Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

H oργονική διαδρομή από την υπόφυση στην επίφυση


Της Myriam Pappas για το TherapyWave.eu | ©TherapyWave.eu

(FROM HELL TO HEAVEN)

Oργόνη και ορμόνη… Βιοενέργια και libido / τόπος προέλευσης / επίφυση και υποθάλαμος. From hell to heaven, ο λόγος ύπαρξης και της θρησκείας και της επιστήμης. Λίγα εκατοστά απόστασης μέσα στον εγκέφαλο, γαλαξιακά έτη φωτός ως αποτέλεσμα!

Η υπόφυση νευρολογικά αποτελείται από δύο διακριτά μέρη, το οπίσθιο (νευροϋπόφυση) και το πρόσθιο λοβό (αδενοϋπόφυση) . Τα δύο μέρη συνδέονται με το υποφυσιακό αγγειακό σύστημα που προέρχεται από την άνω υποφυσιακή αρτηρία.

Τα αδενικά κύτταρα του προσθίου λοβού παράγουν ένα πλήθος ορμονών, που ελέγχουν σημαντικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος. Η αυξητική ή σωματοτρόπος ορμόνη, η θυρεοειδοτρόπος ορμόνη ή θυρεοτροπίνη, η ωοθυλακιοτρόπος ορμόνη, η ωχρινοποιητική ορμόνη, η φλοιοεπινεφριδιοτρόπος ορμόνη ή αδρενοκορτικοτρόπος ορμόνη ή κορτικοτροπίνη, η προλακτίνη. Ο οπίσθιος λοβός της υπόφυσης ονομάζεται και νευροϋπόφυση και παράγει τις ορμόνες: ωκυτοκίνη, η οποία προάγει τις συσπάσεις της μήτρας κατά τον τοκετό και βοηθά στο θηλασμό / αντιδιουρητική ορμόνη (ADH, Antidiuretic Hormone ή αλλιώς βαζοπρεσσίνη), η οποία περιορίζει την αποβολή νερού από τους νεφρούς. ο μέσος λοβός αποτελεί μια μικρή στιβάδα κυττάρων προσκολλημένη στην αδενοϋπόφυση. Τα κύτταρα αυτά παραγουν την μελανινοτρόπο ορμόνη.


ΕΠΙΦΥΣΗ, Pineal gland, τρίτο μάτι

Όργανα τοποθετημένη ανάμεσα στα ημισφαίρια του εγκεφάλου, στην τρίτη κοιλία, πτυχωμένη σε μία αύλακα, η οποία δημιουργείται από την καμπυλότητα των δύο θαλαμικών σωμάτων. Η μόνη περιοχή του σώματος που διαθέτει ΦΩΤΟΕΥΑΙΣΘΗΤΑ κύτταρα. Μετατρέπει τα σήματα του νευρικού συστήματος σε «ενδοκρινή σήματα», Παράγει μελατονίνη. Ανάλογα με την έκκριση σεροτονίνης ή μελατονίνης, το ενδοκρινικο σύστημα λαμβάνει χημικά σήματα. Με την σεροτονίνη, λοιπον και την μελατονίνη, Η ΕΠΙΦΥΣΗ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΙΡΚΑΔΙΚΟ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΒΙΟΡΥΘΜΟ.

Η υπόφυση, λοιπόν, ρυθμίζει την ανάπτυξη, τις σεξουαλικές ορμόνες και τον θυρεοειδή. Στην οπίσθια υπόφυση, επίσης, απελευθερώνονται, σε περίπτωση ανάγκης, ορμόνες του υποθαλάμου που είναι σημαντικές για λειτουργίες όπως η αναπνοή, η πρόσληψη τροφής, η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Η επίφυση ρυθμίζει το βιορυθμό του ανθρώπου, συντονίζει τις ώρες ύπνου του άρα την διάθεση άμεσα και την ψυχολογική κατάσταση. Τα φωτοευαίσθητα κύτταρά της είναι ζωτικής σημασίας για το σώμα αλλά και το πνεύμα.

