el.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...