Κατά την διάρκεια του ύπνου, παράγεται η διμεθυλοτριπταμίνη, μια ισχυρότατη ορμονική ουσία, η προέρχεται από το βασικό αμινοξύ τρυπτοφάνη και παράγεται τελικώς από το ενζυμο inmt κατά τη διαρκεια του κανονικου μεταβολισμου. Η σημασια της ευρειας φυσικηςπαρουσιας της διμεθυλοτρυπταμινης παραμένει απροσδιόριστη.

Η DMT είναι δομικά ανάλογη προς το νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη (5-ΗΤ) και την μελατονίνη, καθώς επίσης και προς άλλες ψυχεδελικές τρυπταμίνες, όπως 5-MeO-DMT, μπουφοτενίνη, ψιλοκίνη, ψιλοκυβίνη.

Η διμεθυλοτρυπταμίνη ενυπάρχει σε ολόκληρο το φυτικό βασίλειο και απαντά σε ιχνοποσότητες στα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, όπου θεωρείται ότι λειτουργεί ως ένας νευροδιαβιβαστή – νευρορυθμιστής των ιχνοαμινών. Η επίφυση που είναι τοξινωμένη και γεμάτη φθόριο και αλουμίνιο, δεν παράγει μεγάλες ποσότητες.

O Rick Strassman, στο Πανεπιστημιο California San Diego και ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του New Mexico, γνωστός συγγραφέας των βιβλίων ΄΄DMT & Spirit Molecule’’, ‘’ DMT & Soul of Prophecy’’ , επί έντεκα συναπτά έτη, πραγματοποίησε έρευνες σχετικά με την επίδραση της παραγόμενης από τρυπτοφάνη, διμεθυλοτριπταμίνης σε τρωκτικά, για να καταλήξει και σε συμπεράσματα σχετικά με την επίδρασή της στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Αξιοπρεπείς μελέτες σχετικά με το θέμα αυτό, έχουν διατελεστεί και συνεχίζουν παγκοσμίως. Η ΔΙΜΕΘΥΛΟΤΡΥΠΤΑΜΙΝΗ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΗΡΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ. Η ΕΠΙΦΥΣΗ ΟΥΣΑ ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟΣ ΑΔΕΝΑΣ, ΕΠΗΡΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΟΦΩΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΟΝΗΣ.

Οι ορμόνες ελέγχου τα πάντα. Είναι άμεσα συνδεδεμένες με την υγεία του σώματος αλλά και του μυαλού. Το ενδοκρινικό σύστημα είναι ευαίσθητο στις ενεργειακές θεραπείες, αλλά η επίφυση κυρίως είναι ακόμα πιο ευαίσθητη επειδή ακριβώς λειτουργεί με το Φως. Οι άκρες της επίφυσης, οι «υαλώδεις χόνδροι» επηρρεάζονται από την ενέργεια της Οργόνης. Αυτό πρέσβευε ο W. Reich.

ΕΠΙΦΥΣΗ + ΟΡΓΟΝΗ = ΔΙΜΕΘΥΛΟΤΡΙΠΤΑΜΙΝΗ…

Τόσο απλά, τόσο φυσικά και τόσο ΒΙΟΕΝΕΡΓΑ, το κωνάριο είναι ένας ζωντανός Οργονίτης. Και όσο πιο αποτοξινωμένο και λειτουργικό είναι, τόσο πιο έντονη η Ισχύς του. Οργόνη και Ορμόνη, Υπόφυση και Επίφυση… Ένα γραμματάκι διαφορά .. Μια ζωή ολόκληρη! Ο Δρόμος, τελικά για τον Παράδεισο, απέχει ένα τόσο δα άλμα από την κόλαση. A Quantum jump.


It’s an OrmoneOrgone matter / Myriam Pappas ©


©TherapyWave.eu
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...